De beste zilvershampoo voor jouw haartype? Een keuzehulp

In dit artikel delen we de beste zilvershampoo met je. Niet ieder haar is hetzelfde en ook reageert het ene haartype weer anders op een zilvershampoo dan het andere. Daarom zijn er ook behoorlijk wat verschillende soorten van dit type shampoo te verkrijgen. 

Het is een behoorlijk uitgebreide zilvershampoo review geworden waarbij we ervaringen hebben meegenomen van veel verschillende gebruikers. De zilvershampoo's die het best getest zijn nemen we hierin mee. 

Lees snel verder in deze zilvershampoo test en ontdek wat het beste voor jou haar is. Uiteraard kunnen we geen garanties geven en is het belangrijk dat je gewoon gaat proberen wat wel en niet werkt bij jouw haar 😉

beste zilvershampoo

Wat doet zilvershampoo precies met je haar?

Zilvershampoo heeft een een blauw/paarse kleur en neutraliseert de gele gloed in je haar. Dit komt omdat het pigment bevat van de kleuren blauw en paars. Dit is de perfecte tegenhanger van gele en oranje tonen. Door deze shampoo even te laten intrekken, zal de tint van je haar iets koeler worden. Op natuurlijk grijs haar heeft zilvershampoo een mooi resultaat. Het maakt de gelige gloed minder en geeft grijs haar een mooie tint. Het wordt tegenwoordig ook erg graag gebruikt om de populaire grijstinten in je haar te krijgen (ook wel het zilvershampoo effect genoemd).

Is zilvershampoo slecht voor je haar?

Zilvershampoo is niet per se slecht of schadelijk voor je haar. Het bevat namelijk geen agressieve bestanddelen. Het enige nadeel is dat de meeste zilvershampoos geen voedende ingrediënten bevat. Hierdoor kan je haar droger aanvoelen dan wanneer je een shampoo met verzorgende bestanddelen gebruikt. Je kunt dit voorkomen door je haar nog een keer te wassen met een verzorgende shampoo (bijvoorbeeld shampoo voor droog haar), of nog een goede conditioner of een haarmasker te gebruiken.  

De 'beste' zilvershampoo

Het kan erg lastig zijn om de juiste zilvershampoo te vinden. Er is namelijk ontzettend veel keus. Bijna elk haarmerk heeft wel een zilvershampoo in het assortiment, en de prijzen kunnen behoorlijk verschillen. Belangrijk is dat je een zilvershampoo koopt die bij jouw type haar past. Wanneer jouw haar blond en erg beschadigd is, kan je haar bij een te sterke zilvershampoo paars uitslaan. Het best is om je goed te laten adviseren en eventueel reviews op internet door te nemen. Bekijk verderop in dit artikel ook de aanbevelingen per haarkleur. 

Beste in hogere prijs segment

Een voorbeeld van een 'algemene' zilvershampoo met zeer goede reviews is de Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo. Dit is een wat duurdere shampoo. Omdat de shampoo sterk gedoseerd is, hoef je maar weinig te gebruiken. Daardoor moet je opletten dat je deze zilvershampoo niet te lang laat zitten. De shampoo bevat tevens UV- bescherming. Verder ruikt het lekker en er zijn vrouwen die het beter vinden dan de grijze spoeling bij de kapper...

zilvershampoo review

Klik hier om 246 ervaringen met de Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo op bol.com te lezen >>

Beste in lagere prijs segment

Een shampoo uit het goedkopere segment, die ook hoog scoort, is de Schwarzkopf Reflex Silver Shampoo. Het verwijdert de gele gloed uit blond haar goed, en de prijs-kwaliteit verhouding wordt als positief ervaren.  

Wat is een zilvershampoo masker?

Er zijn fabrikanten die een bijpassende zilvershampoo maskers voor hun shampoo hebben. Nadat je je haar met shampoo hebt gewassen, breng je het masker aan. Je haar moet nog wel vochtig zijn. Je laat het masker kort inwerken en spoelt het vervolgens goed uit. In het zilvershampoo masker zitten verzorgende en hydraterende bestanddelen, waardoor je haar gaat glanzen en makkelijker doorkambaar wordt. 

zilvershampoo masker

Bekijk hier ervaringen van gebruikers op bol.com >> 

Hoe je zilvershampoo het beste kan gebruiken

Mannen en vrouwen met wit, grijs of blond haar kunnen een zilvershampoo gebruiken. Door het gebruiken van een zilvershampoo, krijgt je haar een mooie koele tint. Dit is waar je rekening mee moet houden:

  • Zilvershampoo gebruik je op nat haar. 
  • Gebruik handschoenen om paars/blauwe vlekken op je handen te voorkomen.
  • Je masseert het in je haar en laat het 1 tot 5 minuten intrekken.
  • Wanneer je haar erg poreus is, is het advies het korter te laten intrekken. De kans is anders groter dat de kleur doorslaat naar paars.
  • Laat de shampoo nooit te lang intrekken! 

Maar hoe lang moet je dan zilvershampoo laten intrekken? Je kunt beter eerst te kort in laten trekken en het een volgende keer wat langer doen, dan meteen te lang. Als je zilvershampoo te lang laat intrekken (langer dan voorgeschreven op de verpakking) kan je haar een paarsige/blauwige gloed krijgen. Mocht dit gebeuren, dan verdwijnt dit gelukkig na 1 of 2 wasbeurten weer. 

Wil je graag een grijstint in je haar creëren, dan kun je de zilvershampoo 2 of 3 keer per week gebruiken. Gebruik je hem om een gelige gloed te neutraliseren, dan is 1 keer per week genoeg. Nadat je je haar goed hebt uitgespoeld, is het raadzaam om een verzorgende conditioner te gebruiken, bijvoorbeeld een goede keratine shampoo. Door de zilvershampoo kan je haar namelijk droog en stug aanvoelen.  

De beste zilvershampoo zonder sulfaten, parabenen en siliconen

Er zijn erg veel soorten zilvershampoo verkrijgbaar. De duurdere zilvershampoos bevatten van meer pigment dan de goedkopere, en zijn daardoor kwalitatief beter. Daarnaast is het goed om te kiezen voor een zilvershampoo zonder sulfaten, parabenen en siliconen. Sulfaten verwijderen talg van je hoofdhuid en je haar. Het zijn effectieve reinigers, en ze zorgen ervoor dat de shampoo schuimt.

Maar sulfaten kunnen te agressief zijn en het kan gebeuren dat je haar en hoofdhuid droog of geïrriteerd worden na gebruik van een shampoo met sulfaten. Naast sulfaten zitten er ook parabenen en siliconen in een shampoo. Parabenen zorgen ervoor dat een product langer houdbaar blijft, maar kan zorgen voor irritatie, jeuk en roodheid van de hoofdhuid. Siliconen laten een glanzend zacht laagje op je haar achter. Te veel siliconen zorgen er echter weer voor dat je haar uitdroogt, en beschadigd raakt.  

Omdat er in een zilvershampoo vaak geen verzorgende bestanddelen zitten, is het beter om een zilvershampoo zonder sulfaten, parabenen en siliconen te kiezen.  

Een goede aanrader voor een zilvershampoo zonder parabenen, sulfaten en siliconen:

beste zilvershampoo zonder sulfaten, parabenen en siliconen

Jean Paul Myne Blueberry Shampoo op bol.com bekijken>> 

De beste zilvershampoo per haarkleur

Omdat er behoorlijk wat vragen zijn over wellke zilvershampoo voor welke kleur haar je het beste kan gebruiken, bespreken we hieronder de meest voorkomende.  

Zilvershampoo op rood haar

Wil je je rode haar minder rood krijgen? Dan is een zilvershampoo niet geschikt. De tegenhanger van rood is namelijk groen. Je zult met een zilvershampoo de rode kleur niet uit je haar kunnen krijgen. 

Zilvershampoo voor bruin haar

Bruin haar kan een oranje of koperkleurige gloed krijgen. Zilvershampoo kan de oranje gloed uit je haar halen. Doordat de shampoo blauwe pigmenten bevat, neutraliseer je de oranje gloed. Een voorbeeld van een shampoo die je op bruin haar kunt gebruiken om de kleur koel te houden en koper tinten minder zichtbaar te maken, is Fanola No Orange.

Klik hier om ervaringen met Fanola No Orange te bekijken op bol.com >>

Zilvershampoo voor grijs haar

Zilvershampoo is erg geschikt voor natuurlijk grijs haar. Het neutraliseert de gelige tint in grijs haar of het geeft het grijze haar een levendige tint. Zie hiervoor de aanrader bij zilvershampoo voor blond haar, hieronder. 

Zilvershampoo voor blond haar

Een populaire zilvershampoo voor blond haar met erg goede reviews, is de Fanola No Yellow Shampoo. Deze shampoo bevat paarse pigmenten, waardoor de gele gloed verdwijnt. Het is vooral geschikt voor blond, grijs, en geblondeerd haar of haar met highlights. 

zilvershampoo voor blond haar

Klik hier voor 47 ervaringen met de Fanola No Yellow Shampoo op bol.com >>

Zilvershampoo op droog haar aanbrengen

Het best is om de zilvershampoo op vochtig haar aan te brengen. Als je echter weinig effect ziet, kun je de shampoo eventueel op droog haar aanbrengen. In nat haar verdunt de shampoo namelijk en zie je minder effect. Natuurlijk kun je ook op zoek gaan naar een zilvershampoo met sterkere pigmenten zoals de eerder genoemde Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo.

Lees hier ook de complete gids van de beste shampoos die we hebben gemaakt. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>