Wat is het beste haarmasker voor jouw haar? Een top 3!

Een haarmasker is niet, zoals je wellicht verwacht, een echt masker. Het is geen object dat je op je haren kunt leggen, waarna je haren opeens volledig hersteld zijn. Nee, een haarmasker is een substantie die tot diep in je haren door kan dringen. Hierdoor verkrijgen je haren de perfecte verzorging, waardoor je bijvoorbeeld weer glans in je haren kunt aanschouwen.

Ook zorgt het masker ervoor dat je haar sneller en gezonder aan groeit. Al met al is het gebruik van een dergelijk masker absoluut aan te raden. Maar, hoe moet je een haarmasker gebruiken? Wat is het beste haarmasker ooit? En wat zijn de specifieke voordelen van een dergelijk masker? Op al deze vragen vind je in dit uitgebreide artikel een antwoord.

beste haarmasker voor jouw haar

Ontdek het beste haarmasker voor jouw haar, lees snel verder!

In dit artikel hebben wij allerlei praktische informatie uiteengezet. Informatie waardoor je voor jezelf kunt bepalen of je behoefte hebt aan een dergelijk masker. Als dat het geval is, weet je dankzij de informatie uit dit artikel ook hoe je het masker moet gebruiken. Maar, welk haarmasker is het beste? Ook die informatie kan je in dit artikel vinden.

Wij hebben namelijk een beste haarmasker test uitgevoerd om te achterhalen welke maskers aan alle verwachtingen voldoen. Op basis van deze test hebben we uiteindelijk een top 3 samen weten te stellen. De haarmasker reviews van deze top 3 vind je uiteraard ook in dit artikel. Voordat we je meer vertellen over de beste maskers, zoomen we graag eerst in op de vraag ‘Wat zijn de voordelen van een haarmasker?’.

De voordelen van een haarmasker

Door de jaren heen zijn er onwijs veel haarverzorgingsproducten op de markt gekomen. Het is goed mogelijk dat je door al deze producten niet meer weet voor welk product je nou het beste kunt kiezen. Feit is dat het om meerdere redenen interessant is om eens naar een masker voor je haar te kijken; deze maskers brengen namelijk enkele unieke én zwaarwegende voordelen met zich mee.

Eén van de voordelen is terug te vinden in de voedende werking van het product. Het masker herbergt allerlei actieve ingrediënten die tot diep in de wortels van de haren kunnen dringen. Deze actieve ingrediënten zorgen er daarbij voor dat de haren (en de wortels) van de benodigde voeding en hydratatie voorzien wordt. Wellicht vraag je je nu direct af wat dan exact het verschil tussen het masker en een conditioner is? Immers is een conditioner ook in staat om het haar te hydrateren en te voeden.

Belangrijkste verschil

Het belangrijkste verschil is zichtbaar en voelbaar in de intensiteit van het masker. De substantie van het masker is een stuk dikker qua textuur dan een conditioner. Doordat de substantie dikker is, is de werking ook intenser. De substantie van het masker dringt echt tot in de wortels door, waarbij de verschillende voedingsstoffen en ingrediënten hun werk kunnen doen. Dat is dan ook één van de verschillen waarop een masker zich weet te onderscheiden ten opzichte van een conditioner; de hoeveelheid voedingsstoffen is bij het masker vele malen hoger dan bij een conditioner.

Uiteindelijk zorgt een haarmasker ervoor dat je haar gaat glanzen, je haar hersteld wordt en dat je haar gevoed wordt. Hierdoor kan je (definitief) afscheid gaan nemen van droog haar, van slap haar en van beschadigd haar.

Voor elk haartype een geschikt haarmasker

Een ander voordeel van een masker is terug te vinden in de veelzijdigheid. Sommige haarmaskers zijn bijvoorbeeld geschikt voor grijs haar, tegen haaruitval, tegen roos, voor gekleurd haar, voor haargroei, voor rood haar en voor dikker haar. Doordat er zoveel verschillende varianten maskers bestaan, kan jij voor jouw haartype altijd wel een geschikt masker vinden.

Om je met deze zoektocht een handje te helpen, hebben wij een top 3 van maskers samengesteld. De hieronder beschreven haarmaskers voldoen aan alle verwachtingen en bieden aan jouw haren de beste voeding en verzorging.

Beste haarmaskers voor krullen

Heb je krullend haar dan kan je het beste naar dit artikel gaan om de beste haarmaskers te ontdekken voor jouw krullen: Haarmasker voor krullen

Top 3 beste haarmaskers voor droog en beschadigd haar

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, bestaan er onwijs veel verschillende maskers. Bij het samenstellen van deze top 3 hebben wij onze pijlen bewust gericht op de beste haarmaskers voor droog en beschadigd haar. In deze reviews hieronder vind je bijvoorbeeld het beste herstellende haarmasker, het beste keratine haarmasker en het beste haarmasker zonder parabenen. Overigens is dat iets waar alle maskers aan moeten voldoen; bij voorkeur is het masker zonder siliconen en ook geen parabenen.

Olaplex Hair Perfector No.3 

Dit masker van het merk Olaplex is absoluut één van de beste maskers. Het product heeft een prima werking, brengt echt verbeteringen aan je haar aan en rijkt ook nog eens lekker. Bovendien heeft Olaplex bij het ontwikkelen van dit masker bewust gekozen voor alleen maar natuurlijke ingrediënten. In dit masker vind je daarom géén siliconen, oliën, sulfaten en parabenen terug.

Deze substantie is in staat om de breuken in het haar weer te herstellen. De gebroken zwavelbruggen van het haar worden vakkundig hersteld, waardoor je definitief afscheid kan nemen van je beschadigde haar. Ook het droge haar wordt perfect aangepakt door de mix van rijke en voedende ingrediënten.

Vooral voor mensen met gekleurd haar is dit masker onwijs geschikt. Onder meer bij het verven kunnen de zwavelbruggen namelijk breken. Door dit masker in je haar te smeren, worden deze bruggen weer hersteld. Hierbij kan je zonder enige problemen je haar blijven verven. Je weet immers dat je haar elke keer weer prima hersteld wordt en zodoende zijn gezonde conditie weer terug krijgt.

olaplex haarmasker no.3

L’Oréal Paris Elvive

Ook dit haarmasker van het merk L’Oréal Paris voldoet aan al onze verwachtingen. Het product is behoorlijk gunstig geprijsd en brengt een perfect resultaat met zich mee. Je verkrijgt dankzij dit masker stralend en mooi haar. Het haar is daarbij beschermd tegen invloeden van buitenaf, waaronder de warmte van bijvoorbeeld een föhn.

Bij het ontwikkelen van dit product heeft L’Oréal Elvive de nadruk gelegd op het herstellen van droog & beschadigd haar. Als je deze substantie in je haren smeert, hoef je het slechts 2 tot 3 minuten in te laten trekken. Nadat je de substantie vervolgens grondig uitgespoeld hebt, zie je direct dat je haar een stuk minder droog is. Je kunt je haar weer snel in het gewenste model brengen en je haar glanst en ziet er krachtig uit. Dat is allemaal met dank aan dit masker van L’Oréal Paris!

loreal paris haarmasker

Love Beauty and Planet Coconut Oil & Ylang Ylang

Tot slot completeert dit masker van Love Beauty and Planet de top 3 van beste haarmaskers. In dit masker zit onder meer kokosolie verwerkt, waarmee haarbreuken en gespleten haarpunten hersteld én voorkomen worden. De jasmijnachtige geur van ylang ylang geeft je haar bovendien een heerlijke geur. Na gebruik van dit masker geniet je van stralend, gezond en zacht haar. De gespleten haarpunten en breuken in het haar behoren definitief tot de verleden tijd.

Love Beauty and Planet heeft bij dit masker louter natuurlijke ingrediënten gebruikt. Volg de instructies op de verpakking goed op en geef je haar de gewenste verzorging en voeding!

love beauty and planet haarmasker coconut oil

Hoe kan je het beste een haarmasker gebruiken

Een masker voor je haar gebruiken; heb jij enig idee hoe je dit moet doen? Moet je bijvoorbeeld het haarmasker voor of na de shampoo gebruiken? En moet je het haarmasker op droog of op nat haar uitsmeren? Om dit masker op de juiste manier te gebruiken, kan je het beste onderstaand stappenplan opvolgen:

  1. Was je haar eerst met shampoo.
  2. Droog met een handdoek je haren goed af.
  3. Doe een kleine hoeveelheid substantie van het masker in je handpalm en spreid dit over de lengte van je haren uit. Wrijf het goed bij de haarpunten in en voorkom zoveel mogelijk rechtstreeks contact met je hoofdhuid.
  4. Laat het masker 2 á 3 minuten intrekken.
  5. Spoel het masker grondig uit en wikkel je haar in een knot.
  6. Leg een warme handdoek over je knot heen en laat deze handdoek enkele minuten liggen.
  7. Zo, je bent nu al klaar!

Binnen dit stappenplan moet je met name scherp zijn op het haarmasker aanbrengen. Je moet de substantie echt in de lengte uitwrijven en daarbij veel aandacht aan de haarpunten geven. Voorkom het contact met de hoofdhuid, aangezien dit anders al snel tot een vette hoofdhuid gaat leiden.

Hoe kan je een haarmasker zelf maken?

Wist je het dat ook mogelijk is om het beste haarmasker voor droog en beschadigd haar zelf te maken? Ja, je kunt een haarmasker zelf maken. Hoe je dat doet? Dat is afhankelijk van het soort haar waar je mee te maken hebt:

Voor droog haar: prak 1 á 2 avocado’s totdat je een sausje van avocado hebt. Wrijf dit sausje over de lengte van je haar in en wikkel vervolgens folie om je haar heen. Laat dit 30 minuten zo zitten en spoel het vervolgens grondig uit.

Voor beschadigd haar: verwarm een grote scheut olijfolie totdat het een warme temperatuur heeft. Let er op dat het niet té warm wordt, aangezien dat pijn gaat doen aan je haren. Wrijf de olie rijkelijk uit over je haren en wikkel vervolgens wat folie om je haar heen. Laat de olijfolie zo’n 30 minuten intrekken en spoel de olie vervolgens grondig uit.

Haarmasker diy; het is absoluut niet moeilijk, maar je moet heir wel de juiste ingrediënten voor gebruiken. Met behulp van avocado en olijfolie kan je jouw haren in ieder geval van de gewenste voeding en verzorging voorzien!

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>