Extensions voor krullend haar – Wat je WEL en NIET moet doen

Haar extensions kopen voor krullend haar is geen gemakkelijke klus. Het vinden van de juiste krul extension die bij jouw type haar past, kan een hele zoektocht zijn. Elke krul is anders van textuur en dan moet de extension ook nog eens de juiste kleur hebben. Dus het vinden van de juiste passende nep krul is een hele uitdaging. Ook moet je met krullend haar goed op de bevestigingsmethode van de krullen extension letten. De extensions mogen niet te zwaar zijn en ze mogen ook niet gaan klitten. 

Ga dus op zoek naar een salon met een ruime keus in extensions en laat je goed adviseren in de beste bevestigingsmethode. Lees er hieronder direct meer over.  

krullend haar extensions

Zijn extensions voor je krullen nou wel of geen goed idee? Ontdek het in dit artikel

Extensions bevestigen met Keratine en wax

Er zijn meerdere bevestigingsmethodes, om de extensions aan je krullen te bevestigen. De meest gebruikte bevestigingsmethodes zijn die met wax of keratine. Kleine strengen haar, met aan het uiteinde een stukje keratine, worden aan je eigen haar bevestigd. De uiteinden worden met een warmtetang gesmolten en aan je eigen krul vastgemaakt.

Het nadeel van deze bevestigingsmethode is dat het verwijderen van de extensions na drie, vier maanden je haar kan beschadigen. Er wordt namelijk een speciale vloeistof voor gebruikt, welke dus schade kan aanbrengen.

Vastnaaien van krullen extensions

Een techniek die niet meer vaak gebruikt wordt, is het vastzetten van extensions met naald en draad. Je haar wordt niet beschadigd bij het verwijderen ervan, omdat je de draadjes gewoon kunt doorknippen. 

Wat een krullen weave is en hoe het wordt toegepast

Een krullen weave is een haarstuk waarin haar is vast geweven aan een koord. Het haar wordt verticaal aan een koord vastgemaakt, wat een baan wordt genoemd. De banen worden aan je eigen krullen gevlochten of genaaid met naald en draad.

Een nadeel van een weave is dat deze best wel zwaar is. Je eigen krullen moeten dus wel sterk zijn. De meeste Europese vrouwen met krullend haar hebben te zwak haar hiervoor en kunnen deze methode beter niet gebruiken. 

Het toepassen van microring extensions

Microring extensions zijn extensions met een i-gevormde tip in plaats van een u- gevormde tip. Er wordt een plukje van je eigen haar gepakt. Daar wordt dan een klein ringetje omheen geschoven, met een speciaal tangetje. Hier wordt een i-tip plukje bij ingestopt en daarna wordt het ringetje dichtgeknepen met een tang. Er wordt dus geen hitte gebruikt.

Ook hiervoor moet je eigen haar sterk en gezond zijn, want het breekt met deze methode gemakkelijk af. Ook kunnen je extensions gemakkelijk uit je eigen haar glijden.

Flip in hair krullen

Flip in hair is gemaakt van 100% natuurlijk haar. Als je de juiste krul en kleur weet te vinden, dan zul je geen verschil met je eigen haar zien. De flip in hair is een onzichtbaar draadje waaraan het haar bevestigd is. Je draagt het tussen je eigen krullen. Je maakt de flip in hair net achter de haargrens vast en trekt het voorzichtig naar beneden, over de bolling van je hoofd. Hierna trek je je eigen krullen over de flip in hair heen. 

Dit is een gemakkelijke manier om meer lengt en volume in je krullen te krijgen, zonder dat het beschadigd wordt. Het is ook gemakkelijk te verwijderen. Je kunt deze methode gemakkelijk zelf aanbrengen en verwijderen. Dus ideaal voor als je een feestje hebt. 

krullen extensions kopen

Gelukkig kan je ook veel verschillende krullen extensions kopen die je makkelijker zelf plaatst, klik hier

Zelf krullen extensions kopen?

Wanneer je weet welke soort krullen extensions je in je eigen krullen wilt, dan moet je nog op zoek naar de juiste krul en kleur. Op internet kun je veel groothandels en kapperszaken vinden die extensions verkopen. Een goede krullen kapper kan ook voor jou op zoek gaan naar de juiste extensions. Is het gelukt om de juiste krullen extensions te vinden? Laat ze dan ook zetten door iemand met ervaring, tenzij het van die makkelijk te plaatsen extensions zijn natuurlijk. 

Extensions die je Makkelijk Zelf Kan Plaatsen

Als je op zoek ben naar extensions waarvoor je niet naar de kapper hoeft, dan hebben we wat leuks voor je.

Er zijn namelijk handige krullen-haarstukken die je makkelijk zelf kan plaatsen.


Handig als je een keer een andere look wil zonder je krullen te beschadigen, voor een feestje bijvoorbeeld. Klik op de knop hieronder om het grote aanbod bij bol.com te bekijken.

De verzorging van krullen extensions

Het is belangrijk dat jouw eigen krullen niet beschadigd raken. Een goede verzorging is belangrijk. Je krullen extensions kun je het beste wassen met een PH-neutrale shampoo. Gebruik conditioner of crèmes alleen in de haarpunten, anders kan de wax of keratine zacht worden en uitzakken, en kun je hierdoor je extensions verliezen. 

Droog je haren voorzichtig met een handdoek. Ga er niet te veel doorheen wrijven, maar dep het haar droog. Kam je krullen extensions met een grove krullenkam. Ga niet slapen met nat of vochtig haar, en bind je haar samen in een losse vlecht.  Zo voorkom je dat je krullen extensions gaan klitten. Verder kun je met krullen extensions gewoon gaan zwemmen en sporten. Beter is wel om je haar dan in een staart of vlecht te dragen, om klitten te voorkomen. 

Ook kun je je krullen extensions verven. Dit doe je het beste als ze al in je eigen haar zitten, zodat je alles tegelijk kunt verven. Verf de krullen nooit in een lichtere tint, vanwege de schadelijke waterstofperoxide. 

Je eigen krullen leren stylen en onderhouden

Mocht je nog veel meer willen leren over het onderhouden en stylen van je krullen, dan is er de Perfecte Krullen Methode. 

Dit is een online cursus waarin je precies leer hoe je je krullen moet behandelen zodat je je eigen natuurlijke look krijgt en niet meer achter hypes hoeft aan te rennen.

Je bespaard jezelf zo veel geld en moeite aangezien je geen dure spullen meer uit hoeft te proberen. 

Deze methode is gebaseerd op de CG-methode, maar dan veel minder ingewikkeld en gewoon in het Nederlands. 

Echt een aanrader als je wilt begrijpen waarom je krullen doen wat ze doen en hoe je ze naar jouw hand kan zetten. 

Gratis Videotips Voor Je Mooiste Natuurlijke Krullen!

Wil je meer leren over je krullen? Bekijk dan de videotips om je mooiste natuurlijke krullen te krijgen. 

>