Hoe kan ik krullend haar sneller laten groeien?

Het kan soms lastig zijn om je krullen te laten groeien. Omdat krullend haar snel droog en pluizig wordt, breekt het ook sneller af dan ‘normaal’ haar.

Dan kan het dus ook langer duren om je krullende haar te laten groeien. Daarbij krult je haar natuurlijk ‘op’ zodat het lijkt alsof het niet groeit. Ook groeit het haar bij de een soms sneller dan bij de ander.

Wil je proberen om de haargroei te versnellen? Dan hebben we een paar tips voor je op een rijtje gezet. 

Droog je krullen op de juiste manier

Nadat je je krullen hebt gewassen, kneed je je haar voorzichtig droog met een microvezel handdoek, hydrofiele luier of katoenen t-shirt. Niet te veel wrijven, want zo beschadig je het. Daarna is het het best om je krullen aan de lucht te laten drogen.

Door de hitte van een föhn kan het namelijk beschadigen en afbreken. Wil je toch snel je haar drogen, dan kun je het best een föhn met diffuser gebruiken. Zet de föhn dan op de koudste stand. 

krullend haar laten groeien

Om je krullen sneller te laten groeien moet je jezelf en je haar goed behandelen

Doe een Hoofdmassage

Door je hoofdhuid af en toe te (laten) masseren, stimuleer je de doorbloeding van de hoofdhuid. Dat zorgt ervoor dat je krullen sneller groeien. 

Kam zonder beschadigen

Gebruik een zo grof mogelijke kam om je krullen te kammen (als je dat al doet). Zo heb je minder kans dat het afbreekt. Begin bij de haarpunten en kam dan voorzichtig naar boven.

Hiermee voorkom je dat er klitten ontstaan en je haar afbreekt. Je kunt ook met je vingers als het ware door je haar heen kammen.

Naar de kapper?!

Ons haar groeit gemiddeld 1 cm per maand. Als je je krullen wilt laten groeien, probeer dan zo weinig mogelijk naar de kapper te gaan. Toch hebben je krullen wel onderhoud nodig, een goed gemiddelde is om de 3 maanden naar een goede krullenkapper te gaan. De haarpunten moeten namelijk wel geknipt worden zodat het haar kan groeien.

Paardenstaart of knot...

Het is niet goed voor je krullen om ze elke dag in een strakke knot of staart te dragen. Hierdoor kan je haar namelijk afbreken. Als je je haar vastbindt, gebruik dan het liefst elastiekjes zonder metalen stukjes.

Het is juist wel weer goed om je schouderlange krullen af en toe op te steken, zodat ze niet steeds over je schouders heen schuren.

Do's en dont's bij slapen

Een goede tip om je haar ‘s nachts te beschermen tegen wrijving, is door op een zijden of satijnen kussensloop te slapen. Katoen is nogal ruw, waardoor je haar kan afbreken.

Ook kun je je haar met bijvoorbeeld een sjaaltje of mutsje bedekken. 

Voorkom stress

Stress heeft een negatieve invloed op je haar. Je haar wordt kwetsbaarder en zal daardoor sneller uitvallen of afbreken.

Om je krullen te laten groeien, is het belangrijk om zo weinig mogelijk stress te ervaren en regelmatig te ontspannen. 

De juiste verzorgingsproducten

Gebruik altijd goede verzorgingsproducten, speciaal voor krullend haar. Hierdoor wordt je haar gezond en breekt het minder snel af.

Je kunt daarnaast ook wekelijks een masker gebruiken, om je haar extra te hydrateren.

Gezond eten = gezond haar

Ook door gezond te eten kun je haargroei stimuleren. Sowieso is gezonde voeding belangrijk voor heel je lichaam, maar ook je haar heeft er baat bij.

Vooral proteïnerijk voedsel zoals eieren, vis, groenten en fruit is goed voor de stimulering van haargroei. 

Wat te doen met wassen

Was je krullen bij voorkeur niet elke dag, en gebruik dan een shampoo speciaal voor krullend haar. 

haargroei versnellen haargroei pillen

Kan je je haargroei versnellen met haargroei pillen?

Kan je haargroei pillen gebruiken?

Er zijn ook mogelijkheden om je haargroei van binnenuit te stimuleren. Je kunt hiervoor gebruik maken van haargroei pillen/haargroei tabletten.

Dit zijn voedingssupplementen die diverse soorten vitaminen, mineralen en oliën bevatten. Zij kunnen bijdragen aan een gezondere haargroei. De ingrediënten worden namelijk door je lichaam opgenomen in je bloed, en helpen je haarzakjes om je haar te versterken.

Er zijn meerdere merken haargroei pillen te vinden. Zo zijn er onder andere haargroei pillen van:

Houd er wel rekening mee, dat er pas na zo’n 3 tot 6 maanden resultaat zichtbaar is.

Meer leren over je krullen?

Wil je graag de diepte in over je krullen en leren hoe je ze het beste kan behandelen? 

Daar is nu een online cursus voor waarbij je precies leert hoe je jouw krullen moet behandelen. Dit is de Perfecte Krullen Methode.

Op die manier kom je er achter wat je wel en niet moet doen om je mooiste krullen te krijgen. Je kan kiezen voor de optie om alles zelf te doen met deze cursus of er extra begeleiding bij te krijgen. 

Via onderstaande link lees je er alles over, het is zeker aan te raden!

Gratis Videotips Voor Je Mooiste Natuurlijke Krullen!

Wil je meer leren over je krullen? Bekijk dan de videotips om je mooiste natuurlijke krullen te krijgen. 

>