Waarom kiezen voor een shampoo bar en wat is de beste?

Bij het wassen van de haren en hoofdhuid moet je altijd de juiste shampoo gebruiken. Ons advies hierbij is om altijd een shampoo te gebruiken die geschikt is voor jouw haartype. Hierbij hoef je niet altijd voor een flacon shampoo te gaan. Nee, je kunt ook voor een zogeheten shampoo bar kiezen (wat overigens niet nieuw is).

Een shampoo bar is in principe een stukje zeep waarmee je over je haren heen kunt wrijven. Door deze wrijving ontstaat er schuim en worden je haren heerlijk gewassen. In tegenstelling tot ‘normale’ zeep bevat een shampoo bar alleen maar milde ingrediënten. Deze ingrediënten zijn in staat om de haren, de haarwortels en de hoofdhuid te beschermen, te voeden en te verzorgen.  

beste shampoo bar

Ontdek in dit artikel wat de beste shampoo bar is en waarom

De voordelen van een shampoo bar gebruiken

Het gebruik maken van een goede shampoo bar brengt enkele voordelen met zich mee:

 • Het  bevat, over het algemeen, natuurlijke ingrediënten. Deze ingrediënten zorgen voor perfect herstel van de haar en drogen het haar ook niet uit.
 • Het is onwijs makkelijk mee te nemen. Qua oppervlakte neemt een bar niet al te veel ruimte in. Daarnaast loop je ook niet het risico op een leeggelopen fles shampoo in je koffer of tas.
 • Ook is het milieubewust. Je hoeft immers niet meer continue een nieuwe fles te kopen. Bovendien is een shampoo bar ook nog zuiniger in gebruik dan een fles shampoo; hierdoor doe je gemiddeld ook langer met één shampoo bar dan met één normale fles shampoo. 

Het mag duidelijk zijn; de aanschaf van een dergelijke shampoo is zeker aan te raden. Maar, wat is nou de beste shampoo bar? Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een shampoo bar? En welke pluspunten komen in veel shampoo bar reviews naar voren? Je leest het allemaal in het restant van dit artikel! 

Waar je op moet letten als je een shampoo bar koopt

Als je een dergelijke shampoo wilt gaan kopen, moet je goed op de ingrediënten letten. Deze ingrediënten moeten natuurlijk en mild zijn; kies daarom altijd voor een shampoo bar zonder sls (sodium lauryl sulfate). Deze schadelijke ingrediënten zorgen voor beschadigingen aan het haar en hoofdhuid.  

Op dieren getest?

Daarnaast worden sommige shampoo bars ook op dieren getest. Ben je daar op tegen? Bekijk dan altijd of de desbetreffende bar dierproefvrij getest is.  

De juiste geur

Ook kan je nog op de geur van de bar letten. De meeste shampoo bars hebben een relatief sterke geur, bijvoorbeeld een honinggeur, een lavendel geur of een jasmijn geur. Aan jou de keus om te bepalen welke geur je het lekkerste vindt. 

Een goede prijs

Tot slot is het uiteraard ook aan te raden om op de prijs van de bar te letten. Als je jouw haar echt goed wil beschermen en verzorgen, moet je soms diep(er) in de buidel tasten. Of dat ook voor een shampoo bar geldt, is van bar tot bar afhankelijk. Ons advies is dan ook om verschillende shampoo bars met elkaar te vergelijken of om je pijlen op onderstaande shampoo bar te richten. 

Wat is de beste shampoo bar?

Als je nog op zoek naar een nieuwe shampoo bent, hoef je in principe niet verder te zoeken. Wij hebben namelijk al het voorwerk al voor jou gedaan; hieronder zie je een korte recensie van de beste shampoo bar. In onze ogen is dat de Shampoo Bar Jasmijn van het merk Shampoo Bars. 

Shampoo Bars Jasmijn

Deze shampoo heeft enkele unieke voordelen. Een van deze voordelen is terug te vinden in de duurzaamheid. Je kan hem namelijk gemiddeld 80 keer gebruiken. Dit staat in verhouding met ongeveer 3 flessen shampoo. Met de aanschaf van deze shampoobar zit je dus de komende periode gebakken. 

Daarnaast is deze shampoobar voor een brede doelgroep geschikt:

 • De shampoobar is voor elke haarkleur geschikt
 • Voor zowel mannen als vrouwen geschikt
 • Voor alle haartypes geschikt
 • En is ook nog eens geschikt voor een gevoelige hoofdhuid

Dankzij de milde ingrediënten wordt het haar op de juiste wijze gereinigd. Het haar wordt verstevigd en wordt, na de wasbeurt, direct hersteld. Hierdoor heb je altijd een glanzend, zacht en volumineus kapsel. De optimale reiniging wordt onder andere verkregen door verschillende voedende oliën. Deze oliën reinigen niet alleen, maar voeden en hydrateren het haar ook nog.  

shampoo bar review

Wat zijn ervaringen van anderen met een shampoo bar?

Wij weten als geen ander dat de shampoobars nog niet volledig opgenomen zijn in de maatschappij. Veel mensen blijven toch trouw aan de reguliere flessen shampoo. Maar, is dat wel verstandig? Als wij naar de ervaringen van anderen kijken, is dat niet het geval. Veel mensen geven namelijk aan dat een shampoobar enkele unieke voordelen met zich mee brengt. Zo kan je veel langer doen met één bar en is de bar ook nog makkelijk mee te nemen. Dat laatste is met name handig als je op reis gaat. 

Over het algemeen zijn de ervaringen van anderen bijzonder positief. In sommige recensies is zelfs terug te lezen dat mensen ‘nooit meer terug keren naar normale flessen shampoo’. 

Kijk, als je een kapster bent, dan lijkt een bar niet de goede keuze. Dat is gewoon wat minder hygiënisch en komt minder professioneel over. Wat dat betreft kan je beter kijken naar een goede kappers shampoo

Hoe je zelf een shampoo bar kan maken

Het is niet altijd nodig om het te kopen. Nee, je kunt er ook voor kiezen om zelf een shampoo bar te gaan maken. Wat je hiervoor nodig hebt, kan je in onderstaande lijst vinden: 

 • 8 gram mineraalwater
 • 4 gram karité boter
 • 8 gram kokosolie
 • 50 gram sodium coco sulfaat 

Bereidingswijze

Start allereerst met het verwarmen van de sodium coco sulftaat en het water. Als je dit gedaan hebt, heb je een kleverig papje voor je staan. Dit papje kan je vervolgens aanvullen met de karité boter en de kokosolie. Als ook deze ingrediënten gesmolten/gemengd zijn, kan je het papje van het vuur halen. 

Schep het papje vervolgens in een – bij voorkeur siliconen – vorm. Leg deze vorm even kort in de vriezer en haal ‘m vervolgens weer uit de vorm. Je kunt de shampoo bar nu nog ongeveer twee dagen laten uitharden, waarna je de shampoo kunt gaan gebruiken. 

Conclusie van deze shampoo bar review

Het mag duidelijk zijn; een shampoo bar brengt unieke voordelen met zich mee. Ter afsluiting van dit artikel willen we je dan ook graag aanraden om eens een shampoobar te proberen, mocht je nog op de wip zitten. Laat de flessen shampoo links liggen en probeer eens een shampoobar uit. Je gaat hier géén spijt van krijgen.

Mocht je toch nog verder willen vergelijken, lees dan ons artikel over de beste shampoo voor de verschillende haarstylen en condities waarin je haren kunnen verkeren. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>