Wat is de beste anti roos shampoo? Een top 3

Door de jaren heen zijn verschillende soorten shampoos op de markt gebracht. Zogeheten volume shampoo geven meer volume aan het haar, krullen shampoos zijn geschikt voor krullen en een anti roos shampoo verwijdert alle roos uit het haar. Maar, wat is nou de beste shampoo tegen roos?

In dit artikel hebben wij een top 3 van de beste anti roos shampoo op een rijtje gezet. Dit artikel is uiteraard niet zomaar tot stand gekomen. Alle shampoos die zichzelf profileren als een anti roos shampoo hebben wij aan een strenge keuring onderworpen. Uiteindelijk hebben we de drie beste shampoos gevonden.  

beste anti roos shampoo

Wat is de beste anti roos shampoo in verschillende situaties?

Hoe werkt een anti roos shampoo en is het slecht?

Her en der op het internet kan je dinge lezen zoals ‘anti roos shampoo is slecht’. Dit kunnen wij echter met klem tegenspreken. Juist de roos is slecht voor je haar. De anti roos shampoo zorgt ervoor dat de roos uit het haar verwijderd wordt, zodat dofheid, jeuk en schilfers voorkomen kan worden.  

Ons advies is om eerst het haar te wassen met ‘gewone’ shampoo, of bijvoorbeeld met een goede shampoo bar. Spoel deze shampoo goed uit en masseer vervolgens jouw haar én hoofdhuid in met de anti roos shampoo. Laat de shampoo ongeveer 5 minuten intrekken en spoel het vervolgens goed uit. Ons advies hierbij is om eerst twee weken lang de anti roos shampoo twee keer per week te gebruiken. Vervolgens kan je dit afbouwen naar één keer per week. Zorg er bij elke wasbeurt voor dat de anti roos shampoo goed uitgespoeld wordt. 

Wat je moet doen als het niet werkt

Werkt de anti roos shampoo niet bij jou? Blijf je ondanks herhaaldelijk gebruik nog steeds last van roos houden? Dan is het aan te raden om een afspraak bij een huisarts te maken. De vorming van roos kan namelijk ook een medische reden/oorzaak hebben. Mogelijke oorzaak kan een ontstoken hoofdhuid zijn. Raadpleeg de arts indien je na wekenlang anti roos shampoo moet concluderen dat de anti roos shampoo niet werkt. 

De beste anti roos shampoo voor vrouwen

Bij het uitzoeken van de beste anti roos shampoos hebben wij onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen. De structuur van het haar is bij beide geslachten anders, waardoor ook de vorming van roos verschillend is. Dit betekent dat beide geslachten ook een andere anti roos shampoo moeten gebruiken. Voor de vrouwen raden wij onderstaande shampoo aan: 

Sebamed Anti-Roos Shampoo

Deze shampoo is in staat om jouw haar en hoofdhuid op een milde wijze te reinigen. De aanwezige roos wordt weggespoeld en de natuurlijke bestanddelen voorkomen de nieuwe vorming van roos. 

Dit betreft een shampoo zonder sulfaten. Dankzij de aanwezigheid van natuurlijke ingrediënten worden de aanwezige irritaties verlicht. De vorming van roos wordt hiermee voorkomen, terwijl de weerstand van de huid ook versterkt wordt. Dat is te danken aan de pH waarde van 5,5. Met deze shampoo blijft zowel de hoofdhuid als het haar gezond en in een goede conditie. 

beste anti roos shampoo voor vrouwen

De beste anti roos shampoo voor mannen

Ook voor mannen is het aan te raden om een anti roos shampoo te gebruiken. Deze shampoo zorgt voor een milde reiniging van het haar en de hoofdhuid. Hierdoor kan de aanwezige verwijderd worden en kan de nieuwe vorming van roos voorkomen worden. Hierbij is het wel van belang om de juiste shampoo te gebruiken; in onze ogen kunnen mannen het beste de onderstaande gebruiken.

Alpecin Dubbel-effect Shampoo

Met deze shampoo van Alpecin sla je twee vliegen in één klap. De shampoo maakt de hoofdhuid vrij van roos en voorkomt vervolgens haaruitval. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat haaruitval en roos de meest voorkomende haarproblemen bij mannen zijn. Met deze shampoo kan je beide problemen op een bijzonder handige en snelle manier aanpakken. 

beste anti roos shampoo voor mannen

De beste anti roos shampoo voor kinderen

Kinderen hebben een relatief gevoelige hoofdhuid, waardoor het van belang is om de juiste shampoo te gebruiken. Wij kunnen onderstaande shampoo zeker aanraden voor het verwijderen van roos bij kinderen. 

Neutral 0% Parfumvrije Anti-Roos Shampoo

Deze parfumvrije anti roos shampoo van Neutral is perfect geschikt voor kinderen. De shampoo bevat geen parfum, geen kleurstof en geen parabenen. Dankzij de samenstelling is deze shampoo in staat om de gevoelige hoofdhuid op een juiste manier te reinigen. Dankzij de milde reiniging wordt de hoofdhuid vrij gemaakt van roos. Het resultaat is zacht, fris en soepel haar. 

beste anti roos shampoo voor kinderen

Wat is de beste anti roos shampoo volgens de Consumentenbond?

De Consumentenbond doet dagelijks onderzoek naar de beste producten. Enige tijd geleden hebben zij ook onderzoek gedaan naar de beste anti roos shampoo. Volgens de Consumentenbond bestaat dé beste anti roos shampoo niet. Wel raden zij de Andrélon antiroos shampoo, de Head and Shoulders anti roos shampoo, de anti roos shampoo van Resdan forte, de Sanex anti roos shampoo en de Sebamed Antiroos shampoo aan. Klik hier voor het overzicht.  

Een antiroos shampoo met seleensulfide / selenium?

Is het aan te raden om voor een anti roos shampoo met seleensulfide te gaan? Of kan je beter voor een anti roos shampoo met selenium gaan? Zowel seleensulfide en selenium zijn mogelijke ingrediënten van een anti roos shampoo. Het is echter niet in alle gevallen noodzakelijk/wenselijk dat je een shampoo met deze ingrediënten gebruikt. 

Wat is seleensulfide en wat doet het?

Seleensulfide is een antiroosmiddel dat bepaalde gisten kan doden. Bij zowel hoofdroos als bij pityriasis versicolor en seborroïsch eczeem wordt seleensulfide gebruikt. Seborroïsch eczeem is eczeem op de hoofdhuid en kan verholpen worden door een shampoo met seleensulfide. Pityriasis versicolor is een aandoening waarbij gekleurde vlekjes op de huid aanwezig zijn. Het is een onschuldige aandoening die je eventueel met seleensulfide kunt bestrijden. De seleensulfide doodt de gist en voorkomt daarmee de vorming van nieuwe vlekjes. 

Bij gebruik van een anti roos shampoo met seleensulfide moet je rekening houden met enkele bijwerkingen. Veel mensen ervaren een onaangename geur van het haar en de hoofdhuid. Ook overgevoeligheid en een branderig gevoel van de huid zijn mogelijke bijwerkingen van dit bestanddeel.

Wat dat betreft kan je dus beter bovenstaande aanbevolen shampoos gebruiken. Voor een compleet overzicht van shampoos voor elke situatie kan je hier de beste shampoos bekijken

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>