5 Manieren om als krullenbol je haar op te steken

Krullend haar opsteken is een makkelijke manier om variatie aan te brengen in hoe je je krullen draagt. 

In dit artikel laten we voorbeelden zien van dames die van nature krullenbollen zijn, en dus niet van vrouwen die zelf krullen in haar hebben gemaakt door middel van een stijltang of iets dergelijks.

Natuurlijke krullen hebben namelijk een andere structuur dan stijl haar waarin krullen zijn gemaakt. Bedenk goed dat de methodes die gebruikt worden om de krullen mee op te steken ook afhankelijk zijn van de staat waarin je krullen op dit moment verkeren. 

Heb je het bijvoorbeeld net gewassen of niet? Heb je van nature hele dicht krullen of juiste hele grove? 

Dat is van invloed op het eindresultaat, maar laat het je niet weerhouden om er mee te blijven oefenen en experimenteren. Niets leuker dan zo veel mogelijk verschillende kapsel-variaties in je trucendoos te hebben 😉

krullend haar opsteken

Krullend haar opsteken is een makkelijke manier om variatie in je krullenkapsels aan te brengen

Kan je je krullen makkelijk opsteken?

Krullend haar is ideaal om op te steken. Met een beetje oefenen en de juiste hulpmiddelen, heb je zo een mooi opgestoken krullen kapsel. De volgende accessoires zijn handig om bij de hand te hebben als je je krullen wilt opsteken. 

Kam gebruiken

Een grove (punt) kam is handig om een mooie scheiding te maken of om je haar te touperen. 

Föhn gebruiken

Föhn je haar niet op de warmste stand, hier wordt het droog en breekbaar van. Lees hier alles over de juiste föhn voor krullen.

Schuifspeldjes gebruiken

Schuifspeldjes zijn onmisbaar om je haar mee vast te zetten

Volume poeder gebruiken

Volume poeder maakt je haar wat stugger en steviger. Hierdoor kun je het veel makkelijker opsteken. Je brengt een beetje aan op de haaraanzet en wrijft er met je vingers doorheen. Je voelt meteen dat het haar stugger wordt.

Haarspray gebruiken

Nadat je je krullen het opgestoken, is het raadzaam je kapsel met haarspray in te sprayen. Zo blijft het een hele dag goed zitten! Lees hier alles over een goede spray voor krullen

Erg handig: Extra spiegeltje

Een extra spiegel is handig om te kunnen zien wat je aan het doen bent. Met een extra losse spiegel kun je het resultaat aan de achterkant ook goed bekijken. 

Krullend haar opsteken stap voor stap

Er zijn veel verschillende manieren om je krullend haar op te steken. Je kunt het strak doen of rommelig, half opsteken of helemaal. Het is gewoon een kwestie van oefenen.

Hieronder vind je een paar voorbeelden hoe je je krullen stap voor stap kunt opsteken. 

1. Krullend haar helemaal opsteken

Opsteken van krullend haar gaat het gemakkelijkst als het niet net gewassen is. Dan is het namelijk te glad en te zacht en blijft het niet goed zitten. Hoe stugger hoe beter! Met de kam toupeer je de haaraanzet van je haar bovenop je hoofd. Doe dit ook lichtjes aan de zijkanten. Til dan het getoupeerde haar omhoog en breng wat volume poeder aan. Wrijf het met je vingers in je haar. Als het goed is, voelt het meteen stugger en steviger aan. 

Dan begin je met opsteken. Met je vingers kam je de voorkant van je haar naar achteren en zet je je haar vast met een paar schuifspeldjes. Om de speldjes niet te laten opvallen, is het mooi om je krullen over de speldjes te laten vallen. Doe dit ook met het haar aan de zijkanten van je hoofd. Gebruik de schuifspeldjes om je hele haar vast te zetten, en laat steeds de krullen eroverheen vallen. Als je klaar bent, spray je wat haarspray over je opgestoken krullen, en klaar! 

Video van krullen helemaal opsteken

Hieronder vind je een video waarin een krullenbol een manier voordoet om haar krullen helemaal op te steken. 

2. Krullend haar half opsteken

Breng ook nu eerst wat volume poeder aan bij de haaraanzet. Wrijf het met je vingers door het haar. Dit zorgt ervoor dat je haar extra volume en structuur krijgt. 

Pak dan een pluk aan de voorkant van je haar en toupeer dit licht met je (punt) kam. Duw de pluk wat omhoog en zet het vast met twee schuifspeldjes achterop je hoofd. Je haar blijft beter zitten als je de schuifspeldjes over elkaar heen kruist. Pak dan een pluk haar aan de rechterkant van je hoofd, en toupeer deze ook een beetje. Draai deze pluk in tot een opgerolde lok en zet hem vast achterop je hoofd, links van het midden. Doe hetzelfde met een pluk haar aan de rechterkant van je hoofd. Deze zet je vast rechtst van het midden. Doe dit over de eerste lok. Zo zie je de schuifspeldjes niet zitten. Spray weer wat haarspray over je kapsel en je half opgestoken krullen zijn klaar. 

Video van krullen half opsteken

In onderstaande video kan je zien hoe een stylist op 3 verschillende manier het haar van een krullenbol half opsteekt. 

3. Haar opsteken met een klem

Een hele makkelijke manier om je krullend haar op te steken, is door het gebruik van een haarklem. Je plaatst aan beide kanten van je hoofd een hand, en pakt al je haar bij elkaar. Je hebt nu als het ware een paardenstaart in je hand. Draai dan je haar rond terwijl je het omhoog tilt en op je achterhoofd legt. Maak dan de rol vast met een haarklem. Je kunt langs de voorkant van je hoofd een paar krullen losmaken, voor een speels effect. 

4. Hoge knot met vlecht voor krullend haar

Maak met de punt kam een zijscheiding en deel je krullen op in drie strengen. Maak een vlecht met het haar vanuit de haarlijn. Doe dit door eerst met een invlecht te beginnen en zodra je bij je slaap aankomt, ga je verder met een gewone vlecht. Pak de rest van het haar bij elkaar, met de vlecht, en zet het vast met een elastiekje. Draai je paardenstaart nu om het elastiekje heen en zet het vast met een paar schuifspeldjes. Spray er daarna haarspray over. 

5. Bonus video met snelle krullenkapsels

Onderstaande video kwamen we nog tegen die we je niet wilden onthouden om zo nog meer uit je krullen te kunnen halen en inspiratie op te doen.

Zo krijg je je mooiste krullen

Misschien ben je nog behoorlijk aan het wostelen met je krullen omdat ze altijd weer anders zitten dan jij wilt. 

Hoe handig zou het dan zijn om je krullen helemaal te leren kennen en in elke situatie te weten wat je ermee moet doen om ze in perfecte conditie te krijgen en te houden. 

Zodat je nooit meer met je handen in je haar zit en iedere dag vol zelfvertrouwen de deur uit kan...

Daarvoor is er de Perfecte Krullen Methode, een online cursus voor elk krultype waarin stap voor stap uitgelegd en voorgedaan wordt hoe je een haarroutine krijgt die voor jouw werkt.

Hierdoor bespaar je niet alleen veel geld maar vooral ook veel tijd en frustratie!

Gratis Videotips Voor Je Mooiste Natuurlijke Krullen!

Wil je meer leren over je krullen? Bekijk dan de videotips om je mooiste natuurlijke krullen te krijgen. 

>