Welke haarolie kan je het beste kopen?

Wil je je bos haren een mooie glans meegeven? Wil je de droge haarpunten tegengaan? In beide gevallen is het aan te raden om eens met haarolie aan de slag te gaan. Olie levert, mits je het op de juiste manier gebruikt, absolute voordelen op voor de conditie en het uiterlijk van je haar.

Daarbij is het wel wenselijk dat je de beste haarolie gebruikt. In dit artikel vertellen we jou graag meer over de soorten olie, de beste varianten van haarolie en de manier waarop je de olie kunt gebruiken. Na het lezen van de beste haarolie reviews heb je direct inzichtelijk uit welke haaroliën je het beste kunt kiezen.

beste haar olie

De beste haarolie is o.a. afhankelijk van de staat waarin je haar verkeerd

Aangezien olie en haarserum behoorlijk veel op elkaar lijken, bespreken we in dit artikel ook wat haarserum is. We vertellen je graag wat de beste haarserum is, hoe je haarserum moet gebruiken en wat het verschil tussen olie en haarserum is.

Waar moet je op letten bij haarolie kopen?

Als je graag olie in je haar wenst te gaan doen, is het van belang om een juiste voorbereiding te treffen. Allereerst is het zaak om te kijken naar de huidige staat van je haar. Er bestaan namelijk verschillende varianten van de olie voor in je haar, variërend van speciale haarolie voor droog haar tot aan olie voor krullend haar.

Het is daarom belangrijk om een onderscheid te maken tussen argan olie en nanoil olie. Door argan haarolie te kopen, kan je de gespleten haarpunten weer in oude glorie herstellen. Door nanoil haarolie te kopen, geef je je haar eigenlijk een volledige bescherming én verzorging. De haarolie gaat haaruitval tegen, de olie geeft je haar glans en de olie stimuleert de haargroei, zie ook dit artikel om je hier meer in te verdiepen.

Let dus altijd goed op waar de olie van gemaakt is. Heeft de ontwikkelaar daarvoor nanoil olie gebruikt of argan olie? Daarbij kan je, indien gewenst, ook nog op de aanwezigheid van louter natuurlijke ingrediënten letten. Verschillende fabrikanten gebruiken tegenwoordig alleen nog maar natuurlijke ingrediënten, waarmee het haar nóg beter beschermd en verzorgd wordt.

De keuze voor de beste haarolie is dus van meerdere factoren afhankelijk. Bekijk de staat van je eigen haar, vergelijk de verschillende soorten oliën en bedenk of je graag alleen maar natuurlijke ingrediënten wenst te gebruiken.

De beste haarolie voor verschillende toepassingen

Tijdens de zoektocht kom je er al snel achter dat het aanbod van oliën behoorlijk uitgebreid is. Verschillende merken/fabrikanten houden zich bezig met het fabriceren van beschermende en verzorgende olie voor het haar. Maar, wat is dan de beste keuze voor jou?

Die keuze is dus afhankelijk van meerdere factoren, zoals je hierboven hebt kunnen lezen. Om de zoektocht een stukje makkelijker te maken, hebben wij in ieder geval een top 3 voor je samengesteld. Onderstaande top 3 hebben we samengesteld aan de hand van enkele categorieën:

  1. Olie voor droog haar
  2. Olie voor krullend haar
  3. En olie speciaal voor mannen

Ben je benieuwd voor welke olie je dan het beste kunt kiezen? Lees de beste olie voor je haar reviews hieronder door en voorzie jezelf daarmee van de juiste informatie.

Weleda voedende haarolie – beste haarolie voor droog haar

Heb je te maken droog haar? Zijn bijvoorbeeld jouw haarpunten volledig droog en gespleten? Dan is het interessant om naar deze voedende olie van het merk Weleda te kijken. Deze olie is namelijk in staat om de haren op de perfecte manier te hydrateren en zodoende sterker te maken. In de olie zijn meerdere ingrediënten opgenomen, waarbij louter natuurlijke ingrediënten gebruikt zijn. Onder meer rozemarijnolie en klaver extracten zorgen voor een perfecte werking én voor een heerlijke geur.

Deze olie is bovendien makkelijk te aan te brengen; laat enkele druppels op je haar vallen en smeer de olie uit over schoon en luchtvochtig haar. De olie trekt nu in de haren en zorgt voor een perfecte hydratatie en verzorging van de haren. Ook voor mensen met pluizig haar is deze olie zeker aan te raden.

Sunny Isle Jamaican Black Castor Oil – beste haarolie voor krullen

Het is goed mogelijk dat je volle bos met krullen droog en pluizig aan gaat voelen. Doe een paar druppels van deze olie van Sunny Isle in je haar en zeg definitief gedag tegen de droogte in je haar. Deze olie heeft een onwijs prettige geur, werkt super fijn en levert daadwerkelijk het gewenste resultaat op.

De fabrikant, Sunny Isle, heeft bij deze olie gekozen voor alleen maar biologische zaden. Deze zaden zijn op een Jamaicaanse manier verwerkt, waarbij de zaden onder meer gebrand en gemalen zijn. De zaden zijn vervolgens gekookt, waarbij de 100% natuurlijke oliën tot stand is gekomen.

De olie is eigenlijk voor alle haartypes geschikt en leent zich daardoor ook uitstekend voor krullen. Met deze olie kan je het zelfs voor elkaar krijgen om meer model in je krullen aan te brengen. Doordat de krullen gevoed en gehydrateerd worden, blijven deze bovendien langer in het gewenste model zitten.

Sevich Argan Olie – beste haarolie voor mannen

Deze olie van het merk Sevich is in onze ogen een prima olie voor mannen. De olie is namelijk voor allerlei haarsoorten geschikt en is daarmee ook in staat om de haardracht van mannen te optimaliseren. De olie zorgt voor een perfecte hydratatie en voeding van het haar, waardoor beschadigd haar snel kan herstellen. De dode haarpunten van een man kunnen zodoende simpel en efficiënt hersteld worden.

De olie bestaat uit pure Marokkaanse argan en bevat louter natuurlijke ingrediënten. Dankzij een handige verpakking, inclusief pipet, kan je enkele druppeltjes op je haar laten vallen. Vervolgens kan je deze olie zachtjes over je haren uitspreiden, waarna de haren van een perfecte bescherming en verzorging genieten.

Wanneer moet je haarolie of haarserum gebruiken?

Voor het gebruik van olie of haarserum bestaan eigenlijk geen duidelijke ‘richtlijnen’. Dit heeft met name te maken met het feit er nagenoeg geen verschillen bestaan tussen deze twee verzorgingsproducten. Volgens sommige vrouwen levert de haarserum een betere bescherming op, maar dat weerleggen andere vrouwen weer. Ons advies is dus om beide verzorgingsproducten te gebruiken en vervolgens voor jezelf te bepalen welke variant jij het prettigste vindt.

Wat is het verschil tussen haarolie en haarserum?

Zoals hierboven reeds gezegd; er bestaat vrij weinig verschil tussen haarolie en haarserum. Het enige verschil is dat de olie meer je haar in trekt, terwijl de haarserum juist een beschermingslaagje óp de haren aanbrengt. Sommige vrouwen pleiten er daarom voor om beide varianten tegelijkertijd te gebruiken, maar daar dien je voorzichtig mee om te gaan. Mocht je teveel van beide oliën gebruiken, kan dat voor vettig haar gaan zorgen.

Hoe kan je haarolie en haarserum het beste gebruiken?

Als je olie wilt gaan gebruiken, is het van belang om je haar eerst droog te maken. Lichtvochtig haar is eigenlijk de perfecte situatie. Verdeel vervolgens een paar druppels over je hoofd of in je hand en wrijf dit voorzichtig uit. Het advies hierbij is om voornamelijk de haarpunten van je haar in te wrijven. Als je jouw hoofdhuid met olie gaat bedekken, levert dat direct een vet kapsel op.

Vervolgens kan je de olie rustig in laten trekken. Het aanbrengen van de olie en haarserum is dus absoluut niet al te lastig. Gebruik niet al te veel olie en smeer het met name over de haarpunten uit; dat zijn eigenlijk de twee belangrijkste aandachtspunten.

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>