Alle Tips Voor Krullend Haar

Hieronder vind je alle tips voor krullend haar van de Krullenacademie. Zo kan je steeds beter worden in het verzorgen van je krullen. Onder ieder artikel kan je vragen stellen en opmerkingen maken, we horen graag van je. Doe er je voordeel mee!

Gratis Videotips Voor Je Mooiste Natuurlijke Krullen!

Wil je meer leren over je krullen? Bekijk dan de videotips om je mooiste natuurlijke krullen te krijgen. 

Tips voor krullend haar

Het verzorgen én onderhouden van krullend haar is vrij lastig. Alleen met de juiste verzorgingsproducten en de juiste tips kun je jouw krullende haren op de juiste manier verzorgen. In dit artikel vind je enkele handige tips voor krullend haar. Neem deze tips voor krullend haar op je gemakje door, pas de tips in de praktijk toe en geniet al snel van prachtige krullen!

tips voor krullend haar

Tip 1: Welke krullen heb jij?

Voordat we de echte tips voor krullend haar bespreken, willen we jou eerst een andere tip meegeven. Deze tip luidt als volgt: achterhaal allereerst wat voor soort krullen je hebt. Heb je bijvoorbeeld kroeskrullen, heb je grove krullen of heb je golvende krullen? Het antwoord op deze vraag is uiteindelijk van belang voor de uiteindelijke verzorging van jouw krullen. Check hier direct welke krullen jij hebt!

Tip 2: durf te investeren in de juiste producten

Zijn verzorgingsproducten voor krullend haar goedkoop? Nee, dat zeker niet. Onze tips is daarom om te durven investeren in de juiste verzorgingsproducten. Durf daarnaast ook te investeren in de Perfecte Krullen Methode, waardoor je nóg meer leert over de krullen die jij hebt. Met behulp van de juiste verzorgingsproducten kun je vervolgens jouw krullen op de beste manier verzorgen.

Tip 3: breng je krullen in het gewenste model 

Heb je enig idee hoe je jouw krullen in het gewenste model kunt brengen? In onze ogen is het daarbij van belang om de juiste verzorgings- én stylingsproducten te gebruiken. Alleen met deze producten ben je in staat om prachtige krullen te verkrijgen én te houden.

Jouw krullen in prachtig model brengen doe je met onder meer de volgende producten:

 • Kokosolie
 • Een geschikte kam (met wijde tanden bij voorkeur)
 • Een haarmasker
 • Een juiste föhn inclusief diffuser
 • Een juiste shampoo
 • Een juiste conditioner

Bij deze producten is het van belang dat je louter producten gebruikt die specifiek voor krullen geschikt zijn. Je moet bijvoorbeeld een krullenshampoo gebruiken, een speciale conditioner voor krullen en een föhn mét diffuser. Volg vervolgens onderstaand stappenplan voor het in model brengen van jouw krullen:

 • Kam jouw haren goed door met een geschikte borstel. Gebruik hiervoor bij voorkeur een kam met wijde tanden.
 • Stap vervolgens onder de douche en was jouw haren met de juiste shampoo. Gebruik hiervoor een speciale krullenshampoo en was je haren zeker niet té vaak.
 • Dep vervolgens jouw krullen droog met een zachte handdoek. Dep de handdoek zachtjes over jouw krullen en maak óók de onderkant van jouw krullen goed droog.
 • Smeer vervolgens een beetje conditioner en kokosolie in over je haar. Gebruik echter kleine hoeveelheden en smeer het goed over je krullen uit.
 • Pak vervolgens de föhn erbij, gebruik de diffuser en zet de föhn op de laagste stand. Föhn nu rustig jouw krullen helemaal droog.
 • Met behulp van een styling spray kun je nu jouw krullen in model brengen.

Door dit stappenplan strikt op te volgen, kun je jouw krullen perfect in model brengen. Jouw krullen blijven hierdoor de gehele dag volledig naar wens zitten. Hebben wij nog meerdere tips voor mooie krullen? Ja, zeker! Lees hieronder meer krullen tips en tips voor mooie krullen!

Ps. zoals we hierboven al hebben aangegeven, dien je jouw haren niet té vaak te wassen. Houd het bij maximaal twee wasbeurten per week en gebruik daarbij altijd de beste krullenshampoo.

Tip 4: laat je krullen goed groeien

Wist je dat jezelf de groei van jouw krullen kunt stimuleren? Dit kun je onder meer doen door de volgende tips voor krullend haar op te volgen:

 • Kam voorzichtig jouw krullen doen. Gebruik hier een kam met wijde tanden voor, aangezien je daar jouw haren zo min mogelijk mee afbreekt.
 • Geef jezelf regelmatig een hoofdmassage. Wist je dat je door een hoofdmassage de doorbloeding in jouw hoofd kunt stimuleren? Dit komt de groei en gezondheid van jouw haren (krullen) ten goede.
 • Ga niet te vaak naar de kapper. Als je te vaak naar de kapper gaat, krijgen jouw krullen niet de kans om blijvend door te groeien. Ga dus ongeveer één keer per maand naar een gespecialiseerde krullenkapper.
 • Gebruik een zijden kussensloop. Een zijden kussensloop is heerlijk zacht en beschermt jouw krullen gedurende de dag. Ook is het mogelijk om jouw krullen met bijvoorbeeld een sjaaltje te bedekken tijdens jouw nachtrust.
 • Eet gevarieerd en gezond. Door gezond te eten, weet je de conditie van jouw haar te verbeteren. Dat komt de groei van jouw krullen ook alleen maar ten goede.
 • Neem z.s.m. afscheid van stress. Ervaar je op dit moment stress? Dan is het voor jouw lichaam, gezondheid én kapsel van belang om deze stress zo snel mogelijk te laten verdwijnen. Stress is namelijk alles behalve bevorderlijk voor de groei van jouw krullen.

Met behulp van bovenstaande krullen tips kun je jouw krullen op de juiste manier laten groeien. Hierdoor blijven jouw krullen fraai en gezond. Dat voorkomt ook dat je last van pluizend haar gaat krijgen.

Tip 5: voorkom pluizend haar

Heb je wel eens last van pluizend haar? Dan ben je zeker niet de enige; veel vrouwen met krullend haar hebben last van pluizen. Met onderstaande tips voor mooie krullen voorkom je pluizend haar:

 • Gebruik de juiste krullenshampoo; deze bevat géén sulfaten.
 • Kam je haren vóórdat je gaat douchen.
 • Droog je haren goed met een zachte handdoek; dep hierbij al jouw haren/krullen.
 • Gebruik leave in conditioner en olie voor de hydratatie van jouw krullen/

Slotwoord

Hoe houd je je krullen mooi? Dat doe je door bovenstaande tips op te volgen. Het gebruik van de juiste verzorgings- en stylingsproducten is voor elke vrouw met krullend haar van cruciaal belang. Durf daarom te investeren in de juiste verzorgingsproducten, neem de tijd voor de verzorging van jouw krullen en laat jouw krullen ook op de goede manier groeien. 

Dankzij deze krullen tips geniet je al snel van prachtige krullen. Volg deze tips op en je hoeft jezelf nooit meer de vraag ‘Hoe houd je je krullen mooi?’ te stellen. Veel succes en vergeet ook niet te genieten van jouw prachtige krullen!

Gratis Videotips Voor Je Mooiste Natuurlijke Krullen!

Wil je meer leren over je krullen? Bekijk dan de videotips om je mooiste natuurlijke krullen te krijgen. 

>