De beste krulset voor elk type haar op een rij

Vind je jij krullen in je haar prachtig staan? Om fraaie krullen te verkrijgen, is het aan te raden om met een haarkrulset aan de slag te gaan. Maar, welke krulset is nou het beste? In dit artikel kijken we naar de beste krulsets. We bespreken daarbij de beste krulsets per haartype, zodat óók jij de meest geschikte krulset aan kunt aanschaffen.  

In dit artikel vind je niet alleen handige informatie, maar ook verschillende krulset reviews en het antwoord op de vraag ‘Wat is de beste krulset?’.  

beste krulset

De beste krulset hangt van je haartype af en wat voor krullen je wilt.

Wat is het voordeel van een krulset?

Je vraagt je wellicht nu af; waarom is deze methode beter dan andere methodes? Je kunt toch ook krullen met bijvoorbeeld een krultang creëren? Dat klopt. Een belangrijk voordeel van een dergelijke set is echter dat je langer van het resultaat kunt genieten. Aan het einde van de dag zitten je krullen nog net zo als ’s ochtends vroeg. Dat is in principe het belangrijkste voordeel van een dergelijke set, maar een krulset brengt nog meer voordelen met zich mee:

  • Je kunt meer volume creëren
  • Je hebt de keus uit verschillende maten rollers
  • Voor elk soort haartype is dus een geschikte set te vinden
  • De set richt, bij juist gebruik, géén schade aan je haar aan
  • De aanschafprijs van een dergelijke set ligt relatief laag 

Klinken bovenstaande voordelen bij jou als muziek in de oren? Dan is het interessant om eens naar de mogelijkheden te gaan kijken. Om jou daarbij een handje te helpen, hebben we gekeken naar de krulsets die als beste getest zijn. Deze krulsets hebben wij vervolgens nader gekeurd en onze top 3 samengesteld. Hierbij hebben we gekeken naar verschillende haartypes, haarlengtes en de verschillende soorten krulsets. Ben je benieuwd geworden? Vind hieronder onze top 3 en lees de verschillende reviews op je gemakje door. Nadien ben je in staat om een passende set aan te schaffen, zodat je ook van bovenstaande voordelen kunt gaan genieten. 

Onze top 3 haarkrulsets

Welke krulsets zijn in onze ogen de beste? Het antwoord op die vraag vind je in onderstaande reviews. Wij hebben alle krulsets aan een strenge keuring onderworpen en daarbij op meerdere belangrijke criteria gelet. Zo hebben we gekeken naar de werking van de sets, het prijskaartje van de set en uiteraard ook het haartype waarvoor de set geschikt is. We trappen af met de nummer 1; in onze ogen is dit de allerbeste set. 

Carmen C2010 - Geschikt voor alle haartypes

Je gelooft het wellicht niet direct, maar deze elektrische krulset is geschikt voor alle haartypes. Dat komt onder meer door het feit dat deze set 10 verschillende rollers heeft. 5 rollers hebben een diameter van 28 mm en 5 rollers hebben een diameter van 23 mm. Doordat je 10 rollers tot je beschikking hebt, kan je zowel kort haar, halflang haar als lang haar prima in de krul brengen. 

Deze set weet zich ook nog op een andere manier te onderscheiden. De set is namelijk min of meer bedoeld als een reiskrulset. Dat is onder meer te zien aan het feit dat de set een dual voltage (120 – 240 volt) aansluiting heeft. 

Alle krullers krijg je bovendien in een handig luxe reisetui geleverd. Bij levering zijn in dit reisetui verder ook nog vlinderklemmen, clips en een snoeropbergsysteem te vinden. 

Wil je graag niet al te veel tijd besteden aan het krullen van je haar? Ook dan komt deze set prima van pas; dankzij een innovatief verwarmingssysteem zijn de warmtekrullers namelijk heel snel klaar voor gebruik. Al met al is dit een set waar elke vrouw onwijs veel plezier aan kan beleven. Ook qua prijs is deze krulset uitermate interessant.  

krulset beste getest

BaByliss Pro 3021E Keramische krulset – Geschikt voor alle haartypes

Ook het welbekende merk BaByliss kan in dit artikel niet ontbreken. Het merk heeft met deze uitgebreide set absoluut goed werk geleverd. Zo valt onder meer het keramische verwarmingselement direct op. Deze set heeft een vermogen van 400 watt en is binnen 5 minuten volledig opgewarmd. Je kunt vervolgens de 20 keramische rollers in je haar brengen.

Deze keramische rollers zijn in verschillende maten uitgebracht: 8 grote rollers, 6 middelgrote rollers en 6 kleine rollers. Dankzij deze variatie kan je alle haartypes de gewenste krullen mee geven. Bij aanschaf krijg je ook nog 20 zilverkleurige pinnen en 20 vlinderklemmen meegeleverd.

Met deze krulset ben je in staat om op een prettige en snelle manier fraaie krullen in je haar te creëren. De fluwelen bekleding van de verwarmde krullers zorgt voor het gewenste resultaat, waarna je de rollers weer makkelijk opbergt in het meegeleverde ‘etui’.   

haarkrulset

Remington KF40E – Geschikt voor lang haar

Deze top 3 sluiten we graag af met de Remington KF40E set. Deze set bevat zowel grote rollers als kleine rollers. In totaal bevat de set 20 rollers, waarvan 6 grote rollers, 10 medium rollers en 4 kleine rollers. Deze rollers worden in een handige verpakking geleverd, waardoor je rollers altijd met je mee kunt nemen.  

Deze set werd op basis van een ionische conditionering; dit zorgt ervoor dat je haar gaat glanzen en kroesvrij blijft, dit heeft ook met de structuur van je haar te maken. De krullers zelf maken gebruik van een innovatieve kern. Deze kern wordt snel warm en weet die hoge temperatuur ook goed vast te houden. Het gevolg hiervan is dat de krullen perfect gefixeerd worden en dat je krullen dus lang in het gewenste model blijven zitten. 

Lang haar heeft al snel de neiging om in te zakken; dat is dankzij de hierboven beschreven techniek dus niet het geval. Mede daarom roepen wij deze set van Remington uit tot de beste krulset voor lang haar. Ben je specifiek op zoek naar een krulset voor grove krullen? Ook dan ben je prima uit met deze set van Remington. 

krulset review

Hoe je een krulset het beste kan gebruiken

  1. Laat allereerst de krullers goed opwarmen; hoe lang dit duurt, is afhankelijk van de gekozen set. Een professionele krulset warmt bijvoorbeeld sneller op dan een goedkopere krulset. 
  2. Als de krullers volledig opgewarmd zijn, is het aan te raden om je haar met een kleine haarlak in te spuiten.
  3. Wikkel vervolgens de krullers in je haar en zet de krullers vervolgens vast met de meegeleverde klipjes en/of klemmetjes.
  4. Laat de krullers ongeveer 20 tot 30 minuten zitten, waarna je ze weer voorzichtig uit het haar kunt rollen. 

Voor meer informatie kan je onderstaande video van Beautygloss raadplegen:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>