Top 3 beste stijltangen – óók om krullen te maken

Zit je dagelijks te twijfelen tussen krullen in je haar of steil haar? Heb je daarom zowel een stijltang als een krultang in je badkamer liggen? Dat is niet langer nodig; je kunt namelijk ook voor een 2 in 1 stijltang kiezen. Met een dergelijk tang ben je in staat om je haar perfect te stylen, maar je kunt haar hier ook perfect krullen mee creëren. Al met al vang je dus twee vliegen in één klap met een dergelijke tang. Je hoeft bovendien maar één keer je geld uit te geven. Ben je benieuwd naar de beste stijltangen waar je ook krullen mee kunt maken? Lees dit artikel op je gemakje door en kies vervolgens de gewenste variant uit. 

beste stijltang

Wat is de beste stijltang voor de beste prijs? Ontdek het in dit artikel!

In dit artikel hebben we een top 3 samengesteld. We hebben hierbij gekeken naar welke stijltang het beste getest is, welke krultang het beste getest is en welke 2 in 1 stijl- en krultang dus het beste uit de tests gekomen is. Voordat we de beste stijltang voor je haar gaan bespreken, willen we graag eerst nader naar een dergelijk apparaat kijken. Waarom is het aan te raden om voor dit apparaat te kiezen? Of beter gezegd; wat zijn de zwaarwegende voordelen van dit apparaat? Je leest het hieronder. 

Waarom je beter voor een 2 in 1 stijltang kan gaan

Door voor een 2 in 1 stijltang te kiezen, profiteer je van onderstaande voordelen: 

  • Je hoeft niet meer twee tangen aan te schaffen; je profiteert hierdoor van een kostenbesparing en van een ruimtebesparing.
  • Je kunt dagelijks variëren tussen krullen en steil haar; je hoeft alleen maar even de instellingen op de tang aan te passen.

Het mag duidelijk zijn; van een dergelijke tang profiteer je eigenlijk alleen maar van voordelen. Wil je ook geld besparen en ondertussen dagelijks tussen verschillende kapsels switchen? Kies dan voor een 2 in 1 stijl- en krultang! 

Waar je op moet letten bij een stijltang kopen

Het aanschaffen van een 2 in 1 stijl- en krultang is hoogstwaarschijnlijk geen dagelijkse bezigheid voor je. Gelukkig zijn wij hier om jou een handje te helpen. Bij het uitzoeken van een nieuwe tang is het sowieso van belang om op de dubbele werking te letten; is de tang geschikt voor zowel steil- als voor krullend haar? Ja? Dan zit je alvast goed. Vervolgens kan je ook nog op de volgende eigenschappen letten: 

  • Het haartype waar de tang voor geschikt is; voor dik haar is bijvoorbeeld een ander soort tang geschikt dan voor dun haar. Ook voor beschadigd en/of geverfd haar bestaan weer speciale stijltangen. 
  • Het materiaal van de tang; een tang kan van een keramische coating gemaakt zijn, van titanium, van toermalijn keramiek of van volledig keramisch. De meeste stijl- en krultangen zijn in ieder geval van een keramische coating gemaakt.
  • Instelbare temperaturen; uiteraard is het wenselijk dat je tang verschillende instelbare temperaturen heeft. Let goed op uit hoeveel temperaturen je kunt kiezen en of er ook een koudeluchtstand aanwezig is.
  • Het snoer; een 2 in 1 stijl- en krultang kan je alleen gebruiken als deze in het stopcontact zit. Let daarom altijd op de lengte van het snoer en of het snoer meedraaiend is. 

Uiteraard kan je bij de zoektocht ook nog naar andere opties c.q. eigenschappen kijken. Dit is echter afhankelijk van jouw voorkeuren en wensen. 

Bekende extra opties zijn onder andere een snelle opwarming van de tang, duurzame platen of een extra bescherming voor je haar.  

Onze top 3 beste stijltangen, ook om te krullen

Ben je nog op zoek naar een neiuwe tang waarmee je zowel steil- als krullend haar kunt verkrijgen? Dan hebben wij goed nieuws voor je; de zoektocht naar deze apparaten hoef je namelijk niet zelf uit te voeren. Wij hebben de top 3 van de beste stijl- en krultangen in één opgesteld. Hieronder bespreken we de drie beste varianten; lees de beste stijl- en krultang reviews rustig door en schaf direct de gewenste variant aan. 

Remington S8500 Shine Therapy

Deze stijl- en krultang in één van Remington is absoluut één van de beste keuzes. Het welbekende merk Remington heeft gekozen voor een prachtig design, veel gebruiksgemak en dus ook voor een dubbele werking. Met deze tang ben je in staat om zowel steil- als krullend haar te verkrijgen.  

Bij deze tang heb je de keus uit meerdere stylingplaten. Je kunt deze platen naar wens selecteren, zodat je óf steil haar óf krullend haar verkrijgt. Bovendien zijn dit platen met een zogeheten keramische coating. Deze coating zorgt voor een perfecte bescherming van de haren. Daarbij heeft Remington deze platen ook nog voorzien van verzorgende Argan olie; deze olie zorgt voor een ideale verzorging van je haar. 

Deze 2 in 1 stijl- en krultang heeft een draaibaar snoer van 1,8 meter, warmt zich binnen 15 seconden op en heeft meerdere temperatuurinstellingen. Je kunt zelf de temperatuur bepalen tussen de 150 en 230 graden. Dankzij een temperatuur boost kan je razendsnel van de hoogst mogelijke temperatuur kiezen, terwijl je ook de temperatuur vast kunt zetten, zodat je tijdens het stylen/krullen van je haar niet per ongeluk een andere temperatuur kan selecteren.

60 minuten na gebruik schakelt de tang zichzelf automatisch uit, waardoor je de tang ook nooit per ongeluk lange tijd aan kunt laten staan. Ideaal! Vanwege bovengenoemde voordelen is dit in onze ogen de beste stijltang om óók mee te krullen. 

beste krultang

L'Oreal Steampod 

Ook deze unieke stijltang van het merk L’Oreal hoort in dit prestigieuze rijtje thuis. Deze stijltang werkt op basis van de zogeheten Steampod techniek. Deze techniek zorgt ervoor dat het haar met behulp van stoom steil gemaakt kan worden. uiteraard is het met deze tang óók mogelijk om krullend haar of golvend haar te creëren. 

De L’Oreal Steampod is geschikt voor alle soorten haartype; dat is te danken aan de werking van het stoom. Dit stoom zorgt ervoor dat je haar goed beschermd blijft en ondertussen ook verzorgd wordt. De gevolgen van deze 2 in 1 stijl- en krultang zijn duidelijk zichtbaar; je haren blijven de gehele dag in het gewenste model zitten. 

Je kunt bij deze tang uit vijf temperatuurstanden kiezen. De minimale temperatuur is 140 graden en de maximale temperatuur is 210 graden. De extra brede platen van de tang zorgen er voor dat je jouw haar razendsnel kunt stylen of kunt krullen. Er is een 1.0, een 2.0 en een 3.0 versie. De eerste versie was al erg goed, en hij is alleen maar beter geworden. 

Oudere versies zijn uiteraard wat goedkoper in aanschaf, maar de technologie staat niet stil. Nieuwere versies hebben vaak weer verbeteringen. Al met al is óók dit een prima 2 in 1 stijl- en krultang, waarbij je dus van de unieke stoomtechniek kunt genieten. Dit is onze ogen de beste stijltang voor zowel dik haar als voor fijn haar. Lees ook onze uitgebreide steampod review.

beste stijltang voor dik haar

Carmen CR-1070 Smooth & Shine

Deze gunstig geprijsde 2 in 1 stijl- en krultang is ook uitermate interessant. Met deze tang kan zowel kort als lang haar perfect in model gebracht worden. Kies de gewenste plaat en verkrijg moeiteloos steil of krullend haar. 

Deze tang heeft een meedraaiend snoer van 1,8 meter, is vergrendelbaar (veilig!), warmt zich binnen 60 seconden op en schakelt zich vervolgens 60 minuten na gebruik weer automatisch uit. De werktemperatuur van deze tang ligt tussen de 120 en 230 graden; je kunt de exacte temperatuurinstelling volledig zelf bepalen.

Dankzij de lange bewegende platen van 110 mm kan je super snel het gewenste model in je haar brengen. In onze ogen is dit niet alleen de beste stijltang voor lang haar, maar ook de beste stijltang voor kort haar. Dat komt onder meer doordat de lange platen super flexibel zijn. 

beste krultang voor lang en kort haar

Hoe je een stijltang het beste kan gebruiken

Als je de trotse eigenaar van een dergelijk tang bent geworden, is het wel van belang om deze op de juiste manier te gebruiken.  

  1. Allereerst moet je de juiste plaat selecteren. Veel van deze 2 in 1 varianten hebben twee verschillende platen: één voor krullend haar en één voor steil haar. Bepaal dus wat voor soort haar je vandaag wenst te hebben en selecteer daar vervolgens de juiste plaat voor. 
  2. Zorg er vervolgens voor dat je haar goed droog is. Het gebruik van een tang op nat haar is absoluut niet bevorderlijk voor de gezondheid van je haren. Droog daarom eerst je haren goed voordat je met de tang aan de slag gaat. Haal een borstel door je haren heen, zodat ook alle klitten weg zijn. 
  3. Kies vervolgens de gewenste temperatuur op de tang. Ons advies; zet de temperatuur niet te hoog, maar ook niet te laag. Dit klinkt wellicht ietwat cryptisch, maar dat is voornamelijk een kwestie van uitproberen. Probeer verschillende temperaturen uit en bekijk op welke temperatuur jouw haar het beste reageert. Die temperatuur kan je vervolgens altijd aanhouden. 
  4. Pak nu een pluk haren en laat de tang van boven naar beneden glijden indien je steil haar wenst te hebben. 

Voor krullend haar is het ook van belang om van boven naar beneden te werken, maar daarbij moet je de tang om je haren heen trekken. Hoe je dat het beste kunt doen, is in onderstaande video te zien:  

Welke 2 in 1 stijl- en krultang spreekt jou het meeste aan? Bepaal je budget, vergelijk vervolgens de bovengenoemde varianten en schaf direct de gewenste variant aan. Veel plezier met je nieuwe, handige en flexibele stijl- en krultang!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>