Wat is de beste föhn? Alle soorten föhns op een rij!

Ben je op zoek naar de beste föhn? Dan sta je aan de vooravond van een leuk aankooptraject. Het aanbod van föhns is tegenwoordig namelijk ontzettend uitgebreid; het vinden van een goede is daardoor behoorlijk lastig. Gelukkig helpen wij jou een handje met deze zoektocht. 

Wij zijn namelijk op zoek gegaan naar de best geteste föhns; deze drogen het haar perfect, terwijl het haar niet beschadigd raakt. De hitte kan namelijk beschadigingen aan de wortels en vezels van de haren aanbrengen, maar een hoogwaardige föhn is in staat om die gevolgen zoveel mogelijk te beperken.

beste fohn

Ontdek wat de beste föhn voor jou en je budget is!

Voor dit artikel zijn we op zoek gegaan naar de beste föhns. Daarbij hebben we gekeken naar de volgende soorten:

 • De meest gekochte 
 • De beste met een diffuser
 • De beste föhn voor kappers 
 • De beste voor op reis
 • De beste roterende föhn

Per föhn hebben we ook bekeken voor welke haartypen hij geschikt is. Een föhn voor pluizig haar heeft immers andere eigenschappen nodig dan eentje voor dik haar. Ben je benieuwd naar onze bevindingen? Lees dan zeker dit artikel op je gemakje door en schaf vervolgens de gewenste blazer direct aan. 

Eigenschappen om rekening mee te houden

In de inleiding van dit artikel gaven we het al aan; het aanbod van föhns is onwijs uitgebreid. Voor welke kan je nou het beste kiezen? Dat is onder meer afhankelijk van je budget, van je haartypen en van je specifieke wensen. We kunnen je in ieder geval aanraden om op de volgende eigenschappen te letten: 

 • Het prijskaartje 
 • Het vermogen 
 • De verschillende temperatuurstanden
 • De technologie; ionen of keramisch bijvoorbeeld
 • Coolshot functie
 • Meedraaiend snoer
 • De lengte van het snoer
 • De afmetingen van de föhn
 • Meegeleverde accessoires
 • Het gewicht van de föhn
 • Aantal snelheden
 • De kleur (yeah!) 

In bovenstaande lijst staan hele belangrijke eigenschappen (temperatuurstanden) en minder belangrijke eigenschappen (voor sommigen de kleur...). Als je echt een perfecte föhn aan wilt schaffen, is het in ieder geval aan te raden om op alle bovenstaande eigenschappen te letten. Het is onwijs belangrijk dat het hele totaalplaatje klopt; als het goed is, ga je er immers jarenlang met veel plezier gebruik van maken. 

Wat is de meest gekochte föhn?

Een logische vraag is dan nu ‘Wat is de perfecte föhn?’. Dat is lastig om te zeggen, aangezien niet iedereen hetzelfde haartype en dezelfde wensen heeft. Desalniettemin heeft het wel zin om naar de meest gekochte föhn te kijken; dat is immers eentje die bij veel mensen in de smaak valt qua eigenschappen. Na onderzoek op het net kwamen we tot de volgende conclusie: 

Philips DryCare Advanced HP8230

Deze handige föhn van Philips steek met kop en schouders boven de rest uit. De föhn werkt prima, heeft een fraaie en compacte vormgeving en is gunstig geprijsd. Dat is alles waar je naar op zoek bent, niet waar? 

Deze Philips DryCare maakt gebruik van een zogeheten ThermoProtect-temperatuurinstelling. Hierdoor loop je nooit het risico dat je haren té warm worden. Bovendien heb je de keus uit verschillende snelheidsinstellingen, zodat je jouw haar op de gewenste manier kunt föhnen. 

We moeten daarbij wel opmerken dat dit niet de beste föhn voor volume is. Ja, het is dankzij de coolshot functie mogelijk om meer fixatie in je haar te brengen, maar de föhn heeft helaas geen volume diffuser. Dat is dan ook direct het enige nadeel dat we bij deze föhn kunnen ontdekken.  

De föhn heeft een snoer van 1,8 meter, weegt slechts 0,6 kilogram en levert een vermogen van 2100 watt. Je kunt hierdoor razendsnel doch op veilige manier je haar föhnen. 

fohn beste getest

De beste föhn met diffuser

De hierboven beschreven meest gekochte föhn heeft géén diffuser. Een diffuser is een zeer welkome eigenschap, aangezien hiermee de luchtstroom perfect over je gehele haarbos verspreid wordt. Het advies hierbij is om de diffuser dicht tegen de haren aan te houden, zodat je ook het volume van je haar kunt verbeteren. Uiteraard hebben wij ook gezocht naar de beste föhn met diffuser (Heb je krullen? Kijk dan even naar dit specifieke artikel van de beste fohn voor krullen): 

Philips ThermoProtect HP8232

Deze tamelijk opvallende witte föhn beschikt over een prima functionerende diffuser. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is hij daardoor in staat om de luchtstroom perfect te verspreiden. Dit is bevorderlijk voor de gezondheid van je haar, terwijl de gelijkmatige verspreiding van de luchtstroom ook voor meer volume zorgt. 

Bij de onderstaande föhn heb je de keus uit zes verschillende snelheids- en temperatuurstanden. Je kunt hem zodoende naar eigen instellen en het optimale resultaat verkrijgen. Dankzij de Ionic Care technologie verkrijg je ook een glanzende bos haren; je haren worden absoluut niet statisch en pluizig. Dankzij de ThermoProtect technologie loop je nooit het risico dat je haren te warm worden. Al met al worden je haren dus perfect gedroogd, verzorgd en beschermd. 

beste fohn met diffuser

 

De beste kappers föhn

Als jij voor een was- en knipbeurt bij de kapper komt, is de kans groot dat je haren geföhnd worden. Een kapsalon kan niet het risico lopen dat een kwalitatief mindere föhn schade aanricht aan de haren van klanten; mede daarom beschikken kappers over professionele föhns. Wat is nou de beste voor de profs (en misschien ook voor jou als je alleen het beste wilt voor jezelf)? In onze ogen is dat deze: 

BaByliss 6000E Le Pro Digital

Het merk BaByliss heeft onwijs goed werk afgeleverd met deze BaByliss 6000 Le Pro Digital. Deze föhn heeft een professionele werking én uitstraling; dat laatste komt onder andere door de robuuste vormgeving. Dit straalt al snel vertrouwen uit (ook richting de klanten). Natuurlijk is de prijs ook hoger dan gemiddeld, maar hieronder lees je waarom. 

Qua eigenschappen kom je als kapper ook niks te kort met deze föhn. Hij heeft meerdere snelheidsinstellingen, heeft een coolshot functie en wordt geleverd inclusief een diffuser en twee blaasmonden. Dankzij de diffuser kan je ook direct fixatie in de haren van je klanten aanbrengen.

Wil je graag het haar van je klant snel drogen? Dan kan je gebruik maken van de turboboostfunctie (208 km/h!). Uiteraard werkt deze föhn onwijs veilig met hittebeveiliging - zowel voor het haar als voor je eigen handen. Hij heeft ook nog eens een lang snoer van 2,5 meter en heeft een vermogen van maar liefst 2200 watt. Dat draagt ook bij aan de snelheid waarmee je het kapsel van je klanten kunt drogen. Tot slot gaat deze fohn extra lang mee, de motor is gemaakt voor 10.000 gebruikersuren. Daarom durven ze er ook tot 7 jaar garantie op te geven.

beste kappers fohn

De beste reisföhn

Ga je regelmatig op reis? Dan heb je niet zoveel aan een föhn die behoorlijk zwaar en groot is. Nee, in dat geval ben je op zoek naar de beste lichtgewicht versie. In onze ogen kan je het beste voor de volgende reisföhn kiezen:

Remington Inklapbare Reishaardroger D2400

Deze föhn is perfect om op reis mee te nemen; dit komt onder andere door het feit dat je deze föhn in kunt klappen. Je bespaart hiermee ruimte en kunt hem dus makkelijk in je reiskoffer of reistas stoppen. 

De föhn wordt met diffuser geleverd, heeft twee verschillende warmtestanden en twee verschillende snelheden. Bovendien heeft de motor een vermogen van 1400 watt, waardoor het drogen van je haren relatief snel. Ook dat is onwijs prettig als je op reis bent. Tot slot willen we graag nog benoemen dat'ie een universele stekker heeft; je hoeft dus geen wereldstekker mee te nemen als je naar bepaalde landen gaat. 

beste reisfohn

De beste roterende föhn

Ben je specifiek op zoek naar een roterende föhn? Dan is het aan te raden om te kijken naar een zogeheten föhnborstel. Met een dergelijke föhn kan je jouw haren drogen en tegelijkertijd in model brengen; dat is te danken aan de roterende motor. Voor meer informatie over de föhnborstels verwijzen we je graag naar ons recente artikel over de beste föhnborstels.

Wat is de beste manier om een föhn te gebruiken?

Een föhn is in de basis een ontzettend prettig apparaat; het stelt je namelijk in staat om je haren snel te laten drogen. Daarbij moet je, zoals hierboven reeds gezegd, wel goed oppassen. De hitte kan namelijk voor beschadigingen aan je haar zorgen. Ons advies is dan ook om hem (of haar) altijd op de volgende manier te gebruiken:

 1. Droog eerst je haren met een handdoek
 2. Stel de juiste temperatuur in (niet té warm!)
 3. Föhn met een koudeluchtstand om het gewenste model langer vast te houden
 4. Gebruik de juiste opzetborstel/het juiste opzetstukje
 5. Houd hem in de juiste hoek:
 6. Föhn je haar omlaag als je stijl haar wilt krijgen
 7. Föhn je haar omhoog als je meer volume wilt creëren

Met name de koudeluchtstand is interessant. Op het moment dat je de föhn met een warme stand gebruikt, gaan je haarschubben openstaan. Het gevolg hiervan is dat je haar al snel pluizig en/of dof aan kan gaan voelen. Als je aan het einde van je föhnbeurt nog even gebruik maakt van de koudeluchtstand, zorg je ervoor dat de schubben van je haar weer sluiten. Hierdoor blijven je haren sterk en krachtig; dit zorgt ervoor dat je haar de gehele dag in het gewenste model blijft zitten.  

Conclusie van deze beste föhn review

Het moge duidelijk; dé perfecte föhn bestaat niet. Ons advies is om je wensen en je budget op een rijtje te zetten. Als je jouw wensen en budget eenmaal duidelijk in beeld hebt, kan je gericht gaan zoeken naar de beste föhn. Houd daarbij uiteraard ook rekening met je haartype. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>