De 3 beste shampoos voor droog haar

Te lang douchen, chemische behandelingen of teveel gebruik maken van warme stylingsproducten; het zijn allemaal oorzaken waardoor droog haar kan ontstaan. Zodra je last van droog haar hebt, is dat makkelijk te zien én te voelen. Droog haar is onder andere te herkennen aan gespleten haarpunten en aan glansloos haar. Ook als je je hand door je haar haalt, voel je dat het haar droog is.

Met behulp van shampoo droog haar is het mogelijk om jouw haar weer te hydraten. Maar, wat is de beste shampoo voor droog haar? Wij hebben veel shampoos getest, verschillende shampoo voor droog haar reviews doorgenomen en uiteindelijk een top 3 samen weten te stellen. 

beste shampoo voor droog haar

Ontdek wat voor jou de beste shampoo voor droog haar is

Hoe kan droog haar ontstaan?

In de inleiding van dit artikel hebben we reeds enkele oorzaken opgesomd, maar er zijn nog meerdere mogelijke oorzaken: 

  • Te lang en/of te warm douchen
  • Chemische behandelingen
  • Teveel gebruik maken van warme stylingsproducten (een föhn, een stijltang of een krultang bijvoorbeeld)
  • Een tekort aan vitaminen
  • Zon, chloor en zeewater

Hoe je droog haar kan voorkomen

Is het mogelijk om droog haar te voorkomen? Ja, zeker. Je moet hier dan wel enige moeite voor doen. Zo is het van belang dat je de tijd neemt voor het verzorgen van je haar. Het is niet wenselijk dat je even snel de föhn op maximale stand door je haar haalt. Ja, dat werkt erg snel, maar het beschadigt je haar wel. Ook moet je in de zomer oppassen dat je haar niet té veel blootgesteld wordt aan de zon, zeewater en chloor.

De invloeden van douchen en eten

Stap je elke ochtend onder de douche? Zet de temperatuur dan niet te hoog en sta ook niet te lang onder de douche. Lekker lang en warm douchen is heerlijk, maar het droogt je haar wel uit. Daarnaast is het ook aan te raden om op je voedingspatroon te letten. Zorg voor een gevarieerd voedingspatroon, zodat je alle benodigde vitaminen binnenkrijgt. 

Uiteraard is het ook wenselijk dat je de juiste shampoo gebruikt. Verschillende fabrikanten hebben speciale shampoos voor droog haar ontwikkeld. Deze shampoos zijn rijk aan extracten en weten het haar en de hoofdhuid perfect te hydrateren. Hierdoor is het mogelijk om droog haar te voorkomen c.q. volledig te herstellen.

De beste shampoo voor droog haar

Het herstellen van droog haar is onder meer mogelijk door de juiste shampoo te gebruiken. Maar, wat is nou de juiste shampoo voor uitgedroogd haar? Wij hebben twee shampoos voor jou geselecteerd. Onderstaande shampoos voldoen in onze ogen aan alle wensen. 

Beste shampoo voor droog haar voor vrouwen

In onze ogen kunnen vrouwen het beste voor L’Oréal Paris Elvive Extraordinary Oil Low Shampoo kiezen (ja, een hele mond vol). Deze shampoo is door L’Oréal speciaal ontwikkeld om droog haar te herstellen. Deze herstelling is mogelijk doordat er maar liefst 6 uitzonderlijke bloemoliën in de shampoo aanwezig zijn. De bloemoliën zorgen voor verzorging, herstel en hydratatie van zowel de haren als van de hoofdhuid.

beste shampoo tegen droog haar

Met deze shampoo wordt het haar intensief gevoed, valt het haar makkelijker in model en voelt het haar een stuk krachtiger aan. Gespleten haarpunten en dof haar behoren tot de verleden tijd nadat je van deze shampoo gebruikt hebt gemaakt. Bij gebruik is het aan te raden om je haar en hoofdhuid voorzichtig in te smeren en vervolgens 3 minuten in te laten trekken. Je kunt de shampoo vervolgens uit je haar spoelen en je haar direct van boven naar beneden kammen. 

Beste shampoo voor droog haar voor mannen

Ook mannen kunnen last krijgen van droog haar. In dat geval kunnen wij van harte de L’Oréal Paris Botanicals Safflowe Rich Infusion Shampoo aanraden. Deze shampoo, eveneens van het merk L’Oréal, is overigens geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

beste shampoo voor droog haar mannen

De shampoo bevat geen siliconen, parabenen en kleurstoffen. Daarentegen vind je wél oliën van kokosnoot, sojabonen en saffloer terug in de shampoo. Deze oliën zorgen er voor dat het haar gevoed en gehydrateerd wordt. Ook de hoofdhuid wordt op een milde manier gereinigd, zodat zowel haar als hoofdhuid weer in gezonde conditie komen. Na gebruik van deze shampoo valt het haar beter in model en voelt het haar een stuk prettiger aan.

Wat als je extreem droog haar hebt?

Als je last van zeer droog haar hebt, kunnen we de Redken All Fost Shampoo aanraden (klik voor ervaringen van anderen op bol.com). Deze shampoo is ontwikkeld om droog en beschadigd haar te herstellen. Als je deze shampoo gaat gebruiken, is het aan te raden om het extreem droge haar met lauw water te wassen.

Om van extreem droog haar af te komen, is het eveneens aan te raden om een gezonde leefstijl er op na te houden. Meer informatie hierover kan je onder het kopje ‘Hoe je droog haar kan voorkomen’ in dit artikel vinden.

De beste shampoo voor droog en pluizig haar

Een mogelijk gevolg van droog haar is dat het haar ook gaat pluizen. Om dat te voorkomen, kan je het beste gebruik maken van Garnier Loving Blends Honing shampoo. Deze shampoo weet het haar perfect te verzorgen. Het haar voelt zachter aan, het haar wordt sterker en het haar is makkelijker in model aan te brengen. Door de aanwezige revitaliserende royal jelly worden de haren vanaf de wortel versterkt. Het gevolg is dat de haren sterker zijn en minder gaan pluizen. Ondertussen wordt het haar ook perfect gehydrateerd en gevoed door de honing.

shampoo voor extreem droog haar

Welke shampoo voor droog gekleurd haar?

Heb je last van droog gekleurd haak? Ook dan is het aan te raden om een speciale shampoo te gebruiken. Recent schreven wij een artikel over de beste shampoo voor gekleurd haar. Lees dit artikel direct om de beste shampoo voor uitgedroogd gekleurd haar te vinden.

Zelf shampoo maken voor droog haar

Wil je liever zelf aan de slag gaan met speciale shampoo voor uitgedroogd haar? Dan kan je dit doen met een paar eetlepels olijfolie. Kneed deze olijfolie in jouw kapsel en doe hier vervolgens een douche-cap overheen. Laat deze olijfolie ongeveer 30 minuten in het droge haar en de droge hoofdhuid trekken. Na deze 30 minuten kan je de douche-cap van je hoofd halen en de olijfolie onder de douche uitwassen. De olijfolie reinigt, voedt en hydrateert zowel de hoofdhuid als de haren. 

Mocht je nog meer shampoos willen bekijken voor specifieke doeleinden, bekijk dan ons volledige overzicht van de beste shampoos in iedere situatie op een rij. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>