De 3 beste keratine shampoos op een rij

Met behulp van keratine ben je in staat om het haar soepel en sterk te houden. Maar, wat is keratine nou precies? Keratine valt het beste te omschrijven als een natuurlijk eiwit. Dit eiwit is aanwezig in de haren, maar de hoeveelheid keratine neemt af naarmate je ouder wordt. Ook door je haar te stylen of te kleuren, kan je de hoeveelheid keratine af laten nemen.

Met behulp van de beste keratine shampoos kan je vervolgens weer de gewenste hoeveelheid keratine in je haar aanbrengen. Wil je graag keratine shampoo kopen? Lees dan even dit artikel door zodat je uiteindelijk de juiste shampoo met keratine aan kunt schaffen. 

beste keratine shampoo

Ontdek wat voor jou de beste keratine shampoo is

Wat is keratine en waarom is het zo goed voor je haar?

Keratine is dus een eiwit die van nature in jouw haar aanwezig is. Dit bestanddeel zorgt er onder meer voor dat het haar sterk is, in model blijft zitten en soepel blijft. Helaas is het zo dat verschillende oorzaken de aanwezigheid van keratine terug kunnen dringen. De bekendste oorzaken zijn:

  • Door regelmatig het haar te kleuren kan de keratine deels uit het haar verdwijnen
  • Door chloor, zonnestraling of zeewater kan het keratine deels uit het haar verdwijnen
  • Door te vaak en te lang warme stylingsproducten te gebruiken, kan het keratine deels uit het haar verdwijnen. Voorbeelden van warme stylingsproducten zijn onder meer een stijltang, een krultang en een föhn

Het tekort weer herstellen

Voor de gezondheid van het haar is het echter gewenst/noodzakelijk dat er voldoende keratine aanwezig is. Je kunt deze hoeveelheid keratine herstellen door shampoo met keratine te gebruiken. Door dergelijke shampoos te gebruiken, wordt het haar weer sterker en minder breekbaar. Hiermee voorkom/herstel je gespleten haarpunten en voelt je haar weer vele malen soepeler aan. 

In principe is keratine één van de belangrijkste bestanddelen voor het beschermen en herstellen van het haar én nagels. Ook in nagelverzorgingsproducten kom je meer dan regelmatig keratine tegen. Dat geldt dus ook voor haarshampoos, voor conditioners en voor haarmaskers. Kijk wel even of je niet gewoon droog haar hebt, want dan kan je ook kiezen voor een shampoo speciaal voor droog haar

Verkeerde shampoo werkt averechts

Wil je de hoeveelheid keratine in jouw haar herstellen? Dan is het onwijs belangrijk dat je de juiste haarverzorgingsproducten gaat gebruiken. Bij sommige shampoos is de werking namelijk volledig averechts; daarmee wordt de keratine alleen maar meer en meer uit het haar verwijderd. Gebruik daarom één van de shampoos die we in dit artikel bespreken.

Shampoo vs. keratine behandeling

Het is overigens ook mogelijk om voor een keratine behandeling te kiezen. Bij een dergelijke behandeling wordt het haar gevoed, waarbij geen chemicaliën gebruikt worden. Normaliter duurt een dergelijke keratine behandeling zo’n 1,5 tot 3 uur. Je moet hier dus zeker de tijd voor uittrekken en je moet rekening houden met een tamelijk hoog prijskaartje. Het gebruiken van shampoos met keratine is dan ook vele malen voordeliger.

De beste keratine shampoo

Zoals gezegd is het dus belangrijk om de juiste shampoos met keratine te gebruiken. Wij hebben de twee beste shampoos voor normaal haar geselecteerd:

1. Beste keratine shampoo voor vrouwen

De Andrelon Keratine Repair Serum is absoluut één van de beste keuzes. Bij het ontwerpen van deze shampoo heeft Andrélon de juiste bestanddelen gebruikt. Zo bevat de shampoo onder meer serum olie en micro keratine. Deze bestanddelen zorgen ervoor dat het haar gevoed wordt en dat de hoeveelheid keratine in het haar hersteld wordt. Het eindresultaat van deze shampoo is duidelijk zichtbaar; gezond & glanzend haar. De shampoo is uitsluitend geschikt voor vrouwen.

keratine shampoo kopen

2. Beste keratine shampoo voor unisex

Zowel mannen als vrouwen kunnen gebruik maken van de Syoss Keratine Shampoo. Deze shampoo, door het merk Syoss ontwikkeld, bevat eveneens de juiste bestanddelen. De shampoo zorgt voor soepelheid en veerkracht van het haar. Dit wordt onder andere verkregen doordat de essentiële hoeveelheid keratine aangevuld wordt. Met deze shampoo verkrijg je een prachtige glans, sterk haar en herstel je de gezondheid van het haar.

keratine shampoo review

Probeer één van bovenstaande shampoos uit en je hoeft geen keratine behandeling meer te ondergaan. Deze shampoos voor keratine zijn een prima alternatief voor een keratine behandeling.

De beste keratine shampoo zonder sulfaat en parabenen

Ben je specifiek op zoek naar een keratine shampoo zonder sulfaat en parabenen? Dan heb je een aantal mogelijkheden. Wij kunnen in ieder geval de Jenoris Keratin shampoo aanraden. Dit is in onze ogen de beste sulfaatvrije shampoo met keratine.

3. Jenoris Keratin shampoo

Deze shampoo is volledig natrium- en chloridevrij. Zowel mannen als vrouwen kunnen met veel plezier gebruik maken van deze shampoo. Onder meer de langdurige bescherming en een perfecte hydratatie zijn het gevolg van deze shampoo.  

shampoo met keratine

Bij het wassen met deze shampoo moet je haar en de hoofdhuis voorzichtig masseren. Wrijf de shampoo goed uit over je hoofd en laat het vervolgens een paar minuten intrekken. Na deze korte tijdsduur kan je het grondig uitspoelen onder de douche. Na gebruik van deze shampoo kan je het beste aan de slag met een conditioner. Als je in de stijl van Jenoris Keratin wilt blijven, kan je daarbij voor de Jenoris Pistache Conditioner kiezen. Doordat deze keratine shampoo géén sulfaten en parabenen bevatten, is de shampoo onwijs gezond voor je haar. 

Mocht je nog meer shampoos met elkaar willen vergelijken, bekijk dan ook eens ons overzicht met beste shampoos

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>