Last van vet haar? Een top 3 beste shampoos voor vet haar

Heb je last van vet haar? En ben je al langer bezig om de beste shampoo voor vet haar te vinden? Dan vind je mogelijk het antwoord op die vraag in dit artikel. Tegenwoordig heb je de keus uit veel verschillende soorten shampoos. Bij vet haar is het belangrijk dat je een zogeheten 'vet haar shampoo' gebruikt.

Een goede shampoo is afgestemd op het vette haar en bevat bijvoorbeeld geen parabenen en siliconen. De bestanddelen van de shampoo zijn afgestemd op haar dat ook daarna weer snel vet wordt. Vaak is daarbij ook een milde shampoo gewenst. In dit artikel hebben wij de beste 3 shampoos op een rijtje gezet die aan al deze punten voldoen. 

shampoo voor vet haar

Wat is de beste shampoo voor vet haar? Ontdek het in dit artikel

Wat maakt een shampoo voor vet haar dat het zo goed werkt?

Shampoo voor vet haar mag eigenlijk geen parabenen en siliconen bevatten. Deze twee bestanddelen vind je in veel shampoos terug (zelfs in sommige kappers shampoos), maar juist deze bestanddelen zorgen voor het feit dat jouw haar snel vet wordt. Door voor een shampoo zonder deze bestanddelen te gaan, kan je dus voorkomen dat jouw haar snel vet wordt. In dit artikel richten we onze pijlen dan ook shampoo voor vet haar zonder parabenen en op shampoo voor vet haar zonder siliconen. Het beste is uiteraard een shampoo die zowel geen parabenen als geen siliconen bevat. 

Let op: Zo kan je vet haar voorkomen

Overigens is het wellicht handig om te weten hoe vet haar nou eigenlijk ontstaat, want dan kan je het ook beter voorkomen. Vet haar ontstaat door een overmatige talgproductie. Deze overmatige talgproductie kan verschillende oorzaken hebben, variërend van een genetische afwijking tot aan stress. Ook tijdens de zwangerschap kan je bovengemiddeld last hebben van vet haar. Feit is dat ook verkeerde shampoos bij kunnen dragen aan de vorming van vet haar. Het is dan ook van belang om te allen tijde de juiste shampoo te gebruiken. Heb je nu last van vet haar? Gebruik dan één van de shampoos uit dit artikel. 

De beste shampoo voor vet haar

Wij zijn voor jou op onderzoek gegaan naar de beste shampoos voor vet haar. Uiteraard hebben we daarbij onderscheid gemaakt tussen de beste shampoo voor vet haar van mannen en van vrouwen. Ben je benieuwd geworden welke shampoos wij tot de beste uitgeroepen hebben? Lees dan zeker even door! 

Beste shampoo tegen vet haar voor vrouwen: Timoteï Pure

Deze shampoo van het merk Timoteï is perfect geschikt voor vrouwen met vet haar. Het vette haar van een vrouw wordt door deze shampoo op een grondige en milde manier gereinigd. Alle vetten worden uit het haar weggenomen, terwijl het haar ondertussen voldoende gehydrateerd wordt. De shampoo bestaat uit biologische extracten van groene thee en is vrij van siliconen, parabenen en kleurstoffen.

Beste shampoo tegen vet haar voor vrouwen

Beste shampoo tegen vet haar voor mannen: American Crew Anti Dandruff Sebum Control Shampoo

Deze shampoo van het merk American Crew is een perfecte optie voor mannen. De shampoo zorgt ervoor dat jouw haar weer kan stralen en neemt alle overtollige vetten uit het haar weg. Bijkomend voordeel is dat deze shampoo uitermate efficiënt de roos uit jouw haar verwijderd. Ook dat draagt bij aan het voorkomen van vet haar.

Voor elke man kunnen wij deze shampoo voor vet haar van het merk American Crew aanraden. En ook niet onbelangrijk; De shampoo ruikt heerlijk! 

Beste shampoo tegen vet haar voor mannen

Beste shampoo tegen vet haar (Unisex): Garnier Berken Haarwater

Je kan onwijs veel shampoos vinden voor mannen én vrouwen. Eén van die shampoos wordt uitermate goed beoordeeld, waardoor we deze niet aan jou voorbij willen laten gaan. Deze Garnier Berken Haarwater shampoo is geschikt voor zowel mannen als vrouwen met vet haar. De shampoo bevat natuurlijke proteïnen, verschillende werkzame voedingsstoffen en zuivere sappen van Scandinavische berken.

Door deze bestanddelen worden de bacteriën uit het haar gezuiverd, wordt de doorbloeding van de hoofdhuid gestimuleerd en krijgt het haar meer glans en volume. In onze ogen één van de beste shampoos voor vet haar; geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

beste shampoo voor vet haar

De beste shampoo bar voor vet haar

Ga je liever voor een shampoo bar in plaats van voor één van bovengenoemde varianten? Ook dan hebben we een interessante shampoo voor je gevonden. 

Shampoo Bar Lavendel

Deze shampoo bar van het merk Shampoo Bars heeft een heerlijke lavendel geur. Onder meer vanwege die lavendel geur is het een feestje om deze shampoo bar te gebruiken. Uiteraard geniet je ondertussen ook van de nodige voordelen: deze shampoo bar is een perfect alternatief voor zilvershampoo, heeft een anti-roos werking en is geschikt voor zowel vet- als voor normaal haar. Verschillende bestanddelen zorgen voor een grondige doch milde reiniging van zowel haar als hoofdhuid. Dankzij deze reiniging verdwijnen alle bacteriën en vetten uit jouw haar.

beste shampoo bar voor vet haar

Welke shampoo voor vet haar en roos?

Recent schrijven wij al een artikel over de beste anti roos shampoo. Wist je dat je veel shampoo tegen vet haar én roos kunt gebruiken? In dit artikel heb je reeds meerdere shampoos voor vet haar en roos kunnen vinden; probeer één van deze shampoos uit of lees het artikel over de beste anti roos shampoo rustig door. 

Welke shampoo voor vet haar en droge punten?

Heb je last van droge punten? Dat is dan het gevolg van mogelijk te weinig vitamines, chemische haarbehandelingen of doordat je jouw haar op een verkeerde manier föhnt. Deze droge punten kan je oplossen door een shampoo tegen vet en droog haar te gebruiken. Wij hebben in een artikel de beste shampoos voor droog haar uiteengezet. Met één van de shampoos uit dat artikel kan je jouw droge punten snel herstellen. 

Kan ik ook vet haar wassen zonder shampoo?

Ja, het is mogelijk om vet haar te wassen zonder shampoo. In plaats van de shampoo kan je dan andere producten gebruiken, zoals bijvoorbeeld citroensap, verschillende soorten poedertjes of een eitje. Het lastige van deze producten is dat er niet bekend is wat het effect op de lange termijn is. Ons advies is dan ook om je haar juist met shampoo voor vet haar te wassen. 

Help, ik krijg vet haar DOOR shampoo!

Krijg je vet haar door een shampoo? Dan gebruik je mogelijkerwijs de verkeerde shampoo of je gebruikt de shampoo op een verkeerde manier. Het is bijvoorbeeld onwijs belangrijk om jouw shampoo goed uit te spoelen. Alleen op die manier voorkom je dat de achtergebleven shampooresten voor vet haar kunnen zorgen. Daarnaast is het dus van belang om shampoo zonder parabenen en siliconen te gebruiken. Heb je last van vet haar door shampoo? Probeer dan eens zo'n shampoo uit én spoel de shampoo goed uit jouw haar.

Het voordeel van een test aankoop doen

Mogen wij je een advies geven? Doe een test aankoop. Hiermee kan je al snel bepalen of de shampoo aansluit op jouw wensen. Een shampoo voor vet haar moet namelijk al snel resultaat opleveren. Is dat in jouw geval niet zo? Dan is het zaak om verder te kijken naar één van de andere shampoos tegen vet haar.

Een test aankoop doe je door het gewenste product in een zo goedkoop mogelijke verpakking aan te schaffen. Je kan verschillende aanbieders met elkaar vergelijken via de linkjes in dit artikel. Je maakt de kans op een goede aanschaf zo groot mogelijk door ook ervaringen van anderen met de shampoo door te nemen.  

Overigens kan je nog veel meer shampoos met elkaar vergelijken via onze gids met de beste shampoo voor iedere situatie of haarsoort. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>