Ontdek de Massage Tips en Reviews!

Heb je vaak last van stramme en stijve spieren? Bijvoorbeeld vanwege een ziekte of aandoening, of omdat je veel sport of zwaar werk hebt? Een massage kan dan uitkomt bieden. Uiteraard heeft niet iedereen tijd, geld en zin om naar een massagesalon te gaan of een professional in huis te laten komen.

Gelukkig hoeft dat ook niet. Er zijn namelijk genoeg producten en apparaten waarmee je zelf een massage kan - laten - uitvoeren, tegen een fractie van de prijs. Je kan het natuurlijk zo duur maken als jij wilt, maar feit blijft dat je dan wel lekker thuis op jouw tijd de massage kan krijgen. Neem daarvoor de onderstaande massage tips en reviews op je gemak door.   

Massage artikelen en reviews

Hieronder vind je de beste massage tips en reviews. In de meeste reviews ontdek je ook direct veel ervaringen van anderen met het product. Het is altijd goed om te lezen wat anderen ervan vinden en of ze het aanraden of niet. Je kan dan een weloverwogen keuze maken en daarmee voorkom je dat je een miskoop doet. 

5 massage tips voor beginners

Vind je het heerlijk om van een aangename massage te genieten? Dan is het advies om jouw partner goed te trainen. Als jouw partner goed kan masseren, geniet jij immers van een heerlijke massage. De kans is groot dat jouw partner echter ook van een heerlijke massage wilt genieten. Gelukkig vind je hieronder 5 massage tips; dit zijn eigenlijk de beste massage tips voor de beginners.

Tip 1: zorg voor een ontspannen situatie

Allereerst is het van belang dat je voor een ontspannen situatie zorgt. Zet een ontspannen muziekje aan, richt de ‘massagekamer’ naar wens in en zorg ervoor dat je zelf ook volledig ontspannen bent. Schud even alle stress uit jouw lichaam en start vervolgens met de massage.

Tip 2: gebruik goede massage olie

Als we het over masseer tips hebben, hebben we het vanzelf over massage olie. Met de beste massage olie ben je namelijk in staat om een heerlijke massage te geven. De olie zorgt eigenlijk voor vloeiende bewegingen, waardoor jouw handbeweging nóg beter over worden gebracht op het lichaam. Wel is het hierbij zaak om áltijd de beste massage olie te gebruiken; onze voorkeur gaat hierbij zeker uit naar natuurlijke massage olie.

massage tips

Tip 3: leer de juiste massagetechnieken aan

Ook is het aan te raden om de juiste massagetechnieken aan te gaan leren. Zo kun je jouw duimen gebruiken, maar kun je ook met jouw vingertoppen een heerlijke massage geven. Wat de beste massagetechniek is, hangt overigens ook van het lichaamsdeel af. Zo zijn de massage tips voor de rug eigenlijk simpel; gebruik zoveel mogelijk jouw sterke handen.

Als je het hoofd van iemand gaat masseren, kun je echter beter jouw vingertoppen gebruiken. Hóe je dit precies moet doen, kun je leren aan de hand van de massagetechnieken. Op het internet vind je overigens veel informatie over deze massagetechnieken.

Tip 4: zorg voor een aangename warmte

Een geweldige massage kan plaatsvinden in een ruimte die ongeveer 23 graden is. Als het in bijvoorbeeld jouw slaapkamer een stuk kouder is, sorteert de massage niet het gewenste effect. Over deze tip heb je mogelijk niet eerder gedacht, maar het is in onze ogen toch echt één van de belangrijkste masseren tips. De temperatuur zorgt gewoonweg voor een heerlijke situatie en voor een nóg aangenamere massage.

Tip 5: masseer altijd met gevoel

Wil je jouw partner van een aangename massage voorzien? Dan is de kans groot dat je sowieso al de massage met veel gevoel uit gaat voeren. Dát is ook precies wat je moet doen. Door veel gevoel in jouw massage te leggen, is de massage nog aangenamer voor jouw partner. Het is op en top genieten voor jouw partner; iets waar jij zelf mogelijk ook weer van kan genieten. 

Wist je dat je met een massage ook emoties op kunt roepen? Verras je partner daarom eens met een heerlijke massage en volg daarbij deze beste massage tips voor beginners op. Met deze tips weet je de ontvanger van de massage hoe dan ook te verrassen!

>