7 Tips om makkelijk Krullend haar te stylen

Krullend haar is soms lastig in model te krijgen en te houden. Met het juiste kapsel, de goede verzorgingsproducten en styling kun je mooie, glanzende krullen krijgen. 

Hieronder vind je 7 tips hoe je je krullend haar het beste kan stylen.

Een tipje van de sluier; Vaak is minder producten gebruiken beter dan méér!

De verzorging bij krullend haar stijlen

De eerste stap om je krullen mooier te maken is natuurlijk een goede verzorging. Door de juiste verzorgingsproducten te gebruiken verminder je de kans op pluizig haar en zullen je krullen mooier in model blijven. Vermijd producten met siliconen want deze zorgen ervoor dat vocht minder goed in je haar opgenomen wordt. 

Daarnaast is het belangrijk om niet te veel shampoo of conditioner te gebruiken. Hierdoor kunnen je krullen zwaar worden, waardoor ze moeilijker in model te krijgen zijn. Breng verzorgingsproducten aan op vochtig haar. Zo is het makkelijker om het in je haar te verdelen en wordt het beter opgenomen. Je hebt op deze manier een goede basis om je krullen in model te brengen. Je hoeft niet elke dag je krullen te wassen. Krullen missen van nature vocht, dus is het niet handig om het elke dag te wassen. 

krullend haar stylen

Je krullen stylen op de juiste manier is belangrijk, want je bent er iedere dag mee bezig

Mooie krullen maken met borstels?!

Gebruik nooit een borstel om je krullen te borstelen! Hierdoor waaieren je krullen uit en worden ze pluizig. Gebruik altijd een grove kam. Een tip is om je haar te kammen voordat je het gaat wassen. Dan hoef je het na het wassen niet meer te doen, en voorkom je dat je je krullen uit elkaar ‘trekt’.  

Een kapper die krullen kan accentueren

Ga naar een kapper die weet om te gaan met krullend haar. Door het juiste kapsel, zal het al veel makkelijker zijn om je krullen te stylen. Ook weet een speciale krullenkapper veel beter HOE je krullen geknipt moeten worden en welke behandleing ze nodig hebben om je natuurlijke krullen te accentueren. 

Föhnen mag, maar zeker niet te heet

Als je je krullen wilt föhnen, gebruik dan altijd een verzorgingsproduct met hittebeschermer. Anders kan je haar te heet worden en daardoor afbreken. Het is sowieso niet goed om je haar elke dag te föhnen. Wil je je krullen föhnen? Gebruik dan een diffuser en föhn je haar op de laagste stand.

Stijlen van krullend haar...

Als je je krullend haar wilt stijlen met een stijltang, zet hem dan op de laagste stand, en gebruik ook hier altijd een product met hittebeschermer. Gebruik ook nooit een stijltang op nat of vochtig haar! Hierdoor kan je haar namelijk verbranden. Spuit ook nooit haarlak rechtstreeks op je stijltang. Dat is niet goed voor je stijltang. 

Aanrader: Producten van Aunt Jackies

Als je goede haarproducten speciaal voor krullen wilt gebruiken dan raden wij de producten van Aunt Jackies aan. 

Het zijn natuurlijke producten en ze hebben vooor ieder krultype speciale producten zoals conditioners, crèmes en shampoos. 


Dit is waar ze voor staan:


  • Sulfaat-vrij
  • Parabenen-vrij
  • Eco-vriendelijke conserveringsmiddelen
  • Geen mineralen olie
  • Geen petrolium 

Krullend haar permanenten, liever niet

Het is niet bevorderlijk voor jouw krullen om het te permanenten. De haarschubben raken beschadigd door de permanentvloeistof, wat het haar poreuzer maakt. Permanentvloeistof zorgt ervoor dat de bestaande zwavelverbindingen in je haar verbroken wordt.

Een nadeel is dat je niet 100% van de oorspronkelijk aanwezige zwavelverbindingen terugkrijgt. Een deel komt niet terug, en dit houdt in dat je haar aan kracht moet inleveren en hierdoor sneller kan breken en splijten. Omdat krullend haar van nature al sneller pluizig is, is dit natuurlijk niet bevorderlijk. Beter is om krullend haar niet te permanenten. 

Krullend haar stylen voor mannen

Ook mannen met krullend haar moeten meer aandacht aan hun haar besteden dan mannen met steil haar. Het is belangrijk om het juiste model in je haar te laten knippen. Dus ook mannen moeten op zoek naar een goede kapper met ervaring in het knippen van krullen.

Een makkelijke manier om je haar te verzorgen is om het aan de achterkant en de zijkanten korter te scheren. Ook het gebruik van de juiste stylingproducten is zeer bepalend voor je kapsel. Mannen met soepel, dun haar, kunnen het best een beetje wax in hun krullen verdelen.

Mannen met droge krullen kunnen het best een goede conditioner gebruiken en het haar na het douchen föhnen. Dan nog een beetje olie en haarlak, en de look is klaar!

Alles leren over het stylen van je krullen (en meer)

Wij van de Krullenacademie hebben een online cursus gemaakt waarin je alles leert over het stylen en verzorgen van je krullen.

De cursus is gemaakt door een krullenkapper die dit werk al jarenlang doet en werkelijk al duizenden krullenbollen heeft geholpen om hun krullen in perfecte staat te krijgen. 

De link naar de cursus kan je hieronder vinden, het heet de Perfecte Krullen Methode. 

Veel succes, en mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, dan kan je ze hieronder in de reacties plaatsen. 

Gratis Videotips Voor Je Mooiste Natuurlijke Krullen!

Wil je meer leren over je krullen? Bekijk dan de videotips om je mooiste natuurlijke krullen te krijgen. 

>