Werkt een shampoo tegen haaruitval wel? Een top 5

Heb je last van haaruitval? Op het internet kan je daar allerlei middelen tegen vinden. Dit varieert van het nuttigen van bepaalde voeding tot aan het gebruiken van speciale shampoo. Hedendaags zijn er namelijk shampoo's tegen haaruitval verkrijgbaar. Werken deze shampoos wel? Zo ja, voor welke shampoo kan je dan het beste kiezen? Wij zijn voor jou op onderzoek uitgegaan! 

We kunnen in ieder geval bevestigen dat er zeker shampoos bestaan die tegen haaruitval werken. Deze shampoos maken het haar goed schoon, geven de benodigde voedingsstoffen en beschermen de hoofdhuid. Dankzij deze shampoos kan het haar op de juiste manier (aan)groeien, zodat je haaruitval tegen kunt gaan.

shampoo tegen haaruitval

Wat is de beste shampoo tegen haaruitval?

Welke ingrediënten er in moeten zitten (en welke niet!)

Bij het uitzoeken van de juiste shampoo moet je goed op enkele ingrediënten letten. Zo is het aan te raden om shampoos met het ingrediënt SLS links te laten liggen. Dit is een ingrediënt dat eigenlijk meer schade aan brengt dan dat het resultaat oplevert. 

Daarentegen is het juist wenselijk dat de haarshampoo niacine, cafeïne, biotine, koper peptiden en/of procycanidine bevat. Deze ingrediënten voeden de haartjes, beschermen de hoofdhuid en dragen zodoende bij aan gezonde haargroei. 

Met de bovengenoemde ingrediënten zorg je er tevens voor dat de doorbloeding in de hoofdhuid verbeterd wordt. Een verbeterde doorbloeding zorgt voor een betere haargroei. 

Shampoo voor haaruitval vs. normale shampoo

Een normale shampoo is ontworpen om vuil en olie uit het haar en van de hoofdhuid te verwijderen. De ‘taak’ van een normale shampoo is dan ook niet om de haaruitval te beperken. Desalniettemin bevatten veel van deze shampoos bepaalde eiwitten. Deze eiwitten zorgen ervoor dat het haar er dikker en voller uit komt te zien (zoals bij een goede shampoo voor meer volume). Zorgt dat er voor dat de haaruitval beperkt wordt? Nee, integendeel zelfs. Doordat het haar iets voller wordt, heeft het minder ruimte om te groeien. Met een shampoo voor haaruitval is het wél mogelijk om het haar de benodigde voedingsstoffen te geven om te kunnen groeien. 

Bij de shampoos tegen haaruitval is het van belang dat je voor de juiste shampoo kiest. Om jou daar mee te helpen, hebben wij voor beide geslachten de meest geschikte shampoos geselecteerd. Tot slot kan je ook nog een shampoo voor zwangere vrouwen vinden. Tijdens de zwangerschap kan je namelijk ook te kampen krijgen met bovengemiddeld veel haaruitval. 

Beste shampoo tegen haaruitval voor vrouwen

Deze twee keuzes hebben we gebaseerd op ervaringen met shampoo tegen haaruitval voor vrouwen. Deze ervaringen geven een realistisch en juist beeld van de voordelen van ondergenoemde shampoos. Overigens is dit artikel een onderdeel van onze complete gids van beste shampoos voor elk haartype.  

1. DS Laboratories Revita Shampoo - 205ml

Voor vrouwen kunnen wij twee shampoos aanraden. De eerste variant is de DS Laboratories Revita Shampoo. Deze shampoo wordt met recht omschreven als de nummer 1 tegen haaruitval. In deze shampoo kom je de juiste voedingsstoffen tegen. Verschillende aminozuren zorgen voor een gezonde groei van het haar, terwijl de cafeïne zorgt voor het remmen van DHT. Nianicamide en de koper peptiden verbeteren de doorbloeding van de hoofdhuid.

Al deze ingrediënten zorgen ervoor dat je haaruitval op een efficiënte manier tegen kunt gaan. Na gebruik voelt bovendien de hoofdhuid een stuk kalmer aan en voelt het haar veel dikker en zachter aan. Met deze shampoo ben je absoluut in staat om haaruitval tegen te gaan en de haargroei weer te stimuleren.

shampoo tegen haaruitval vrouwen

2. Vichy Dercos Aminexil Energie Shampoo – 390 ml

Een andere prima mogelijkheid is deze shampoo van Vichy. Een opvallend kenmerk aan deze shampoo is dat zowel mannen als vrouwen er gebruik van kunnen maken. Dankzij de benodigde bestanddelen gaat deze shampoo haaruitval tegen; tegelijkertijd zorgen verschillende bestanddelen ook weer voor de groei van nieuw haar. 

Dankzij de grote verpakking kan je bovendien langere tijd van deze shampoo genieten.  

shampoo tegen haaruitval vrouwen ervaringen

Beste shampoo tegen haaruitval voor mannen

Ook voor mannen zijn we op zoek gegaan naar de beste shampoos tegen haaruitval. Een man kan voor de hierboven genoemde variant van Vichy kiezen, maar wij raden ook de twee onderstaande shampoos aan: 

1. DS Laboratories Revita Shampoo - 205ml

Ook voor de mannen heeft DS Laboratories een geschikte shampoo tegen haaruitval ontwikkeld. Deze shampoo heeft de nodige bestandsdelen, waardoor het haar perfect aan kan groeien. Dat lukt onder andere doordat de doorbloeding in de hoofdhuid verbeterd wordt en doordat verschillende aminozuren in de shampoo aanwezig zijn. Ook andere belangrijke ingrediënten, zoals koper peptiden en cafeïne, bevinden zich in deze shampoo. 

shampoo tegen haaruitval vrouwen

2. Macrovita Olive-elia Shampoo tegen Haaruitval

Daarnaast is ook deze shampoo tegen haaruitval voor mannen aan te raden. De shampoo zorgt ervoor dat jouw haren weer vitaal en krachtig worden. De wortels van de haren worden verstevigd en de doorbloeding in de hoofdhuid wordt geoptimaliseerd. 

Een kenmerkende eigenschap van deze shampoo is de aanwezigheid van organische ingrediënten. Een groot deel – 84% - bestaat zelfs uit volledig organische ingrediënten. Bijkomend voordeel is dat deze shampoo geen SLS bevat; dit agressieve reinigingsmiddel brengt veel schade aan het haar en de hoofdhuid aan. Al met al is dit een prima anti uitval shampoo voor mannen. 

shampoo tegen haaruitval voor mannen

Beste shampoo tegen haaruitval na zwangerschap

Tijdens en na de zwangerschap kan je ook veel last hebben van haaruitval. Dit heeft puur te maken met de veranderingen die je lichaam tijdens en na de zwangerschap ondergaat. Om haaruitval na de zwangerschap tegen te gaan, kan je het beste voor onderstaande shampoo kiezen. 

Bioxsine Shampoo Voor Vettig Haar

De benaming van deze shampoo is ietwat verwarrend. Deze shampoo van Bioxsine is namelijk niet alleen voor vettig haar bestemd (daar hebben we deze shampoos voor vet haar voor) , maar voornamelijk voor het tegengaan van haaruitval ná een zwangerschap. Na een zwangerschap is het namelijk van belang dat het haar en de hoofdhuid van vitaminen voorzien worden.

Deze shampoo van Bioxsine is volledig van actieve en natuurlijke ingrediënten gemaakt. Hierdoor krijgt jouw haar de benodigde vitaminen en voelt het haar al snel krachtig en vol aan. De vitaminen en mineralen voeden eveneens het haar, zodat het haar sneller aan kan groeien. Met deze shampoo kan je direct na de zwangerschap al weer sterk en gezond haar verkrijgen. 

shampoo tegen haaruitval na zwangerschap
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>