Wat is de beste haarborstel? De juiste voor jouw haartype!

Als je ’s ochtends uit je bed komt, begin je hoogstwaarschijnlijk met een verzorgingsritueel. Je stapt onder de douche, wast je haren, droogt je haren, borstelt je haren en brengt je haar in het gewenste model. Wist je dat hierbij een onwijs belangrijke rol weggelegd is voor het borstelen van het haar?

Als je jouw haar op de juiste manier weet te borstelen, geniet je namelijk van gezond en krachtig haar dat in het juiste model blijft zitten. Om dat voor elkaar te krijgen, is het van belang om één van de beste haarborstels te gebruiken. Wat de beste haarborstel is? Dat is met name afhankelijk van het soort haar dat je hebt; voor krullen is het bijvoorbeeld aan te raden om een andere haarborstel te gebruiken dan voor steil haar.  

beste haarborstel

De beste haarborstel is de borstel die bij jouw haarsoort past. Daarnaast moet hij ook fijn aanvoelen.

In dit artikel bespreken we graag wat de beste haarborstels zijn, waar je op moet letten bij de aanschaf van de borstel en hoe je de borstel moet gebruiken. Na het lezen van dit artikel weet je dus exact welke borstel je het beste kunt kopen en hoe je deze vervolgens het beste kunt gebruiken. 

Belangrijkste aandachtspunten bij een borstel kopen

Het aanbod van borstels is tegenwoordig behoorlijk uitgebreid te noemen. Je hebt de keus uit allerlei soorten en maten, waarbij ook de prijskaartjes enigszins uit elkaar liggen. Voldoende redenen dus om de nodige aandacht te besteden aan het uitzoeken van de geschikte borstel, maar waar moet je dan op letten? In onze ogen is het allereerst van belang om naar je haartype te kijken. De verschillende fabrikanten ontwerpen bijvoorbeeld speciale haarborstels voor krullen en speciale borstels voor haren met veel klitten. 

Daarnaast moet je ook goed op de aanschafprijs van de borstel letten. Zoals hierboven reeds gezegd; de prijzen kunnen behoorlijk uiteen liggen. Tot slot willen we je aanraden om naar het materiaal van de borstel te kijken. Veel varianten worden van kunststof vervaardigd en dat geniet dan ook de voorkeur. Overigens bespreken we in dit artikel enkel handmatige borstels. Lees dit artikel voor de beste föhnborstels

De beste haarborstels per haartype

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is jouw haartype onwijs belangrijk voor het soort borstel dat je moet gaan kiezen. Aangezien veel borstels geschikt zijn voor veel verschillende haartypes, hebben wij een selectie voor jou gemaakt. Als jij voor één van de onderstaande borstels kiest, weet je dat je een goede keuze maakt. 

1. Denman D3 Medium Stylingborstel – kort tot halflang haar

Met deze handige en gebruiksvriendelijke stylingborstel is het een feestje om je haren te borstelen. Je hebt altijd de optimale controle over de borstel, je kunt moeiteloos de gewenste look creëren en je beschadigt tijdens het borstelen je haren absoluut niet. 

Deze borstel is geschikt voor alle haartypen en is ook in staat om haren uit de klit te halen. Als je haren echt heel erg in de klit zitten, kan dit echter pijn doen. Houd daar goed rekening mee en borstel je haren dus altijd met beleid.  

Meer volume in je haar aanbrengen? Steil haar nog steiler maken? Of haren met klitten glad maken? Het is in principe allemaal mogelijk met deze haarborstel! 

denman d3 medium

2. Denman D4 Large Haarborstel – halflang tot lang haar

Heb je lang haar waar regelmatig klitten in zitten? dan is het wenselijk om daar een relatief grote borstel voor te gebruiken. In onze ogen kan je dan het beste voor deze Denman D4 Large borstel kiezen. Deze borstel is een stukje groter dan de hierboven genoemde variant, waardoor je stukken sneller door je lange haar heen kunt borstelen.  

De borstel ligt heerlijk in de hand en glijdt prima door de lange haren heen. Je kunt met deze borstel meer volume in je haar brengen en je kunt dus afscheid nemen van de klitten in je haar. Maak wel altijd met beleid gebruik van deze borstel en zet dus niet al te veel kracht.  

denman d4 haarborstel

3. Tangle Teezer Salon Elite – grote klitten & krullen

Heb je elke ochtend weer last van klitten in je haar? Doet het pijn met een ‘normale’ borstel pijn om deze klitten te verwijderen? Dan is het mogelijk interessant om eens naar deze unieke borstel van het merk Tangle Teezer te kijken. Deze borstel heeft geen handvat, zoals bij bovenstaande haarborstels wel het geval is.  

Nee, deze borstel moet je min of meer in je handpalm leggen, waarna je jouw haren op een perfecte manier kunt borstelen. Je haalt de klitten moeiteloos uit je haren en hoeft daar niet al te veel kracht voor te gebruiken. De borstel bevat ook nog eens flexibele pinnen, waarmee voorkomen wordt dat je haar gaat breken of splijten. 

tangle teezer salon elite

Bonustip: WetBrush Original – voor natte haren

Heb je ’s ochtends niet al te veel tijd om je haren goed droog te laten worden? Met deze borstel ben je in staat om ook je natte haren moeiteloos door te borstelen. Je verwijdert de klitten op een zeer efficiënte en prettige manier uit je haren, zodat je direct het gewenste model aan kunt brengen.

Deze borstel is geschikt voor uiteenlopende haartypes; krullend haar, steil haar, dik haar en dun haar. Zelfs voor extensions en pruiken kan deze borstel zonder enige problemen gebruikt worden. 

wetbrush original haarborstel

Verschillende soorten pennen op de borstels

Een reguliere borstel bestaat meestal uit twee onderdelen: het handvat en het gedeelte waar de pennen in vast zitten. Het laatst genoemde gedeelte, inclusief de pennen, zijn eigenlijk het belangrijkste gedeelte van de borstel. Het advies is dan ook om te gaan voor een borstel met hoogwaardige pennen. Daarbij is het goed om te weten dat er verschillende soorten pennen bestaan. 

Zo kan het materiaal van de pennen verschillen. Veel fabrikanten kiezen voor kunststof, terwijl andere fabrikanten voor nylon of zwijnenhaar kiezen. Ook komt het meer dan eens voor dat de pennen van een combinatie van bovengenoemde materialen zijn. 

Feit is dat het onwijs prettig is als je voor een haarborstel met flexibele pennen kiest. De flexibele pennen bewegen mee met de golven in je haar, waardoor het borstelen van je haar minder pijn doet. Ondertussen worden wel alle klitten uit je haar verwijderd en kan je jouw haar snel in het gewenste model brengen. 

  • Miranda schreef:

    Nadat ik allerlei borstels had geprobeerd, waar ik niet tevreden over was, gebruik ik nu sinds 2 jaar de haarborstels van Jerlue. Wat een verademing!! Ik zie die nog niet in jullie lijst terugkomen, hebben jullie die nog niet getest, of heeft Jerlue de top 10 niet gehaald bij jullie? Bij mij in ieder geval wel, maar ik heb natuurlijk niet alle borstels getest.

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >