De 3 beste droogkappen op een rij!

Voor het drogen van je haar kan je kiezen uit meerdere producten. Je kunt een föhn gebruiken, je kunt een föhnborstel gebruiken of je kunt een droogkap gebruiken. Recent schreven wij al artikelen over de beste föhns en de beste föhnborstels; in dit artikel richten wij onze pijlen daarom op de beste droogkap.  

Een dergelijk apparaat ken je ongetwijfeld wel uit de plaatselijke kapsalon. Ook kappers zijn namelijk een groot voorstander van deze producten, aangezien de haren hiermee op een veilige manier gedroogd worden. Bovendien is het dankzij dit apparaat mogelijk om professionele kapsels aan te brengen; mede hierom hebben ook veel thuiskappers en visagisten een droogkap. 

In dit artikel hebben we de beste varianten uiteengezet. Voordat we de drie beste varianten gaan bespreken, willen we graag eerst nader naar de voordelen kijken. 

beste droogkap

Ontdek wat de beste droogkap is voor jouw budget en situatie

Wat is het voordeel van een droogkap?

Als je voor een dergelijk apparaat kiest, profiteer je van de volgende voordelen: 

  • Het apparaat zorgt voor een perfecte droging van de haren
  • Het apparaat kan gebruikt worden in combinatie met bijvoorbeeld krullers
  • Het apparaat is ook geschikt om te gebruiken voor een therapie behandeling of diepte conditioning
  • Dankzij het apparaat heb je, tijdens het drogen van je haar, beide handen vrij om andere dingen te doen
  • Je kunt de temperatuur zelf instellen
  • Je haar krijgt een mooie glans, krijgt de juiste fixatie en blijft zodoende hele dag in het juiste model zitten 

De aanschaf van een droogkap is om bovenstaande redenen perfect te verklaren. Wil je ook graag profiteren van deze voordelen? Lees hieronder drie korte reviews van verschillende droogkappen en schaf direct de gewenste variant aan. 

De verschillende soorten droogkappen

Voordat we de drie reviews bespreken, is het goed om te weten dat er verschillende soorten bestaan. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een droogkap op standaard, een droogkap op statief of een droogkap in de vorm van een muts. Ook is het mogelijk om een opblaasbare variant te nemen of een variant die je moeiteloos op reis mee kunt nemen. De zogeheten reis droogkappen zijn compact van formaat en kan je daardoor prima in je koffer meenemen.  

Bij een kapsalon zie je ook vaak een zogeheten droogkap wandmodel. Deze modellen kan je aan de wand, of aan het plafond, vastmaken. Dankzij een handig mechanisme kan je vervolgens het apparaat naar je hoofd toe halen en op de juiste plek hangen. Stel de gewenste temperatuur en overige instellingen in en laat je haar op een professionele manier drogen. 

Onze Top 3 beste droogkappen

De tijd is aangebroken om onze top 3 nader te bespreken. Hieronder vind je de beste varianten inclusief extra, relevante informatie. 

VidaXL droogkap op standaard

Deze haardroger van het merk VidaXL is in onze ogen de beste koop. Met deze haardroger kan je verschillende kanten op, aangezien het apparaat voor zowel thuisgebruik als voor professioneel gebruik is. De kap heeft een witte kleur en is gemonteerd op een handig statief. Dit statief heeft de beschikking over 4 wieltjes en is in hoogste verstelbaar.  

Dankzij een snoerlengte van 1,8 meter ben je behoorlijk flexibel. Ook de wieltjes zorgen voor meer flexibiliteit, aangezien je hierdoor de haardroger gemakkelijk naar de gewenste plek kunt rijden.  

Tijdens het drogen van het haar heb je de keus uit verschillende programma’s en temperaturen. Dankzij de ingebouwde timer kan je kiezen tussen programma’s van 1 tot maximaal 60 minuten. Na afloop weet je in ieder geval zeker dat je haar goed gedroogd is en in het juiste model gebracht kan worden. 

droogkap kopen

Carmen Handy Hood 600

Deze haardroger is onwijs handig te noemen. De droogkap kan je namelijk om je hoofd heen doen en vervolgens op de gewenste manier strak trekken. Dankzij de instelbare riem valt de haardroger altijd perfect over je haar heen. Bij gebruik heb je bovendien de keus uit twee warmte instellingen én zelfs een uit een koude stand.  

Tijdens gebruik kan je er voor kiezen om met krulspelden aan de slag te gaan. Het drogen van het haar duurt langer dan gemiddeld, doordat het apparaat ‘slechts’ 600 watt vermogen heeft. Anderzijds hoef je niet de hoofdprijs voor deze haardroger te betalen; deze variant kost slechts een paar tientjes. Ook is het prettig dat 'ie een snoer van 1,8 meter heeft. 

haardroogkap

Valera 513 600W

Tot slot willen we graag de Valera 513.01 600W nader bespreken. Deze kap is volledig in het wit uitgevoerd en heeft een snoer van maar liefst 3 meter lang en is daardoor flexibel inzetbaar. Je hangt de haardroger om je hoofd heen en geniet vervolgens van het vermogen van 600 watt. Het drogen van je haar duurt hierdoor langer dan gemiddeld, maar je bent wel verzekerd van een perfecte droging. Na gebruik kan je vervolgens direct jouw kapsel in het gewenste model brengen.

Uiteraard is het bij deze haardroger óók mogelijk om tegelijkertijd je haar in de krul te brengen. Al met al een hoogwaardig, handig en prijstechnische gunstig apparaat.  

droogkap opblaasbaar

Waar je op moet letten bij een droogkap kopen

Wil je graag een dergelijk apparaat kopen? Dan is het van belang om op de volgende aspecten te letten: 

  • Het soort. Je hebt hierboven kunnen lezen dat er meerdere soorten droogkappen bestaan. Probeer voor jezelf te bepalen welke variant voor jouw het handigste is en richt vervolgens je pijlen op die specifieke variant.
  • Het budget. Ook is het raadzaam om vooraf te bepalen wat je maximale budget is. Daarmee kan je jouw zoektocht een stuk vergemakkelijken, aangezien de prijzen nogal variëren. Om je een indruk van de prijzen te geven; de onderstaande varianten kosten respectievelijk 119,95 euro, 37,99 euro en 69,94 euro.   
  • De warmte instellingen. De professionele droogkappen hebben meerdere temperatuurinstellingen. Dankzij deze instelling is het mogelijk om het haar op de perfecte manier te drogen, zodat het haar écht in het gewenste model blijft zitten. 
  • Snoerlengte. Een dergelijke haardroger kan je alleen gebruiken als deze in het stopcontact aangesloten zit. Let daarom altijd goed op de snoerlengte, aangezien dit bepalend is voor de bewegingsvrijheid die je hebt als je gebruik maakt van de haardroger. 

Naar welk van bovengenoemde droogkappen gaat jouw voorkeur? Vergelijk de verschillende varianten en sla direct je slag. Het drogen van je haar is nog nooit zo makkelijk en leuk geweest!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>