Is de Steampod van L’Oreal echt de allerbeste? Een review

Voor het stijlen van je haar heb je tegenwoordig meerdere mogelijkheden. Ga je voor een reguliere stijltang? Of wil je eens een stijltang met stoom uitproberen? De L’Oreal Steampod is door velen de aangewezen partner om jouw haren perfect te stijlen… Maar is dat ook zo? Ontdek wat onze bevindingen zijn in deze steampod review en lees snel verder.

Steampod review

Wat is een steampod?

Een steampod is een stijltang inclusief een waterreservoir. In dit waterreservoir dien je water te doen, waarna dit water opgewarmd wordt. Dit opgewarmde water zorgt op zijn beurt voor stoom. Deze stoom zorgt ervoor dat jouw haar perfect stijl wordt. Het apparaat is door L’Oreal ontwikkeld en is momenteel in verschillende varianten verkrijgbaar. In deze Steampod review vertellen we jou meer over onze ervaringen. We kijken daarbij onder naar de Steampod 2.0 vs 3.0.

Steampod vs. Stijlstang

Waar gaat jouw keuze vooralsnog naar uit? Naar een steampod stijltang of naar een reguliere stijltang? Feit is dat je met beide apparaten van specifieke voor- en nadelen kunt genieten. Wij durven in ieder geval te beweren dat je met een steampod van meer voordelen kunt genieten. Daarbij willen we wel opmerken dat dit persoonsgebonden is. Het ligt er maar net aan waar jouw voorkeuren naar uit gaan.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Eén van de belangrijkste voordelen is je haar niet beschadigd wordt. Je kunt deze stijltang zodoende meer dan regelmatig gebruiken. Daarbij is de stijltang ook geschikt voor alle haartypen. Ongeacht of je nou dik of dun haar hebt; een steampod zou altijd naar behoren moeten werken.

Daarnaast is het ook prettig dat de steampod een dubbele werking heeft. Je kunt dit apparaat namelijk ook als een krultang gebruiken. Een apparaat dat zowel kan stijlen als kan krullen; ideaal. Tot slot willen we graag nog benoemen dat een steampod het haar perfect weet te verzorgen. De hete stoom weet namelijk tot in de haarvezels te dringen; hierdoor blijft jouw haar gezond en stralend.

Heeft dit apparaat dan ook nog nadelen? Ja, toch wel. Zo is het noodzakelijk dat je gedemineraliseerd water gebruikt. Gebruik je ‘regulier’ water? Dan komt er al snel kalk in het apparaat. Daarnaast is de stijlstang ook groter en zwaarder dan een reguliere stijltang. Dit merk je tijdens het gebruik van de stijltang, maar ook als je de stijltang op wilt bergen. Je moet immers meer opbergruimte vrijmaken voor deze stijltang.

Is een steampod slecht voor je haar?

Nee, een steampod stijltang is absoluut niet slecht voor je haar. Dit apparaat is zelfs béter voor je haar dan een stijltang. De hete stoom is namelijk in staat om tot de haarvezels te dringen. Je bent zodoende verzekerd van een perfect verzorging van jouw haar, en dat zonder chemische toevoegingen!

Voor welke soorten haar kan je een steampod gebruiken?

Eén van de voordelen van een steampod is dat je dit apparaat voor alle haarsoorten kunt gebruiken. Je kunt hierbij denken aan:

 • Krullen
 • Kroeshaar
 • Dik haar
 • Fijn/dun haar

Voor alle haarsoorten biedt de steampod een perfecte werking. Dat komt onder meer door de hete stoom, maar ook doordat het een stijl- en krultang in één is. Zodoende kan je een steampod stijltang voor dik haar, voor dun haar, voor krullen en voor kroeshaar gebruiken. Ideaal, toch?

Waarom kiezen voor de steampod van L’Oreal?

Wil je jouw haar regelmatig stijlen en/of krullen? Wil je daarbij jouw haar ook nog eens goed verzorgen? Dan is het voor de hand liggend om voor deze stijltang van L’Oreal te gaan. Met deze stijltang geniet je van de volgende voordelen:

 • Geschikt voor meerdere haarsoorten
 • De steampod is geschikt voor krullen
 • De steampod is geschikt voor dik haar
 • De steampod is geschikt voor dun/fijn haar
 • De steampod is geschikt voor kroeshaar
 • Geschikt om te stijlen én om te krullen
 • De haarvezels worden perfect verzorgd
 • Jouw haar wordt niet beschadigd

L’Oreal is dé uitvinder van deze unieke stijltang. Door de jaren heen zijn er ook andere varianten op de markt gekomen, maar de variant van L’Oreal brengt nog steeds de meeste voordelen met zich mee. Je haar geniet echt van een steampod behandeling.

Steampod van L'Oreal

Welke soorten L’Oreal steampods zijn er allemaal (geweest)?

In de basis werd deze stijlstang door L’Oreal in twee varianten uitgebracht. De Steampod pro en de normale Steampod. Zoals de naam al doet vermoeden, is de Steampod pro geschikt voor professionals, zoals een visagist of een kapper. In onderstaande lijst kan je alle varianten van deze stijlstang terugvinden:

 • Steampod 1.0 en 1.0 pro
 • Steampod 2.0 en 2.0 pro
 • Steampod 3.0 en 3.0 pro

Daarnaast werd'ie in het neon, in het wit, in het zwart, in het rood en in het roze uitgebracht.

Verkrijgbare haarproducten voor de L’Oreal Steampod

Bij het aanschaffen van deze stijltang kan je kiezen uit allerlei bijbehorende haarproducten. Met deze haarproducten kan je jouw haren de gewenste styling, verzorging en bescherming bieden. Je kunt kiezen uit de volgende haarproducten, speciaal voor de steampod verkrijgbaar:

Klik op de linkjes om op bol.com te zien wat het precies inhoud en welke prijzen daarbij horen. 

Hoe moet je een steampod gebruiken? Een handleiding

Ben je benieuwd hoe je een steampod moet gebruiken? Wil je graag weten hoe je jouw krullen om kunt toveren tot stijl haar? Wij hebben een handleiding voor jou uitgewerkt:

Steampod gebruiken op nat haar?!

Het is allereerst aan te raden om deze stijltang niet op nat haar te gebruiken. De warmte van de stoom in combinatie met jouw natte haar kan voor fikse beschadigingen zorgen. Ons advies is dan ook om de steampod stijlstang altijd op handdoek droog haar te gebruiken. Je kunt je haar het beste eerst beschermen door gebruik te maken van de Steampod Smoothing Milk of de Steampod Protecting Concentrate.

Als je haar droog is

Als jouw haar droog is, kan je het reservoir van de stijltang vullen. Stel de gewenste temperatuur in – bijvoorbeeld 220 graden – en houd de stijltang even een minuutje vast. In dat minuutje kan de stijltang opwarmen; je ziet vanzelf de stoom uit het apparaat komen. Pak vervolgens je krullend haar vast en haal je stijltang met de kam naar beneden door je haar heen. Herhaal dit proces voor elke pluk.

Krullen met een steampod maken

Het is ook mogelijk om krullen te maken. In dat geval dien je een pluk haar vast te pakken en vervolgens de stijltang rondom deze pluk haar te draaien. Op die manier creëer je al snel een mooie en volle bos met krullen.

Overige Steampod styling tips

Nog enkele handige tips met betrekking tot het gebruik maken van de steampod:

 • Gebruik altijd de juiste verzorgingsproducten. Met de Steampod milk kan je jouw haar perfect beschermen tegen de hitte, terwijl de Steampod serum er voor zorgt dat jouw haren tot 24 uur lang in model blijven.
 • Gebruik altijd gedemineraliseerd water. Dit water mag zowel warm als koud zijn; de stijltang verwarmt het water automatisch op naar de gewenste temperatuur
 • Controleer voor gebruik altijd de instellingen. Je kunt immers kiezen tussen stijlen, krullen en uit verschillende temperaturen.

Steampod voor en na (video)

Bekijk onderstaande steampod voor en na video voor meer inzicht in het prachtige resultaat dat je ermee kunt bereiken:


Wat is een steampod behandeling (of toch beter zelf doen)?

Als je naar de kapper gaat, kan je mogelijk ook voor een steampod behandeling kiezen. Voor professionals, zoals kappers, bestaat er namelijk de steampod pro. Een uitgebreide en professionele versie van deze handige stijlstang. Met een steampod treatment kan de kapper jouw haar perfect stijlen óf juist krullen. De keuze is aan jou; de kapper heeft ongetwijfeld ook de juiste steampod verzorgingsproducten in huis om het haar de gewenste verzorging en bescherming te geven.

Met een dergelijke stijltang kan je overigens een dergelijke behandeling ook prima zelf uitvoeren. Het haar blijft immers tot maximaal 24 uur in model, waardoor je in feite elke dag naar de kapper zou moeten. Met een beetje oefenen – zie bijvoorbeeld bovenstaande informatie – kan je zelf het onderste uit de kan halen met deze innovatieve stijltang.

Waar je om moet denken bij het onderhoud van een steampod

In deze steampod review hebben we het al enkele keren gezegd: gebruik altijd het juiste water. Hieronder kan je daar nog iets meer informatie over vinden, evenals enkele andere handige tips met betrekking tot het onderhoud van deze stijltang.

Hoe je een steampod kan ontkalken

Het is aan te raden om jouw steampod niet te ontkalken, of dit in ieder geval zo lang mogelijk uit te stellen. Een medewerker van L’Oreal Professional zegt daarover het volgende: "Azijn of een ander ontkalkingsmiddelen kan jouw stijltang ernstig beschadigen. Gebruik deze ontkalkingsmiddelen dus nooit."

Wat je kan proberen is met een hele fijne naald de gaatjes van de steampod waar de stoom uit komt door te prikken en vrij te maken van kalk. Dit moet je echter heel voorzichtig doen omdat de kans bestaat dat je hem beschadigd. Mocht je geen enkel risico willen nemen, breng hem dan terug naar waar je hem gekocht hebt en vraag hoe hij gemaakt kan worden. Waarschijnlijk sturen zij hem dan voor je naar een reparateur. 

Hoe je kalk kan voorkomen

Het is dus aan te raden om de vorming van kalk te voorkomen. Dat kan je doen door het juiste water te gebruiken; gedemineraliseerd water. Dit water bevat geen kalk en kan zodoende geen schade achterlaten in de stijltang. Gebruik je normaal water? Dan raakt de stijltang verstopt en komt er geen stoom meer uit de stijltang.

Help, mijn steampod stinkt!

Heb je last van een stinkende stijltang? In dat geval is het aan te raden om een Steampod shampoo te gebruiken. Deze shampoo verzorgt jouw haar, maar zorgt ook nog eens voor een aangenaam geurtje. Als de steampod blijft stinken, heb je mogelijkerwijs (regelmatig) het verkeerde water gebruikt. Probeer hem in dat geval als laatste redmiddel van kalk te ontdoen zoals hierboven beschreven.

Een Steampod 3.0 kopen? Hier moet je op letten

Wil je graag de nieuwste variant van deze stijltang aanschaffen? In dat geval hebben wij enkele handige tips voor je. Bij het aanschaffen moet je namelijk zeker op enkele dingen letten.

Steampod acties

Wil je deze stijlstang graag voor een zacht prijsje aanschaffen? Dan kan je het beste bij bol.com terecht. Deze partij heeft niet alleen prima voorwaarden (verzending, retournering, klantenservice e.d.), maar stunt ook regelmatig de prijs voor deze unieke stijltang.

Steampod tweedehands kopen

We kunnen je één ding aanraden: koop een steampod nooit tweedehands. Je weet immers niet hoe de vorige eigenaar omgegaan is met deze stijltang. Mocht de vorige eigenaar het verkeerde water hebben gebruikt, heb je al snel niks meer aan de stijltang. Investeer daarom nét iets meer geld door de steampod nieuw te kopen. Daarmee ben je immers verzekerd van een perfecte werking van deze stijltang.

Conclusie van deze L’Oreal Steampod review

Zo, we zijn alweer aan het einde gekomen van deze review. Wat vind je vooralsnog van de steampod van L’Oreal? Gaat jouw keuze nu uit naar een steampod of naar een stijltang? Met beide varianten profiteer je van voordelen, maar een steampod brengt ogenschijnlijk meer voordelen met zich mee.

Het enige waar je op dient te letten, is dat je het apparaat op de juiste manier gebruikt. Gebruik altijd het juiste water en gebruik de verzorgingsproducten van Steampod. Als je dat doet, geniet je van een perfect werkende stijltang waarmee je zowel kunt stijlen als kunt krullen!

 • Waar is de steampod shampoo te koop? Kan deze nergens vinden. Gaatjes zijn niet verstopt, maar komt wel een muf luchtje van af.

 • Marleen schreef:

  Uit de stoomgaatjes van mijn steampod 2.0 komt bruin spul. Ik heb nochtans altijd gedemineraliseerd water gebruikt. Jullie schrijven ‘probeer hem in dat geval eens goed te ontkalken’. Hoe doe je dat dan ? In de garantie staat dat je moet ontkalken zoals in de gebruiksaanwijzing staat, maar in de gebruiksaanwijzing staat helemaal niets over ontkalken.
  Kunnen jullie mij raad geven ?

  • Batoel schreef:

   Dag Marleen, we hebben hierop een aanvulling gemaakt in het artikel. Het enige wat je misschien kan doen is de gaatjes van de steampod voorzichtig doorprikken met een fijne naald… Verder wordt ontkalken sterk afgeraden door de producent. Je kan het natuurlijk altijd proberen (iemand moet de eerste zijn), maar je hebt dan dus kans dat je hem stuk maakt. Mocht hij het echt niet meer goed doen, laat hem dan repareren, dat kan de verkoper van de Steampod vast voor je regelen. Veel succes!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >