Waar moet je op letten bij shampoo voor dun haar?

Voor zowel mannen als vrouwen is dun haar een veelvoorkomend probleem. Dun haar kan twee dingen betekenen: weinig haar hebben of juist dun haar hebben. In beide gevallen heb je minder vol haar, waarbij je bij de eerste variant soms delen van de hoofdhuid kunt zien.  

Dun haar kan meerdere oorzaken hebben. Zo kan het erfelijk zijn, maar kan het ook komen door een ongezond voedingspatroon of doordat je nat haar kamt. Tot slot kan je ook nog dun haar krijgen doordat je de föhn en stijltang zonder bescherming gebruikt. De warmte van bijvoorbeeld een stylingstool kan voor afbraak van het haar zorgen.

Mocht je dun haar hebben, is het van belang om de juiste shampoo te gebruiken. In dit artikel kijken we onder meer naar de beste shampoo voor dun haar. Daarbij kijken we ook naar de invloed van shampoo op dun haar. 

shampoo voor dun haar

Wat is de beste shampoo voor dun haar? Ontdek waar je op moet letten.

‘Gewone’ shampoo vs. Shampoo voor dun haar

Als je dun haar hebt, is het belangrijk om de juiste shampoo te kopen. Je kunt hierbij voor speciale shampoo voor dun haar gaan. Deze shampoo zorgt voor een cosmetisch effect. Dit effect laat het dunner wordend haar dikker en voller aanvoelen (bron). Na gebruik van deze shampoo is het dun en futloos haar bovendien makkelijker in model te brengen. 

‘Gewone’ shampoo is daarentegen niet al te geschikt voor dun en fijn haar. Het maakt het haar prima schoon en geeft de gewenste hydratatie, maar zorgt niet voor het volle(re) effect. Ons advies is dan ook om altijd speciale shampoo voor dun haar aan te schaffen. Maar, wat is nou het beste shampoo voor dun haar bij vrouwen? En welke shampoo kunnen mannen met dun haar het beste gebruiken? Je leest het hieronder! 

Beste shampoo voor dun haar bij vrouwen

Vrouwen met dun haar hebben de keus uit meerdere shampoos. Onder andere Andrélon Verrassend Volume brengt het gewenste effect met zich mee. Deze shampoo is in staat om het dunne en futloze haar voller en dikker aan te laten voelen. 

Beste shampoo voor dun haar bij vrouwen

Naast de shampoo van Andrélon kan je ook voor Niveau Volume Care Shampoo, Weleda Haver Herstellende Shampoo, Kevin Murphy Plumping Wash en Kérastase Discipline Bain Fluidealiste Shampoo kiezen. Deze shampoos zorgen enerzijds voor een vol gevoel, terwijl de shampoos ook de haargroei kunnen stimuleren (net als deze shampoos speciaal tegen haaruitval). 

Beste shampoo voor dun haar bij mannen

Ook mannen hebben de keus uit meerdere soorten shampoos. Zo is het aan te raden om naar de Alpecin C1 Cafeïne Shampoo te kijken. Wellicht ken je deze shampoo wel van de vele reclames op tv en/of radio. Met deze shampoo is het mogelijk om dunner haar voller te laten lijken; dat is te danken aan de aanwezigheid van cafeïne. 

Je kunt ook voor Fortifying shampoo van Baxter gaan. Deze shampoo bevat versterkende voedingsstoffen die het tegengaan van dunner haar voorkomen. Dankzij onder meer theeboomolie en kaneelextracten krijgt je haar bovendien een iets voller volume. 

Kan je met shampoo dunner wordend haar voorkomen?

Ja, dat is zeker mogelijk. Daarbij is het wel van belangrijk dat je óók op andere factoren gaat letten. Als je veel stress hebt, kan dit ook voor haaruitval zorgen. Dankzij stress, maar ook door een gebrek aan vitaminen, kan je last van dun haar krijgen. Ons advies is dan ook om de juiste shampoo te gebruiken, maar ook om een gezonde leefstijl er op na te houden. Dat is sowieso bevorderlijk voor de staat van jouw haar. 

Bij het uitkiezen van een shampoo voor dun haar moet je goed op de ingrediënten letten. Shampoos met eiwitten en/of cafeïne doen het zeker goed voor dunner wordend haar. Daarbij is het ook aan te raden om shampoos met chemische stoffen links te laten liggen. Die shampoos brengen meer schade aan dan dat ze daadwerkelijk iets aan het dunner wordend haar doen. 

Beste shampoo TEGEN dun haar

Een zekere haaruitval is natuurlijk, maar het kan ook veel te hard gaan en gelukkig zijn er manieren om dat te voorkomen. 

Graag willen we je ook wijzen op de Foligain Anti-Haaruitval shampoo. Eigenlijk is het meer een lotion die in staat is om de haaruitval tegen te gaan. De shampoo bevat de juiste ingrediënten, zodat de bestaande haargroei gestimuleerd wordt, verdere haaruitval tegen gegaan wordt en de hoofdhuid optimaal gereinigd en beschermd wordt. 

Bekijk hier Foligain Anti-Haaruitval lotion op bol.com >>

Je kunt daarnaast ook naar Vichy shampoo tegen dun haar gaan. Deze shampoo is voor zowel mannen als vrouwen geschikt. Het belangrijkste kenmerk van deze shampoo is dat de haarvezels verstevigd worden. Hierdoor ziet jouw haar er voller en dikker uit.  

beste shampoo tegen dun haar

Kortom; ben je op zoek naar de beste shampoo tegen dunner wordend haar? Je hebt in dit artikel meerdere mogelijkheden kunnen vinden, waarbij we zeker de Vichy shampoo en de Foligain Anti-Haaruitval shampoo aan kunnen raden. 

Op onze website kan je hier een gids met beste shampoos voor elk haartype vinden.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>