Wat is de beste baby shampoo? Plus meest gestelde vragen

Als je baby rond de 9 á 10 maanden is, beginnen de hoofdharen te groeien. Voor de tijd kan je baby ook al haar hebben, maar in dat geval zijn dat zogeheten nesthaartjes. Vanaf het moment dat je baby haartjes krijgt, is het van belang om deze haartjes op de juiste manier te verzorgen.

Hoe je dat kunt doen? Onder andere door een speciale baby shampoo te gebruiken. In dit artikel vertellen we je graag wat de beste baby shampoo is én geven we je nog enkele, handige tips. 

beste baby shampoo

Wat is de beste baby shampoo? In dit artikel ontdek je waar de meeste moeders voor kiezen

Waarom de beste baby shampoo natuurlijk is

Voor de bescherming en voeding van het haar van je baby is het belangrijk om de juiste shampoo te gebruiken, met de juiste ingrediënten. Dit is sowieso een shampoo met alleen maar natuurlijke ingrediënten. Deze natuurlijke ingrediënten hebben geen (negatieve) invloed op de groei van het haar en kunnen dus geen schade inrichten. Kies daarom altijd voor een shampoo zonder parfum, parabenen en glycerine. 

De beste baby shampoo volgens gebruikers

Bij het uitzoeken van de verschillende shampoos, moet je dus op de natuurlijke ingrediënten letten. Daarnaast zijn er nog enkele criteria die belangrijk zijn voor je uiteindelijke keuze. Gelukkig helpen we jou daar een handje bij. Veel gebruikers van baby shampoo hebben de Zwitsal Shampoo namelijk tot de beste shampoo voor baby’s uitgeroepen

Zwitsal Shampoo 

Zwitsal heeft bij deze shampoo enkel en alleen voor natuurlijke ingrediënten gekozen. De Zwitsal shampoo is bijvoorbeeld volledig zeepvrij, waardoor de shampoo níet in de oogjes van je baby kan gaan prikken. Daarnaast is de shampoo in staat om de haartjes heerlijk schoon te krijgen, het haar lekker zacht te maken en verkrijgt het ook nog een mooie glans.  

In deze shampoo kom je geen parabenen, zepen en hypoallergenen tegen. De shampoo is pH-huidneutraal en is zodoende mild voor de haren, de hoofdhuid en ook voor de oogjes. Dankzij deze shampoo heeft je baby nooit meer last van prikkende oogjes tijdens het wassen van de haren. 

baby shampoo natuurlijk

Hoe te gebruiken

Doe een beetje shampoo in je handpalm, wrijf het uit en masseer vervolgens zachtjes over de haren van je baby heen. Laat het vervolgens intrekken en spoel het voorzichtig uit. Bij deze wasbeurt heeft je baby geen last van droge oogjes en zien haar/zijn haartjes er na afloop gezond en glanzend uit. 

Veel gestelde vragen over baby shampoo

Regelmatig zien wij vragen voorbijkomen over baby shampoo. Voorbeelden hiervan zijn of een baby ook met volwassenen shampoo gewassen kan worden en of de shampoo schadelijk kan zijn voor de oogjes van je kleine wonder. Graag geven we op onder meer deze vragen in het restant van dit artikel antwoord.  

Om de haartjes van je baby optimaal te verzorgen, moet je niet alleen de juiste shampoo gebruiken. Het is ook nog eens belangrijk om de shampoo op de juiste manier te gebruiken. Enfin, daarover lees je hieronder ook nog iets meer. 

Kan je babyshampoo ook voor volwassenen gebruiken?

Voor volwassenen is het aan te raden om de shampoos voor baby’s niet te gebruiken. Deze shampoos hebben namelijk een milde formule en bieden daardoor niet de gewenste verzorging voor je haar. Ons advies is daarom om een juiste ‘volwassenen shampoo’ te gebruiken. Dergelijke shampoos voeden het haar, reinigen het haar perfect en verzorgen ook nog de haren en hoofdhuid. Overweeg je het omdat je een droge hoofdhuid hebt? Bekijk dan hier de beste shampoo voor een droge hoofdhuid.  

Bovendien hebben de babyshampoos een hogere pH-waarde, waardoor je haar al snel kan gaan pluizen. Wil je dit voorkomen? Gebruik dan als volwassene een shampoo die perfect bij jouw haartype past en laat de shampoos voor baby’s links liggen. Baby shampoo is namelijk niet altijd goed voor volwassenen. 

Lees in ons artikel over de beste shampoo voor iedere situatie en haartype welke shampoo voor jou als volwassene het meest geschikt is. 

Kan je ogen schoonmaken met babyshampoo?

Een kenmerk van een goede shampoo voor baby’s is het feit dat deze zeepvrij is. Hierdoor gaan de oogjes van je baby niet prikken. Aan de andere kant biedt dit ook enkele mogelijkheden met betrekking tot oogverzorging. Als bijvoorbeeld de randen van je oogleden ontstoken zijn, kan je dit verhelpen met enkele druppels babyshampoo.  

Je kunt hiervoor het beste een glas met lauw water vullen en een wattenstaafje erbij pakken. Doe nu de drie druppels in het glas water en doop het wattenstaafje in het glas. Beweeg nu voorzichtig het wattenstaafje langs je ogen heen, zodat de oogleden gereinigd worden. De zeepvrije en milde formule van de speciale shampoo voor baby’s zorgt ervoor dat je jouw ogen perfect kunt verzorgen c.q. schoonmaken.

Kan je je kat wassen met babyshampoo?

We zien ook wel eens deze vraag voorbijkomen. Het antwoord is verrassend genoeg: ja. Er zijn in Nederland zelfs dierenartsen die de hierboven genoemde Zwitsal babyshampoo aanraden. Deze shampoo is mild en kan ook de haren én huid van je kat perfect verzorgen en schoonmaken. Het is dus zeker mogelijk om je kat te wassen met babyshampoo, zolang je maar een juiste en hoogwaardige shampoo voor baby’s gebruikt. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>