Help, mijn krullen zakken uit! Wat kan ik doen? 6 Tips

Als je in het bezit bent (of eigenlijk was) van een mooie bos krullen, dan is het heel vervelend als je krullen uitzakken. Soms zitten er zelfs steilere plukken tussen je krullen. Gelukkig kun je het uitzakken van je krullen voorkomen. Hieronder vind je een aantal tips en trucs!   

krullen zakken uit

Uitzakkende krullen zijn geen pretje. Ontdek wat je er tegen kan doen (en wat niet)

Heb je te zwaar haar?

Als je een dikke bos haar hebt, kunnen je krullen gaan uitzakken omdat het te zwaar is. Probeer een goede kapper te vinden, die weet hoe hij ‘lucht’ in je haar kan knippen. Dit kan hij doen door er bijvoorbeeld laagjes in te knippen. Hierdoor zullen je natuurlijke krullen weer terugkomen. 

Voorkom beschadiging door föhnen, steilen en blonderen

Als je je haar regelmatig steil maakt, föhnt of blondeert, zullen je krullen droog worden en gaan uitzakken. Met een stijltang trek je je krullen glad, en dwing je je haar in een niet-natuurlijke positie te gaan zitten. Hierdoor raakt het haar beschadigd en wordt het droog. Ook door de hitte van de föhn en de chemische behandeling van het kleuren raakt je haar beschadigd en wordt de structuur aangetast. Stop hier dus mee, of doe het in ieder geval zo weinig mogelijk. Dan heeft je haar de kans om weer gezond te worden en zal de natuurlijke krul weer terugkomen. Wil je toch graag je haar een keer steilen of föhnen? Gebruik dan sowieso een verzorgingsproduct met warmtebescherming voor je haar, en een föhn met een diffuser.

Ga na of je last hebt van hormonen

Ook door hormonen kunnen je krullen uitzakken. Door het gebruik van de pil, een zwangerschap of de overgang kan de textuur van je haar veranderen en kunnen je krullen uitzakken. Dit is helaas een oorzaak waar weinig aan te doen is. 

Doe wat aan een gebrek aan proteïne

Je krullen kunnen ook uitzakken door een gebrek aan proteine (ook wel keratine genoemd). Elke haar is namelijk opgebouwd uit proteïne en vocht. Ongeveer 95% van het haar bestaat uit proteïne. Heb je te weinig proteïne in je haar, dan rekt je haar te veel mee, waardoor je krullen uitzakken. Om dit te herstellen kun je je krullen een proteïne behandeling geven. De proteïnen dringen door in de haarschacht waar ze de schade aan de haarstructuur herstellen. Je haar zal weer zacht en veerkrachtig worden. Je kunt een proteïne behandeling bij de kapper laten doen, maar zelf ook haarverzorgingsproducten kopen met proteïne. 

Zelf een proteïne behandeling toepassen

Een proteïnebehandeling voor je krullen kan je makkelijk zelf doen om je krullen de voeding te geven die het nodig heeft. Hiervoor kan je goed één van de producten van ApHogee gebruiken: De ApHogee Two Step Protein Treatment

Aphogee proteine behandeling

Het is van belang dat je goed de gebruiksaanwijzing doorleest voor de juiste toepassing, ook omdat het product uit 2 stappen bestaat. 

Bouw het aantal verzorgingsproduct af

Zorg ervoor dat er niet te veel restproducten in je haar zitten. Deze maken het haar namelijk zwaar, waardoor de krullen uitzakken. Gebruik dus niet te veel shampoo en spoel je haar zorgvuldig uit. Gebruik na het haar wassen een speciale krullen conditioner, maar ook weer niet te veel.  

Stop met borstelen!

Door het borstelen van je krullen, zul je een groot deel van de natuurlijke volume eruit trekken. Ook raakt het haar beschadigd. Borstel je krullen dus nooit met een borstel. Beter is om je haar te ‘kammen’ met je vingers. Of gebruik anders een krullenkam. Dit is een grove kam met wijde vertanding. Nog beter is om een krullenkam te gebruiken met antistatische werking. 

Meer leren over je krullen? Wordt een krullenexpert!

Vind je het interessant om meer te leren over hoe je je krullen het beste kan behandelen? 

Kijk dan eens naar de Perfecte Krullen Methode. Dit is een online cursus waarin je leert hoe je je krullen in goede conditie krijgt en houdt. Leer ook hoe je krullen kan stylen met de juiste producten. 

De cursus is geschikt voor elk krultype en gebaseerd op CG-methode, maar dan veel minder ingewikkeld. En natuurlijk in het Nederlands 😉 Voor iedere krullenbol die zélf haar mooiste krullen wil krijgen zeker een aanrader, klik op de link hieronder. 

Gratis Videotips Voor Je Mooiste Natuurlijke Krullen!

Wil je meer leren over je krullen? Bekijk dan de videotips om je mooiste natuurlijke krullen te krijgen. 

>