De beste conditioner voor jouw haar – een gids

Door haarconditioner te gebruiken, verander je het uiterlijk en de textuur van je haar. Het vloeibare middel geeft het haar meer luchtigheid, meer volume en laat het bovendien weer glanzen. Als klap op de vuurpijl wordt het haar ook nog een stuk soepeler en zachter, waardoor je makkelijk door je volle haarbos kunt borstelen. 

Over de werking van dit haarverzorgingsproduct bestaan eigenlijk geen vragen. De belangrijkste vraag is echter ‘Wat is de beste conditioner?’. In dit artikel gaan wij antwoord op die vraag geven. We kijken daarbij niet zozeer naar de beste shampoo en conditioner, maar richten onze pijlen volledig op de haarconditioner. We hebben verschillende conditioners getest en op basis daarvan een top 3 samen weten te stellen.  

beste conditioner

De beste conditioner hangt af van wat je haar op dit moment nodig heeft. Ontdek welke bij jou past.

Behalve de top 3 conditioners kan je ook andere relevante informatie in dit artikel vinden. We trappen bijvoorbeeld af met het antwoord op de vraag waarom je überhaupt dit middel zou gaan gebruiken. Vervolgens vind je onze top 3 en sluiten we het artikel af met een korte gebruiksinstructie. Aan de hand van die instructie kan je het middel op een juiste manier gebruiken. 

Waarom zou je een conditioner voor je haar gebruiken?

Eigenlijk hebben alle vrouwen hun eigen ritueel voor het verzorgen, beschermen en voeden van het haar. Daarbij valt echter wel op dat veel vrouwen voor dit haarverzorgingsproduct kiezen. Waarom is dat? Nou, door een haarconditioner voor je haar te gebruiken, profiteer je van de volgende voordelen: 

 • Je haar krijgt de benodigde hydratatie
 • Je haar wordt niet pluizig, droog en/of dof
 • Je haar blijft beter in model zitten
 • Je haar gaat glanzen
 • Je haar wordt zachter en voelt soepeler aan
 • Je kunt je haren hier volledig mee ontklitten

Veel vrouwen zweren vanwege bovenstaande redenen bij het gebruik van dit product. Maar, het is wel van belang dat je het juiste verzorgingsproduct gebruikt. Een conditioner voor dik haar heeft namelijk een andere samenstelling dan een vergelijkbare variant voor dun haar. Kies daarom altijd de juiste variant uit, zodat je van het beste resultaat geniet. Als je een verkeerde variant gebruikt, kan dit onder meer leiden tot een slappe coupe en futloos haar. Stem het haarverzorgingsproduct dus altijd af op het haartype.

Onze top 3 conditioners

Zoals gezegd hebben wij onze eigen beste conditioner test gehouden. We hebben de verschillende varianten aan een strenge keuring onderworpen en op basis daarvan een top 3 samengesteld. In onderstaande top 3 vind je de beste varianten voor onder meer lang haar, voor droog haar en voor beschadigd haar. 

Beste conditioner voor droog haar - Garnier Loving Blends Honing goud

Als je last van droog en/of beschadigd haar hebt, kan je het beste voor deze variant van Garnier kiezen. Deze variant heeft een heerlijke geur (honing), werkt ideaal en heeft een lichte textuur. Mede daardoor is de spoeling makkelijk uit te wassen en gaat je haar absoluut niet zwaar aanvoelen. Integendeel zelfs; je haar wordt perfect gevoed, gehydrateerd en beschermd. Met name door de ultieme voeding gaan jouw droge haren al snel weer glanzen. Ben je op zoek naar de beste conditioner voor mannen? Als man is deze conditioner ook aan te raden!  

In dit verzorgingsproduct zijn meerdere ingrediënten aanwezig:

 • Revitaliserende royal jelly: zorgt ervoor dat je haar vanaf de wortel versterkt wordt.
 • Bijenbalsem: zorgt ervoor dat je haar en hoofdhuid gereinigd worden
 • Honing: zorgt ervoor dat je haar bijzonder zacht aan gaat voelen

Na gebruik van dit product geniet je dus van een krachtig, sterk en fris kapsel. Je haar is makkelijk(er) in model aan te brengen en blijft vervolgens ook lang in het gewenste model zitten. Al met al is dit een prima conditioner voor zowel droog haar als voor beschadigd haar.

beste shampoo en conditioner

Beste conditioner voor fijn haar – Andrélon Special Kokos Boost

Ervaar jij elke ochtend weer dat je haar futloos en fijn is? Dan is het aan te raden om veel volume aan je haar toe te gaan voegen. Dat kan met deze speciale Andrélon Special Kokos Boost crèmespoeling. Dit middel geeft volume aan je fijne haar, zorgt voor een intensieve verzorging en geeft ook nog eens glans aan je haar.

Andrélon heeft deze conditioner weten te ontwikkelen zonder daarbij siliconen, parabenen en/of kleurstoffen te gebruiken. In plaats daarvan heeft Andrélon voor kokosolie gezorgd. Dit ingrediënt zorgt ervoor dat je haar meer volume krijgt, terwijl het haar ondertussen niet verzwaard wordt. Het gevolg hiervan is dat je jouw haar snel in het gewenste model krijgt en dat dit model ook langdurig blijft zitten. 

Al met al is dit een prima haarverzorgingsproduct voor futloos & fijn haar. Door dit makkelijk aan te brengen product lange(re) tijd te gebruiken, neem je definitief afscheid van je futloze en fijne haar.

beste conditioner test

Beste conditioner voor gekleurd haar - L'Oréal Paris Elvive Color Vive

Deze variant van L’Oréal Paris is in onze ogen de beste keuze voor gekleurd haar. Gekleurd haar is bijzonder gevoelig voor invloeden van buitenaf en moet dus op een juiste manier verzorgd worden. met deze variant ben je in staat om jouw haar te laten glazen, je haar op de juiste manier te voeden en om je haar te beschermen. Het middel zorgt er onder meer voor dat de Uv-straling en vervuiling van buitenaf geen invloed heeft op de kleur van je haar. 

Als je recent je haar geverfd hebt, kan je dus het beste deze variant gaan gebruiken. In onze ogen is met recht de beste conditioner voor grijs haar & voor geverfd haar.  

beste conditioner gekleurd haar

Hoe je een conditioner het beste kan gebruiken

Het advies is om eerst je haren goed te wassen met goede shampoo.

 • Vervolgens kan je jouw haren even uitknijpen en een kleine hoeveelheid conditioner in je hand laten druppelen.
 • Dit vloeibare middel kan je vervolgens over de lengtes en punten van je haar verdelen.
 • Het advies hierbij is om niet te veel op één punt aan te brengen.
 • Laat het enkele minuten intrekken (raadpleeg de gebruiksaanwijzing voor het exacte aantal minuten)
 • Spoel het vervolgens goed uit.

Veel succes en bij vragen - stel ze gerust hieronder. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>