Wat is de beste kappers shampoo? 4 Op een rij!

Ben je als kapster actief of wil je gewoon de allerbeste shampoo? Dan ben je ongetwijfeld continue aan het streven naar de beste resultaten. Deze resultaten kan je krijgen door goede knipbeurten met de juiste schaar, de juiste shampoo en de juiste tondeuse.

Maar, wat is nou goede kappers shampoo? En wat is de beste kappers shampoo? Wij zijn voor jou op onderzoek uitgegaan.  

kappers shampoo

Ontdek wat de beste kappers shampoo is voor iedere specifieke situatie

Is kappers shampoo beter of kan ‘gewone’ net zo goed?

Wellicht denk je dat een kapsalon ook prima Andrélon shampoo of L’oreal shampoo kunt gebruiken. Wij kunnen je echter adviseren om in dit geval kappers shampoo te gebruiken. Dergelijke shampoo weet zich namelijk op meerdere punten te onderscheiden ten opzichte van ‘gewone’ shampoo. 

Minder shadelijke stoffen

Het is bijvoorbeeld een feit dat kappers shampoo minder schadelijke stoffen bevatten. Over het algemeen bevatten haarproducten onwijs veel stoffen en bestanddelen. Bekende bestanddelen zijn onder andere siliconen en sulfaten. Het produceren van siliconen en sulfaten kan tamelijk veel geld kosten. Bij ‘gewone’ shampoos kom je dan ook niet oplosbare siliconen en agressieve sulfaten tegen. Daarentegen bevat kappers shampoo juist oplosbare siliconen en milde sulfaten. De oplosbare siliconen en milde sulfaten zijn vele malen beter dan de bestanddelen die in gewone shampoo aanwezig zijn. De kappers shampoos zijn duurder, maar hebben dus wel betere en minder schadelijke bestanddelen.

Betere ingrediënten

Daarnaast is het ook zo dat de kappers shampoo betere ingrediënten bevat. Deze ingrediënten zijn over het algemeen schaarser en zijn daardoor duurder. Tegelijkertijd werken deze ingrediënten wel vele malen beter: Het haar wordt dan ook beter en grondiger gereinigd. Ondertussen zorgen de oplosbare siliconen en milde sulfaten ervoor dat het haar níet beschadigd raakt. 

Tot slot willen we nog benoemen dat de kappers shampoo ook hogere concentraties aan betere ingrediënten bevat. Je hebt dus minder hoeveelheid van de kappers shampoo nodig om hetzelfde effect te behalen als een grotere hoeveelheid van de ‘gewone’ shampoo. Overigens kan je dit ook bereiken met een goede shampoo bar.

Beter reslutaat vraagt wel z'n prijs

Dankzij bovenstaande redenen is het absoluut beter om kappers shampoo te gebruiken. Deze shampoo is duurder, maar werkt voor een professional simpelweg vele malen beter. Een kapsalon wil z'n klanten toch de ultieme beleving en het perfecte resultaat bezorgen? Dan kan je niet om de kappers shampoo heen. Bij het aanschaffen van kappers shampoo moet je dus wel rekening houden met een hogere prijs. Uit ervaring weten wij dat klanten maar al te graag een extra bedrag betalen voor de best mogelijke verzorging voor hun haar.  

In dit artikel willen we jou graag verder informeren over de beste kappers shampoo die momenteel verkrijgbaar is. Daarbij kijken we uiteraard ook naar de prijs-kwaliteitsverhouding - want er zit nog wel verschil in. Mocht je toch liever voor meer 'gewone' shampoo gaan, bekijk dan onze gids met de beste shampoos op een rij - per haartype. 

Beste kappers shampoo

Als je op zoek naar kappers shampoo gaat, kom je behoorlijk veel verschillende varianten tegen. Ga je bijvoorbeeld voor kappers shampoo van L’Oreal, voor kappers shampoo van Keune, voor kappers shampoo van Kerastase of voor kappers shampoo van andere merken? De keus is aan jou. Wij helpen jou graag een handje door te kijken naar de allerbeste.

Daarbij hebben we niet alleen naar bovengenoemde merken gekeken, maar ook naar die vanWella én kappers shampoo zonder siliconen. Uiteindelijk is er eentje als beste uit de bus gekomen: 

KIS – Kappers KeraClean Volume

Deze multifunctionele shampoo kunnen wij absoluut aan elke kapper aanraden. Deze shampoo bevat de juiste ingrediënten, is geschikt voor futloos & voor fijn haar en tast de kleur van het haar niet aan. Dankzij de aanwezigheid van verschillende ingrediënten worden ongewenste mineralen, zouten en vetten uit het haar verwijderd.

Ook wordt de hoofdhuid op een grondige doch milde manier gereinigd. Het resultaat? Zacht, schoon en prachtig haar met veel volume. Wat wens je nog meer?

beste kappers shampoo

 

Beste kappers zilvershampoo

Ben je op zoek naar speciale zilvershampoo? Deze shampoo staat bekend vanwege de unieke werking; de lichtgele vloed kan door deze shampoo uit het haar gehaald worden. We schreven al eerder over de werking van een zilvershampoo en wat de beste was

L'Oréal Serie Expert Silver shampoo

Maar als het gaat om zilvershampoo voor kappers, dan komt L'Oreal Serie Expert Silver shampoo als beste uit de bus. Deze shampoo verfrist je haarkleur en maakt de gele kleur in je haar meer neutraal waardoor het meer het silver-effect krijgt. Je moet de shampoo goed laten schuimen en daarna goed naspoelen. Het is aan te raden de shampoo te gebruiken in combinatie met handschoentjes. 

beste kappers zilvershampoo

Beste kappers shampoo voor gekleurd haar

Heb je gekleurd haar? Dan is het onwijs belangrijk om de juiste shampoo te gebruiken. Dat weten gelukkig alle kappers ook. Heb jij een klant in de stoel zitten die gekleurd haar heeft? Dan is het belangrijk dat je daar de juiste kappers shampoo voor gaat gebruiken. Het gekleurde haar moet namelijk de kleur behouden en mag niet uitgewassen worden. We schreven eerder al over shampoo voor gekleurd of geverfd haar voor niet-kappers. Je hoeft gelukkig zelf niet op zoek naar de beste kappers shampoo voor gekleurd haar; nee de beste variant vind je hieronder. 

KIS – Kappers KeraMoist

Voor gekleurd haar kan je simpelweg niet om deze kappers shampoo van het merk KIS heen. Deze shampoo heeft de juiste bestanddelen zodat het kleur van het haar perfect behouden blijft. De bestanddelen zorgen voor een milde reiniging van het haar én hoofdhuid en brengen extra vocht in. 

Ook als je een klant in de stoel hebt zitten met droog en/of beschadigd haar, komt deze kappers shampoo perfect van pas. In onze ogen is dit dan ook een prima en multifunctionele shampoo waar veel vrouwen blij van worden.  

Beste kappers shampoo voor gekleurd haar

Beste kappers shampoo voor vet haar

Ook bij vet haar is het van belang dat je voor de juiste shampoo kiest. Heb je een klant met vet haar in de stoel zitten? Dan kan je het beste voor de onderstaande shampoo gaan: 

KIS – Kappers KeraScalp Healing

Deze kappers shampoo van het merk Kis bevat geen sulfaten, parabenen en gluten. Dankzij de afwezigheid van deze bestanddelen is de shampoo geschikt voor vet haar én voor een gevoelige hoofdhuid. Het haar wordt op een perfecte manier gelucht, het haar krijgt de gewenste hydratatie en het haar wordt ontdaan van verschillende vetten. De mix van plantenextracten en vitamines zorgt uiteindelijk voor een prima conditie van zowel haar als hoofdhuid. 

Met deze shampoo verbeter je ook de doorbloeding in de hoofdhuid. Dit draagt uiteindelijk weer bij aan een gezonde groei van krachtige nieuwe haren. Voor vet haar is dit de meest geschikte kappers shampoo! 

Beste kappers shampoo voor vet haar
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>