Een top 3 van de beste shampoos voor een droge hoofdhuid

Een droge hoofdhuid jeukt, voelt onrustig aan en is van invloed op de gezondheid van je haren. Voldoende redenen dus om iets aan een droge hoofdhuid te gaan doen. Maar, hoe? Nou, je kunt allereerst beginnen met een shampoo tegen een droge hoofdhuid. Hierbij heb je de keus uit verschillende soorten shampoos. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een shampoo voor een zeer droge hoofdhuid, maar een shampoo voor een extreem droge hoofdhuid bestaat ook.

Om jou een handje te helpen, hebben wij in dit artikel de beste shampoos voor een droge hoofdhuid uiteengezet. 

shampoo droge hoofdhuid

Ontdek wat de 3 beste shampoos tegen een droge hoofdhuid zijn!

De belangrijkste ingrediënten voor een droge hoofdhuid

Wil je de uitgedroogde huid op je hoofd gaan behandelen met een shampoo? Dan moet deze shampoo enkele ingrediënten/bestanddelen bevatten. Het belangrijkste is toch wel dat de ingrediënten mild zijn. Ze moeten voeden en hydrateren. Ze moeten ondertussen niks kunnen beschadigen; ga daarom altijd voor een shampoo met milde ingrediënten.  

Je kunt hierbij denken aan een shampoo met:

  • Honing
  • Cacaoboter
  • Jojoba olie
  • Jasmijn
  • Macadamia olie
  • en/of Green tea. 

Al deze ingrediënten zijn mild, voeden de haren en hoofdhuid en brengen zodoende weer voldoende vocht aan in de hoofdhuid.

Maar, wat is de nou de beste shampoo voor een droge hoofdhuid? Het antwoord op die vraag kan je in het restant van dit artikel vinden. Eerst bespreken we welke ingrediënten een dergelijke shampoo moet bevatten. Daarna kan je de beste shampoo voor een droge hoofdhuid voor mannen, voor vrouwen en voor kinderen vinden.  

Beste shampoo bij droge hoofdhuid voor vrouwen

Wist je dat de kans groter is dat je als vrouw last van een droge hoofdhuid krijgt? Ja, vrouwen verven hun haar vaker en gebruiken meer haarverzorgingsproducten. Deze combinatie zorgt ervoor dat meer vrouwen dan mannen last van een droge hoofdhuid hebben. 

Kom tijdig in actie door de beste shampoo voor een droge hoofdhuid te gebruiken. Welke shampoo dat is? Wij hebben de beste shampoo voor jou geselecteerd. 

Naïf voedende shampoo

Deze voedende shampoo van het merk Naïf is in onze ogen de beste keuze. De shampoo voedt het haar, verzorgt de hoofdhuid en bevat alleen maar milde ingrediënten. In de shampoo vind je onder meer lijnzaad, water, gedroogde kokosvezels en vetzuren uit kokosolie terug. In de shampoo zijn geen chemische bestanddelen te vinden. 

Masseer de shampoo in nat haar en spoel het vervolgens weer uit. Je hoofdhuid wordt verzorgd, gehydrateerd en gevoed door de shampoo. Hierdoor neem je snel afscheid van de droge en gevoelige hoofdhuid. De ingrediënten zorgen bovendien voor de gewenste glans.  

De shampoo is geschikt voor ieder haar type en iedere haarlengte. Bij het insmeren schuimt de shampoo amper. Dit komt omdat Naïf geen gebruik maakt van chemische schuinmiddelen. 

beste shampoo voor droge hoofdhuid

Beste shampoo bij droge hoofdhuid voor mannen

Ook bij mannen komt het regelmatig voor; een droge hoofdhuid. Met onderstaande shampoo ben je in staat om deze droge en gevoelige hoofdhuid op een perfecte manier te behandelen.

Alpecin Hybrid Cafeïne shampoo

Het merk Alpecin heeft meerdere hoogwaardige shampoos op de markt gebracht; dat geldt ook zeker voor deze shampoo. Deze shampoo is een combinatie van een anti roos shampoo en een shampoo voor de droge hoofdhuid. De shampoo bevat de juiste bestanddelen en kan zodoende de hoofdhuid perfect verzorgen, hydrateren en voeden. Na enkele keren gebruik van deze shampoo gemaakt te hebben, ben je hoogstwaarschijnlijk af van de droge hoofdhuid.

beste shampoo bij droge hoofdhuid voor mannen

Beste shampoo bij droge hoofdhuid voor kinderen

Kinderen kunnen ook last van een droge hoofdhuid hebben. Doordat de huid bij een kind een stuk gevoeliger is, is het nóg belangrijker om de juiste shampoo te gebruiken. Wij kunnen in ieder geval onderstaande shampoo van harte aanraden. Mocht je overigens shampoo specifiek voor baby's zoeken, lees dan ook zeker ons artikel over de beste baby shampoo.  

Eucerin DermoCapillaire 5% Urea Shampoo

Deze shampoo kunnen we absoluut voor kinderen aanraden, zie ook de ervaringen. De shampoo hydrateert en kalmeert de hoofdhuid, waarna het herstel van de hoofdhuid plaats kan vinden. Doordat deze shampoo alleen maar natuurlijke- en milde ingrediënten bevat, wordt de hoofdhuid perfect beschermd en verzorgd.  

Ook voor volwassenen – zowel mannen als vrouwen – is deze shampoo overigens aan te raden. De shampoo bevat onder andere lactaat en ureum. Deze twee ingrediënten staan bekend vanwege hun vocht vasthoudende functie. Zij houden het vocht perfect in het haar en de hoofdhuid, zodat zowel het haar als de hoofdhuid niet uit kunnen drogen. Na gebruik voelt het haar soepel, is het haar zacht en heeft het haar een gezonde glans. 

beste shampoo voor een droge hoofdhuid bij kinderen

Waardoor ontstaat een droge hoofdhuid en hoe kan je dit voorkomen?

Veel haarproducten zorgen voor een uitdroging van de hoofdhuid. Deze haarproducten bevatten agressieve bestanddelen waardoor hoofdhuid geïrriteerd en uitgedroogd raakt. Dit geldt niet alleen voor haarproducten, maar ook voor de föhn. Als je vaak jouw haar langere tijd föhnt, kan de warmte zorgen voor uitdroging van de huid. Daarnaast kan ook een lage buitentemperatuur van invloed zijn op de droogte van jouw hoofdhuid. 

Het voorkomen van een droge hoofdhuid is onder meer mogelijk door gezond te eten en drinken. Drink voldoende water en eet veel groenten en fruit. Uiteraard is het ook belangrijk om de juiste haarproducten te gebruiken en de haren niet te lang bloot te stellen aan extreme warmte (onder andere door te föhnen). 

Veelvoorkomende symptomen bij een droge hoofdhuid

Een droge hoofdhuid brengt veelal typerende symptomen met zich mee: 

  • Fijne schilfers
  • Een strak(ker) gevoel van de hoofdhuid
  • Jeuk 

Met name het laatstgenoemde symptoom kan behoorlijk irritant worden. Genoeg redenen dus om een shampoo voor een droge, jeukende, schilferige en gevoelige hoofdhuid te gaan gebruiken, aangezien dit de makkelijkste methode is om hier vanaf te komen.   

Overigens is het zo dat de schilfers bij een droge hoofdhuid een witte kleur hebben. In tegenstelling tot roos; bij roos zijn de schilfers geler van kleur. Ook zijn de schilfers bij roos groter en voelen deze vettig aan.  

Nadat de hoofdhuid droog geworden is, ga je bovenstaande symptomen al snel ervaren. Merk je één van bovenstaande symptomen? Dan is het slechts een kwestie van tijd voordat je de volgende symptomen ook gaat ervaren. Voldoende reden dus om tijdig in actie te komen en de juiste shampoo aan te schaffen. 

Mocht je meer willen weten over de verschillende shampoos, we hebben een overzicht gemaakt van de beste shampoos voor elke haarsoort en de staat waarin je haar verkeerd. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>