Wat is een haar routine en waarom heb je er één nodig voor je krullen?

Bijna iedereen heeft een eigen haar routine: De dagelijkse, of wekelijks verzorging van je haar. Vooral als je krullend haar hebt, is een goede krullen routine erg belangrijk.

Krullen hebben namelijk een intensievere verzorging nodig dan steil haar. Krullend haar wordt sneller pluizig en is lastiger in model te krijgen en te houden.

Met een goede krullen routine kun je pluizig haar voorkomen en zul je meer van je krullende haar kunnen genieten. 

Msar hoe doe je dit precies en wat komt er allemaal bij kijken? In dit artikel ontdek je er alles over en weet je precies wat er allemaal in jouw routine naar voren moet komen. 

Waar je haar routine vaak mee begint

Een haar routine voor krullen begint meestal met het wassen van je haar. Was je krullen ongeveer twee keer per week met een goede krullen shampoo. Gebruik niet te veel shampoo en spoel het goed uit.

Vervolgens kun je een (leave in) conditioner voor krullen gebruiken. Deze verdeel je gelijkmatig over je haar, terwijl het nog een beetje vochtig is.

Zoals de naam al zegt, laat je de leave in conditioner in je haar zitten. Een gewone conditioner voor krullen spoel je na enkele minuten goed uit. Ook hier moet je niet te veel van gebruiken.

haar routine

Je haar routine is belangrijk voor de gezondheid van je krullen

Olie aan je routine toevoegen

Nadat je hiermee klaar bent, breng je een dun laagje olie in je krullen aan. Dit doe je door de olie in je haar te knijpen. Gebruik een paar druppels olie en verdeel deze op je handen. Olie is een natuurlijk product en erg geschikt om je krullen mee te verzorgen.

 Er zijn verschillende soorten olie te vinden, zoals amandelolie, kokosolie en olijfolie. Blijf wel een paar centimeter van je hoofdhuid verwijderd, anders heb je kans dat je hoofdhuid vet wordt. 

Hierna kun je je krullen aan de lucht laten drogen of het föhnen met een diffuser voor meer volume. 

Je kunt je krullen eventueel nog met een styling spray in model brengen. 

Tussendoor (niet elke dag wassen!)

Naast deze dagelijkse routine voor krullend haar, kun je een keer in de week ook nog kiezen voor een haarmasker.

Je kunt hiervoor een speciaal masker voor krullend haar gebruiken, maar ook een olie een nacht in je haar laten intrekken. Wikkel er dan wel een handdoek of een oud T-shirt omheen. Anders wordt je kussen vet! 

Vermijd dit in je routine

Belangrijk is dat je tijdens je haar routine zo weinig mogelijk, of liever helemaal geen verzorgingsproducten gebruikt die sulfaten en siliconen bevatten.

Sulfaten verwijderen namelijk de natuurlijke oliën uit je haar, waardoor het droog wordt. Siliconen kun je beter ook maar zo veel mogelijk vermijden. Deze stapelen zich namelijk op in je haar, en leggen er als het ware een laagje omheen.

Hierdoor worden de ingrediënten van je andere haar verzorgingsproducten niet goed in je krullen opgenomen. Ook kunnen je krullen er zwaar door worden.

Dus kijk eerst goed op het etiket en probeer zoveel mogelijk producten aan te schaffen op natuurlijke basis. 

Regelmatig naar de (krullen) kapper

Tot slot behoort een regelmatig bezoek aan een goede kapper natuurlijk ook tot een goede de krullen routine.
Ga wel naar een kapper die ervaring heeft in het knippen en verzorgen van krullen. 

Gratis Videotips Voor Je Mooiste Natuurlijke Krullen!

Wil je meer leren over je krullen? Bekijk dan de videotips om je mooiste natuurlijke krullen te krijgen. 

>