5 Manieren om krullend haar stijl te maken – Met Waarschuwing!

Ook al heb je een mooie bos krullend haar, soms heb je zin om voor een avond, of langere periode je krullen steil te maken. Houd er wel rekening mee, dat de meeste technieken niet bevorderlijk zijn voor de gezondheid van je haar. En dat je dit daarom ook niet te vaak moet doen. Wil je toch echt een keer je krullend haar steil maken? Dan zijn er verschillende mogelijkheden, die jij of jouw kapper kan gebruiken. 

krullend haar steil maken

Ontdek hoe je krullend haar steil kan maken en waar je enorm voor moet uitkijken

Moet ik voor krullen of stijl kiezen?

Het is een dilemma waar veel krullenbollen mee worstelen omdat ze niet goed weten hoe ze hun krullen moeten behandelen om ze iedere dag in goede conditie te houden. Hiervoor hebben we onderaan deze pagina trouwens een hele goede oplossing. 

De keuze tussen krullen en stijl haar is echter helemaal aan jezelf, hoewel wij liever voor de krullen gaan 😉 Wij vinden het gewoon veel natuurlijker voor een krullenbol, puurder en daarom veel mooier. Mocht je toch voor steil willen gaan dan hebben we hieronder een aantal technieken beschreven om krullend haar glad te maken. 

Let er wel altijd op dat de meeste technieken beschadigend zijn voor je krullen, weet dus wat je doet. De tijd die je van je stijle haar kan genieten is vele malen korter dan de tijd die je krullen nodig hebben om ervan te herstellen…

Permanent straighten (krullend haar stijl houden)

Het ontkrullen van je haar werkt eigenlijk het tegenovergestelde van een permanent. Hiermee maak je je krullende haar, kroeshaar of pluizend haar steil. Deze behandeling is erg intensief en chemisch. Je haar blijft zo’n 6 tot 9 weken steil. Na 6 weken zul je uitgroei krijgen. Dit houdt in, dat je haar bij de haaraanzet weer in de oorspronkelijk vorm uitgroeit, en dat de rest van je haar nog steil is. Dit ziet er natuurlijk wel wat raar uit, en daarom is het aan te bevelen om na 6 weken je haar bij te laten werken. Het permanent straighten van je krullen is de meest efficiente manier om je krullen steil te maken. Het beschadigt je haar wel en is daarom ook niet aan te raden als je poreus haar hebt. 

Je krullen Relaxen

Deze techniek is speciaal voor mensen met kroeshaar. De behandeling is nog chemischer dan die van permanent straighten, en kan het meest kroezige haar steil maken. Ook deze behandeling is om krullend haar permanent te stijlen, en krijg je na een aantal weken uitgroei, die je bij moet werken. Omdat deze techniek gebruik maakt van veel chemische producten, wordt je haar hierdoor flink beschadigd.

Krullen uit je haar krijgen met Brazilian Blow- Dry

Met deze behandeling ontkrult, en ontpluist de kapper je haar, zonder ze te beschadigen. Het is een voedende keratinebehandeling die je haar glanzend, zacht en pluisvrij maakt. De Brazilian Blow Dry maakt geen gebruik van agressieve chemicaliën; het brengt een laagje aan op het haar en maakt het op deze manier glad. Deze behandeling is niet permanent. Je krullen zullen na ongeveer 2, 3 maanden weer geleidelijk terugkomen. De behandeling is wel vrij duur, en het kost je wel een paar uur in de kappersstoel. 

Krullend haar glad maken met een Stijltang

Je kunt je krullen natuurlijk ook steil maken door een stijltang te gebruiken. Dit is het meest ideaal voor bijvoorbeeld een avondje uit. Door de hitte van de stijltang raakt je haar echter wel beschadigd. Gebruik dan ook van tevoren altijd een verzorgingsproduct met hitte beschermer. Het voordeel van deze techniek is dat je het gemakkelijk zelf kunt doen, en het redelijk snel kan. Jammer genoeg is erg slecht voor je haar. En als het buiten vochtig is of als het regent, zullen je krullen snel weer terugkomen. 

Krullend haar steil föhnen

Met een goede föhn zal het je ook lukken om je krullen steil te föhnen. Je hebt hiervoor een föhn nodig met een mondstuk dat de warmte in de juiste richting blaast. Verder heb je nog een kam met wijde tanden nodig, een grote ronde borstel en een verzorgingsproduct om je haar tegen de hitte te beschermen.

  1. Je begint met het wassen van je haar en het aanbrengen van conditioner. Er zijn gladmakende shampoos te koop.
  2.  Vervolgens dep je je haar droog met een handdoek.
  3. Dan kam je je haar met een kam met wijde tanden en breng je een product in je haar dat het tegen de hitte van de föhn beschermt.
  4. Je begint met het droog föhnen van je haar. Je haar moet voor ongeveer 80 procent droog zijn, voor je begint met steil föhnen.
  5. Vervolgens zet je de bovenste lagen vast met een speldje of elastiekje.
  6. Dan begin je met het drogen van de onderste lagen. Pak dan de borstel en draai een pluk haar om de borstel heen.
  7. De borstel moet tot aan je hoofdhuid zitten. Je kunt op deze manier de pluk haar rechttrekken terwijl je het met de föhn in je andere hand droogt. Je doet dit door de föhn 5 tot 8 centimeter van de borstel af te houden. Richt de föhn naar beneden terwijl je de borstel naar beneden, richting de haarpunten trekt.

Doordat de föhn naar beneden gericht is, gaat de luchtstroom van de wortels naar de punten. Op deze manier gaan de haarschachten platliggen en krijg je geen pluizig haar. Ga door tot de pluk haar droog is en herhaal dit met de rest van je haar. Heb je je hele haar gedaan, dan kun je nog een serum aanbrengen om je haar steil te houden. 

Met trots je krullen leren dragen?!

Er is een manier om er voor te zorgen dat je je krullen vrijwel nooit meer hoeft te stijlen en dat is door ze met trots te leren dragen. 

Daarvoor moet je weten hoe je ze het beste in goede conditie houdt zodat je iedere dag het juiste natuurlijke kapsel hebt. Dit leer je allemaal in de Perfecte Krullen Methode. 

Dit is een online cursus die je op je dooie gemakje thuis kan volgen en waarbij je ontdekt hoe je je krullen moet behandelen, verzorgen en kan stylen zonder chemische producten. Dat bespaard je niet alleen een hoop tijd en geld, anderen zien je opbloeien en je gaat toffe reacties op je haar krijgen. 

Klik op de link hieronder om direct de Perfecte Krullen Methode te bekijken. 

Gratis Videotips Voor Je Mooiste Natuurlijke Krullen!

Wil je meer leren over je krullen? Bekijk dan de videotips om je mooiste natuurlijke krullen te krijgen. 

>