De Beste Haarverzorging? Tips en Reviews!

Ben je op zoek naar producten en apparaten voor de beste haarverzorging? Je haar is een belangrijk onderdeel van je uiterlijk maar ook van je innerlijk. Als je immers weet dat je haar goed zit dan voel je je toch ook al snel meer zelfverzekerd? Er zijn genoeg vrouwen die super chagrijnig worden van een bad hair day... Dat moet jij zien te voorkomen met goede haarverzorging! 

Hieronder vind je veel artikelen die gaan over allerlei soorten shampoos, apparaten om je haar te verzorgen en mooi te maken en andere producten die goed zijn voor je haar. Neem de artikelen met tips en reviews op je gemak door en voorkom dat je geen spullen koopt die (weer) niet bevallen.

Beste haarverzorging producten

Er zijn allerlei soorten vitaminen, oliën en andere producten verkrijgbaar die goed zijn voor je haar en de gezondheid ervan. Maat welke kan je nou het beste aanschaffen? Neem onderstaande artikelen door en vergeet ook niet de vele ervaringen van andere gebruikers daarbij te lezen. Daaraan kan je vaak herkennen of een product goed bij je past of niet.   

Welke haarolie kan je het beste kopen?
Hoe moet je arganolie voor je haar gebruiken en wat is de beste?
Wat is het beste haarmasker voor jouw haar? Een top 3!
De beste conditioner voor jouw haar – een gids
Wat zijn de beste haarvitamines? Ontdek de uitkomsten!

Beste shampoos

Er zijn zo veel verschillende soorten shampoos verkrijgbaar dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Maak allereerst de keuze wat voor shampoo het beste bij jou haar past, bijvoorbeeld shampoo voor dun haar, tegen haaruitval, anti roos shampoo, voor vet haar, voor een droge huid en ga zo maar door. 

Mocht je het nog niet precies weten, neem dan meerdere artikelen door om te zien wat je het beste kan kiezen - en waarom. 

Waarom kiezen voor een shampoo bar en wat is de beste?
Wat is de beste kappers shampoo? 4 Op een rij!
Last van vet haar? Een top 3 beste shampoos voor vet haar
De 3 beste keratine shampoos op een rij
De ultieme gids voor de beste shampoo die bij jou past
Waar moet je op letten bij shampoo voor dun haar?
Werkt een shampoo tegen haaruitval wel? Een top 5
Wat is de beste baby shampoo? Plus meest gestelde vragen
De beste zilvershampoo voor jouw haartype? Een keuzehulp
Wat is de beste anti roos shampoo? Een top 3
De 2 beste shampoos voor meer volume in je haar
Wat is de beste droogshampoo voor jouw haar?
De 3 beste shampoos voor droog haar
De beste shampoo voor gekleurd of geverfd haar kiezen
Een top 3 van de beste shampoos voor een droge hoofdhuid

Beste haarverzorging apparaten

Er zijn veel apparaten en tools voor je haar verkrijgbaar waarmee je een compleet andere look kan creëren. Denk bijvoorbeeld aan het krullen van je haar of door het juist helemaal stijl te maken. Veel vrouwen gaan daarvoor naar de kapper, maar met het juiste materiaal kan je dezelfde resultaten ook gewoon zelf voor elkaar krijgen. Ontdek in onderstaande artikelen wat de verschillen zijn en waarvoor je het beste kan kiezen. 

Wat is de beste haarborstel? De juiste voor jouw haartype!
Wat is de beste föhn? Alle soorten föhns op een rij!
De 3 beste föhnborstels met elkaar vergeleken
De 3 beste droogkappen op een rij!
Top 3 beste stijltangen – óók om krullen te maken
Is de Steampod van L’Oreal echt de allerbeste? Een review
De beste krulset voor elk type haar op een rij

5 tips voor de beste haarverzorging

Wil jij graag jouw haren van de best mogelijke verzorging voorzien? Goed bezig! Door jouw haren op de juiste manier te verzorgen, geniet je namelijk van zacht, stralend en fraai haar. Om dit mogelijk te maken, is het wel aan te raden om de beste haarverzorgingsproducten te gebruiken. Daarnaast is het óók aan te raden om onderstaande tips op te volgen. 5 tips voor goede haarverzorging!

Tip 1: was je haar zeker niet al te vaak

Was jij echt elke dag jouw haar? Dan is het advies om daar zo snel mogelijk mee te stoppen. Door elke dag jouw haar te wassen, richt je namelijk schade aan jouw haar aan. In plaats daarvan kun je beter bijvoorbeeld om de 2 á 3 dagen jouw haren wassen.

Hoe vaak je exact jouw haren moet wassen, hangt overigens ook van jouw haartype af. Probeer gewoon eens uit wat verschillende was frequenties met de gezondheid en uitstraling van jouw haar doen. Je merkt dan al snel hoevaak jij in een ideale situatie jouw haar zou moeten wassen.

Tip 2: pas op voor de zon

In het zonnetje relaxen is super aangenaam. Tegelijkertijd is het ook behoorlijk slecht voor jouw haren. De felle zonnestralen zorgen er namelijk voor dat jouw haar droog en stroef gaat worden. Om dit te voorkomen, is het aan te raden om jouw haren niet al te vaak in direct contact met de felle zonnestralen te laten komen. Doe daarom een pet op, een hoed op of maak gebruik van speciale sprays.

beste haarverzorging

Tip 3: voorkom zoveel mogelijk stress

Wist je dat stress ook bijzonder slecht is voor jouw haar? Als je teveel last van stress hebt, heb je bijvoorbeeld ook last van haaruitval. Om dát te voorkomen, is het aan te raden om de vorming van stress zoveel mogelijk te voorkomen. Doe daarom veel leuke dingen in het leven, omring je met de juiste personen en geniet van het leven. Dat komt óók de uitstraling van jouw haar ten goede!

Tip 4: pas op met het verven van jouw haar

Vind je het leuk om af en toe een ander kleurtje te nemen? Dat kunnen we ons goed voorstellen, maar doe dit wel met mate. Verander niet al te vaak van haarkleur én gebruik hier altijd de juiste producten voor. Zo moet je oppassen met haarverf; haarverf is behoorlijk schadelijk voor de conditie van jouw haren. In plaats van de haarverf kun je veel beter voor bijvoorbeeld een kleurspoeling kiezen.

Tip 5: breng regelmatig een bezoekje aan de kapper

Ook is het aan te raden om met enige regelmaat naar de kapper toe te gaan. Waarom? Omdat een kapper in staat is om de puntjes van jouw haren perfect bij te werken. Na verloop van tijd kun je last van dode punten krijgen; dit ziet er niet zo fraai uit én belemmert ook nog de groei van jouw haar. Je doet er dan ook verstandig aan om regelmatig naar de kapper te gaan.

Tip 6: gebruik uitsluitend de beste haarverzorgingsproducten

Tot slot is het advies om uitsluitend de beste haarverzorgingsproducten te gebruiken. Denk hierbij aan de beste shampoo, de beste conditioner en de beste mousse. Door uitsluitend de beste haarverzorgingsproducten te gebruiken, geniet je oprecht van de beste haarverzorging. Deze producten doen je haar namelijk alleen maar goed! Pas overigens ook nog op met het gebruik maken van een föhn en stijl- of krultang; de hitte van dergelijke apparaten is ook niet altijd even goed voor jouw haar.

>