De 2 beste shampoos voor meer volume in je haar

Niet iedereen is gezegend met veel volume in het haar. Maar, gelukkig zijn er meerdere hulpmiddelen om alsnog de gewenste volume in je haar te krijgen. Hiervoor kan je bijvoorbeeld shampoo voor meer volume gaan gebruiken. Deze shampoos zijn in meerdere soorten en varianten verkrijgbaar.

Wij vertellen je in dit artikel graag wat de beste volume shampoo is.  

beste volume shampoo

Wat is de beste volume shampoo? Ontdek hoe je een vollere bos haar krijgt

Hoe shampoo meer volume in je haar kan brengen

Wat is nou eigenlijk haar mét volume? Dat is haar dat in model blijft en niet direct weer plat wordt. Als je te weinig volume in je haar hebt, wordt het haar direct weer plat waardoor het model volledig verdwijnt. Met shampoo voor meer volume ben je in staat om jouw haar de juiste kracht mee te geven. Je haar blijft in het juiste model en zakt niet uit.

Een juiste shampoo bevat de nodige ingrediënten en oliën om de haren en hoofdhuid te versterken. De belangrijkste eigenschap van een shampoo voor meer volume is dat het haar niet verzwaard wordt. Het waar wordt juist licht en soepel gehouden, zodat het beter in model blijft zitten. Eventueel zou je ook nog kijken voor extra voeding in je haar bij een specifieke goede keratine shampoo.  

De beste volume shampoo voor ‘normaal’ haar

Heb je normaal haar en ervaar je een gebrek aan volume? Wij zijn op zoek gegaan naar de beste volume shampoo voor ‘normaal’ haar. Hieronder vind je de allerbeste shampoo. 

Andrélon Volume & Care shampoo

Deze shampoo van Andrélon is in onze ogen de beste keuze. De shampoo weet het haar tot in de oppervlakte te voeden, terwijl het haar niet verzwaard wordt. Tegelijkertijd krijgt het haar meer volume en ziet het er glanzender, verzorgder en gezonder uit. Bijkomend voordeel is dat de shampoo behoorlijk lekker ruikt en je haar lekker luchtig aanvoelt. De shampoo is vooral geschikt voor vrouwen volgens Andrélon (mannen mogen dit zelf beoordelen ;). 

beste shampoo voor volume

De beste volume shampoo voor fijn haar

Als je fijn haar hebt, is de kans aanwezig dat je een gebrek aan volume ervaart. Gelukkig bestaan er voor fijn haar ook speciale volume shampoos. Wij hebben de allerbeste variant gevonden; hieronder vind je meer informatie over de beste volume shampoo voor fijn haar. 

Nivea Volume Care Shampoo

Net zoals Andrélon heeft Nivea ook geschikte volume shampoos. De Nivea Volume Care shampoo is in onze ogen zelfs de beste volume shampoo voor fijn haar. De shampoo versterkt het haar en geeft het haar zichtbaar meer volume. Tegelijkertijd voelt het haar zacht, gezond en luchtig aan. Verschillende ingrediënten, zoals nutri-essences en macadamia olie, zorgen ervoor dat je haar direct in het gewenste model valt. Met deze shampoo tover je jouw haar razendsnel om van fijn en futloos tot krachtig en volumineus.  

volume shampoo voor fijn haar

Waarom andere shampoos niet werken voor meer volume

Ben je al langere tijd bezig om de juiste shampoo te vinden? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Voor het verkrijgen van meer volume is het echter altijd aan te raden om een volume shampoo te gebruiken. De andere shampoos verzwaren het haar namelijk alleen maar. Doordat het haar zwaarder wordt, valt het weer sneller uit model. Het haar wordt plat en de volume verdwijnt weer razendsnel uit het haar.  

Daarentegen zorgt een volume shampoo juist voor een luchtig gevoel. De haren worden gevoed, maar worden niet verzwaard. Hierdoor blijft het haar in het gewenste model en steel je overal de show met een kapsel met veel volume. 

Ons advies is dan ook om altijd één van bovengenoemde shampoos te gebruiken. Laat de andere shampoos links liggen; de werking hiervan is alleen maar averechts. 

Extra tips voor meer volume in je haar

In de inleiding van dit artikel gaven we al aan dat je van meerdere hulpmiddelen gebruik kunt maken. Ook de volgende tips helpen je om meer volume in het haar te krijgen: 

  1. Gebruik een conditioner. Met een conditioner kan je de haarpunten insmeren, zodat ook deze meer volume gaan krijgen. Een perfecte haarverzorging is in principe een combinatie van volume shampoo en een juiste conditioner.
  2. Ga regelmatig naar de kapper. Voor de gezondheid van je haar is het belangrijk dat je regelmatig een bezoek aan de kapper brengt. De haarpunten zijn na een kappersbezoek weer gezond en je haar oogt weer voller. 
  3. Föhn ondersteboven. Door ondersteboven te föhnen, droogt je haar ook aan de onderkant. Daarnaast creëer je hiermee ook meer volume in je haar. Wissel het föhnen af en föhn niet te lang. Té lang föhnen kan weer tot beschadigingen van de haren leiden.
  4. Varieer met je kapsel. Niet alleen voor je looks is het leuk om te variëren, maar ook voor de gezondheid van je haar. Varieer bijvoorbeeld eens met de scheiding in het haar. Hiermee verkrijg je direct een vollere bos haar, aangezien je tegen de groeirichting van het haar gaat. Absoluut een aanrader om eens uit te proberen.

Zou je meer willen weten over specifieke shampoos? Lees dan ons samenvattende artikel van de beste shampoos op de markt voor iedere situatie. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>