Hoe moet je arganolie voor je haar gebruiken en wat is de beste?

Om je haar op een ideale manier te verzorgen, kan je ervoor kiezen om arganolie te gebruiken. Dit is een specifieke vorm van olie die meerdere voordelen met zich mee brengt. Vanwege deze voordelen opteren veel vrouwen er voor om olie met argan te gebruiken; ongeacht of zij kort, halflang of lang haar hebben. 

Arganolie voor het haar is vergelijkbaar met normale arganolie. Deze olie wordt gewonnen uit de vruchten van een zeer zeldzame boom; de Argania spinosa. Deze struik heeft als bijnaam de boom der schoonheid. Deze boom geeft aan de olie onwijs veel vitaminen en mineralen mee, waardoor de olie een rijke mix van extracten bevat. Deze extracten zorgen ervoor dat de olie jouw haar op een perfecte manier kan verzorgen en kan beschermen. Heb je ook interesse om arganolie te gaan gebruiken? Dan is het onwijs belangrijk om voor de juiste variant te kiezen.

argan olie voor je haar

Om je haar op een ideale manier te verzorgen, kan je ervoor kiezen om arganolie te gebruiken.

Door de jaren heen zijn er meerdere merken geweest die de potentie van arganolie ingezien hebben. Deze merken hebben op basis van de olie meerdere soorten producten ontwikkeld, waaronder meer haarverzorgingsproducten. Deze producten voor het haar zijn tamelijk populair geworden. Keerzijde van deze populariteit is echter dat het aanbod nogal uitgebreid geworden is. Voor welke olie kan je nou het beste kiezen? En bestaan er speciale varianten voor bijvoorbeeld droog haar of voor lang haar? Het antwoord op die laatste vraag is een volmondige ja. Door het uitgebreide aanbod kan het lastig zijn om de geschikte olie voor jouw haar te vinden. Gelukkig helpen we jou daar een handje mee. In dit artikel vind je een lijstje met de beste arganoliën, waarbij je ook meerdere arganolie haar reviews kunt vinden.

Ben je benieuwd naar de beste olie met argan voor je haar? En/of wil je weten hoe je deze olie het beste kunt gebruiken? Op deze vragen vind je in dit uitgebreide artikel een helder en concreet antwoord.

Is arganolie goed voor je haar?

Laten we dit artikel maar aftrappen met de bovenstaande vraag. Is de olie met argan goed voor je haar? Op deze vraag kunnen we een kort en krachtig antwoord geven: Ja, deze olie is onwijs goed voor je haar. Zoals hierboven reeds gezegd bestaat de olie uit meerdere rijke extracten. Deze extracten vormen samen een indrukwekkend geheel waarmee het haar verzorgd, beschermd, gevoed en gehydrateerd kan worden.

Aangezien de olie geen toegevoegde extracten bevat, is de olie volledig natuurlijk. Zoals je wellicht weet, zijn juist de natuurlijke producten bevorderlijk voor je haar. De natuurlijke producten hebben namelijk enkel een positieve invloed op de gezondheid en sterkte van je haar.

Een bijkomend voordeel van de olie is dat de olie in staat is om tot diep in het haar door te dringen. De wortels en de hoofdhuid kunnen hierdoor ook op een perfecte manier gevoed worden. Maar, wat ook opvalt, is dat het haar door de olie soepeler gaat worden. Het haar krijgt bovendien een beschermende laag, te danken aan het linolzuur, waardoor je haar beter vocht vast kan houden, je haar meer gaat glazen en je haar minder snel breekt. Al met al zorgt de olie met argan ervoor dat je haar krachtiger, fraaier en gezonder wordt. Door je haar af en toe met de olie in te smeren, oefen je dus een behoorlijke invloed uit op de samenstelling en conditie van je haar.

Gaat je haar sneller groeien van arganolie?

Met enige regelmaat horen wij van mensen dat zij het idee hebben dat hun haar sneller groeit door de olie met argan. Zou dat kunnen kloppen? Of is dat een fabeltje? Wij kunnen je verzekeren dat dit absoluut geen fabeltje is. De arganolie heeft een onwijs positieve invloed op de samenstelling van je haar, waardoor je haar ook de juiste extracten verkrijgt om goed aan te groeien. Door dagelijks een kleine hoeveelheid olie met argan in je haren te smeren, kan je de groei dus zeker positief beïnvloeden.

Het advies daarbij is uiteraard wel om je haren sowieso op de juiste manier te verzorgen. Pas dus op met warme producten (föhn) en met producten met allerlei schadelijke stoffen. Die factoren zorgen er namelijk alleen voor dat je haar beschadigd raakt en vanzelf stopt met groeien. Behandel je haar te allen tijde met de juiste producten en pluk vervolgens de vruchten van de bovengemiddeld snelle haargroei dankzij de argan. Zorgt arganolie er dus voor dat je haar sneller gaat groeien? Ja, daar zijn alle onderzoekers c.q. wetenschappers het mee eens.

Wat is de beste arganolie voor haar?

Het moge duidelijk zijn dat de olie met argan meerdere voordelen met zich mee brengt. Ook staat het als een paal boven water dat je de keus hebt uit meerdere varianten van olie met argan. Maar, wat is nou de beste arganolie voor jouw haar? En waar moet je goed op letten als je olie voor je haar gaat kopen? De beste arganolie hangt grotendeels af van het soort haar dat je hebt. Voor krullend haar zijn bijvoorbeeld andere oliën geschikt dan voor steil haar. Ben je op zoek naar de beste arganolie voor krullend haar? Daar schreven wij recent een interessant artikel over.

Wij zijn voor jou op onderzoek gegaan naar de beste oliën met argan. Uiteindelijk hebben we twee oliën gevonden die eigenlijk aan alle wensen voldoen. Deze oliën springen er met kop en schouders bovenuit en leveren simpelweg de beste resultaten. Ben je benieuwd geworden? Lees de korte arganolie haar reviews hieronder op je gemakje door en kom er achter welke olie voor jouw haar het meeste geschikt is.

Ben je op zoek naar arganolie voor het haar van mannen? In de meeste gevallen kan je daarvoor reguliere olie met argan voor gebruiken. Die olie is namelijk ook in staat om de gezondheid van het mannenhaar weer in ere te herstellen.

Moroccan Arganolie 100% – voor haar, gezicht en huid

Als we het over olie met argan hebben, denken we al snel aan Marokko. Eerder in dit artikel heb je kunnen lezen dat deze olie afkomstig is van een zeldzame boom. Deze boom groeit nagenoeg alleen maar in Marokko, waardoor de échte Marokkaanse olie met argan de allerbeste keuze is. Dat is dan ook één van de redenen waarom wij deze olie tot de beste arganolie uitgeroepen hebben.

Het voordeel van deze olie is dat je ‘m niet alleen voor je haar kunt gebruiken, maar ook voor je gezicht en je huid. Ook je gezicht en je huid verdienen de best mogelijke verzorging; met deze olie zorg je ervoor dat jouw gezicht en huid de best mogelijke verzorging verkrijgen.

Met deze olie voorzie je jouw haren van de juiste antioxidanten, vitaminen en mineralen. De rijke extracten van de olie voeden en beschermen jouw haar tot in de puntjes (letterlijk en figuurlijk). Door deze olie op de juiste manier te gebruiken, zeg je voorgoed gedag tegen droog haar, gespleten haarpunten en ongezond/slap/futloos haar.

Bij het aanbrengen van de olie is het van belang om niet te veel olie te gebruiken. Te veel olie kan voor bijvoorbeeld een vette hoofdhuid zorgen, terwijl je juist je haar wilt laten glanzen. Laat daarom enkele druppels van de olie op je handpalm vallen en smeer dit vervolgens rustig in over je haar en haarpunten.

Holland Rose Moroccan Arganolie – voor haar, gezicht en nagels

Ook deze olie met argan van het merk Holland Rose verdient een plekje in dit artikel. Net zoals de hierboven genoemde variant komt deze variant uit Marokko. De olie bestaat daardoor voor de volle 100% uit argan en dat brengt de beste prestaties met zich mee. Druppel een kleine hoeveelheid van deze olie op je handpalm en wrijf het voorzichtig uit over je haren en haarpunten. De rijke extracten van de olie zorgen vervolgens voor de rest van het werk. Zij verzorgen, beschermen, voeden en hydrateren de haren op de best mogelijke manier.

Met deze olie zeg je ook definitief gedag tegen gespleten haarpunten, droog haar en futloos haar. Je brengt simpelweg meer volume in je haar, je beschermt je haar tegen onder meer Uv-straling en je laat jouw haar op een prachtige manier glanzen. Wat wens je nog meer? Qua aanschafprijs is deze variant bovendien nog iets gunstiger dan de hierboven genoemde variant van het merk Fair Studios.

Welke arganolie haar producten zijn er allemaal?

In de bovenstaande reviews heb je kunnen lezen dat de olie voor meerdere lichaamsdelen gebruikt kan worden. Onder meer de nagels, de huid en het gezicht kan verzorgd/beschermd worden met dank aan de olie met argan. Feit is dat onwijs veel vrouwen de olie met name voor het haar gebruiken. Om deze olie te gebruiken, heb je de keus uit meerdere haar producten. Voor het overzicht hebben wij deze producten voor jou op een rijtje gezet:

 • Arganolie haarmasker
 • Arganolie haar shampoo
 • Arganolie haar puur

De shampoo met de olie reinigt en verzorgt je haar op een perfecte manier. Dat geldt ook voor het haarmasker; dat haarmasker zorgt óók voor voeding van de hoofdhuid. Het voordeel daarvan is dat de talgproductie verminderd wordt, waardoor je haar minder snel uit gaat drogen.

Onder aan de streep is het sowieso verstandig om voor een puur product te gaan. Daarmee bedoelen we dat het product uit alleen maar arganolie bestaat. In de bovengenoemde oliën is dat bijvoorbeeld het geval; die bestaan voor de volle 100% uit argan en bevatten geen toegevoegde extracten.

Speciale Marokkaanse arganolie voor haar

Zoals je hierboven in de reviews hebt kunnen lezen, is het aan te raden om voor Marokkaanse arganolie voor je haar te gaan. Deze arganolie is simpelweg het beste van het beste. De olie komt oorspronkelijk uit Marokko en volgens Marokkaanse tradities kan de olie ook het beste verwerkt worden. Door een perfecte verwerking van de olie worden de beste resultaten verkregen. Mocht je op zoek zijn naar olie met argan, is het dus aan te raden om voor speciale Marokkaanse olie te gaan. Met dergelijke olie kan je er simpelweg van uit gaan dat het resultaat exact is zoals je zou mogen verwachten.

Hoe kan je arganolie voor haar het beste gebruiken?

Wil je graag één van bovenstaande oliën met argan gaan gebruiken? Dan heb je in ieder geval zeker een verstandige keuze gemaakt. Deze oliën brengen namelijk de beste resultaten met zich mee en dat is volledig op het conto van de argan te schrijven. Maar, stel nou dat je zo’n olie in de badkamer hebt staan, hoe moet je deze dan gebruiken? Wij hebben een korte arganolie haar gebruiksaanwijzing voor jou op een rijtje gezet:

 1. Zorg ervoor dat je haren droog zijn en dat de haren geen wax, haarlak of overige haarstylingsproducten bevatten.
 2. Laat een paar druppels olie op je handpalm vallen. Smeer dit vervolgens uit over je vingers en smeer dit vervolgens met beleid uit over je haren. Het advies daarbij is om met name de haarpunten aan te pakken, aangezien die bij relatief veel vrouwen gespleten zijn.
 3. Laat de olie ongeveer 20 minuten intrekken. Ondertussen kan je uiteraard andere dingen doen, zolang je haar maar niet in contact komt met andere producten.
 4. Was de olie nu uit en was je haar met shampoo zoals je normaliter ook zou doen.
 5. Maak vervolgens je ritueel af en zorg er daarmee voor dat je haar in het gewenste model komt.

Nou, het is niet al te moeilijk om arganolie in je haar te doen, toch? Het enige waar je goed rekening mee moet houden, is dat je niet té veel olie gebruikt. Zoals reeds eerder in dit artikel gezegd, kan een te grote hoeveelheid leiden tot bijvoorbeeld een vette hoofdhuid.

Een arganolie haar behandeling neemt overigens vaak langere tijd in beslag. Het advies is dan ook om de olie regelmatig in te smeren, zodat je haar keer op keer de gewenste verzorging en bescherming krijgt. Met de arganolie haarverzorging zorg je er in ieder geval voor dat je haar in perfecte conditie komt én blijft!

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

 • Royalamere schreef:

  Beste schrijver,

  Ik zat te kijken op uw website en het leek me een goed idee om elkaar te linken op onze websites.
  Ik heb zelf een webshop (www.royalamere.nl)
  Waarop ik 100% pure gecertificeerde arganolie verkoop. Als het u iets lijkt zie ik graag een reactie te gemoed.

  Met vriendelijke groet,
  Royalamere

  Haircare4u.eu@outlook.com

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >