De beste foam roller? Een top 3 met veel ervaringen!

Ben je een fanatieke sporter? En wil je voorkomen dat je na een intense training last van spierpijn krijgt? Dan is het aan te raden om gebruik van een foam roller te maken. Een foam roller kun je eigenlijk zien als een soort van koker die van zacht materiaal gemaakt is.

Als je met bijvoorbeeld jouw been over deze koker rolt, zorgt de roller voor het verwijderen van de afvalstoffen uit jouw spieren. Hierdoor voorkom je spierpijn en zorg je eigenlijk voor een snel herstel van jouw spieren. Dit komt absoluut jouw sportprestaties ten goede.

Bijkomend voordeel is dat je een foam roller voor meerdere lichaamsdelen kunt gebruiken. Je kunt voor de beste foam roller voor de rug kiezen, maar die variant kun je vervolgens ook voor jouw benen gebruiken. Al met al een handig, veelzijdig en onmisbaar hulpmiddel voor de fanatieke sporter.

Top 3 beste foam rollers

Ben je van plan om gebruik te maken van een foam roller? Kies dan bij voorkeur voor één van de beste foam rollers. Dergelijke rollers hebben de juiste afmetingen, zijn van het juiste materiaal vervaardigd en zorgen daardoor voor het gewenste resultaat. Speciaal voor jou hebben we alvast onderzoek gedaan naar de beste foam rollers! Hieronder vind je meer informatie over de drie beste rollers van dit moment.

1. Matchu Sports

Ben je op zoek naar de beste foam roller van dit moment? Dan kun je niet om deze roller van het merk Matchu Sports heen. Om meerdere redenen zijn wij erg enthousiast over deze roller; iets wat ook voor veel andere sporters geldt. Deze foam roller kan namelijk op veel positieve beoordelingen rekenen.

Juiste stevigheid

Zo roemen veel sporters de stevigheid van deze roller. De roller is van hard EVA foam vervaardigd, waardoor de roller de nodige druk uit kan oefenen. Juist dát heb je nodig als je jouw spieren los wilt maken. Bovendien is het met deze roller mogelijk om meerdere lichaamsdelen los te maken. Je kunt ‘m prima voor jouw rug, jouw hamstrings en jouw kuiten gebruiken.

Verschillende kleuren

Als je deze foam roller gaat bestellen, hoef je maar één keuze te maken: ga je voor de zwarte-, de blauwe- of de oranje variant? Ongeacht voor welke variant je kiest, geniet je van een prima werking. Overigens is deze roller 33 centimeter lang en heeft de roller een diameter van 14 centimeter. Zeker als je een fanatieke sporter bent, is dit echt een ideale foam roller!

Voordelen:

 • Erg hard en dus ideaal voor de spieren
 • In meerdere kleuren verkrijgbaar
 • Voor meerdere spiergroepen te gebruiken
 • Lengte van 33 centimeter
beste foam roller voor rug

2. TriggerPoint - Unisex GRID 1.0 

Ook over deze foam roller zijn wij erg te spreken. TriggerPoint heeft namelijk ook gezorgd voor een sterke foam roller met een uniek ontwerp. Dankzij dit unieke ontwerp is deze foam roller voor meerdere doeleinden geschikt. Je kunt ‘m gebruiken voor het losmaken van jouw spieren, terwijl je ‘m ook kunt gebruiken voor een massage. Als klap op de vuurpijl is deze foam roller ook nog inzetbaar bij balansoefeningen.

Goede kwaliteit

Deze foam roller is van een prima kwaliteit, heeft een lengte van 33 centimeter en een diameter van 14 centimeter. Bovendien is de kleur van deze beste foam roller gaaf; mint. Je kunt echter uit 8 verschillende kleuren kiezen. Met deze foam roller neem je in ieder geval snel afscheid van de pijn in jouw spieren.

Voordelen:

 • Lengte van 33 centimeter
 • Top kwaliteit
 • Medium hardheid
 • Geschikt voor meerdere doeleinden
 • In toffe kleuren verkrijgbaar
foam roller kopen

3. Gladiator Sports (33 cm)

Tot slot zijn wij ook te spreken over deze foam roller van Gladiator. Deze foam roller is behoorlijk hard, waardoor je echt snel minder last van spierpijn hebt. Ook is deze foam roller voordelig geprijsd en is deze foam roller van een prima kwaliteit

Verschillende doeleinden

Net zoals de andere foam rollers is ook deze roller 33 centimeter lang. Met dank aan de diameter van 14 centimeter kun je ‘m voor meerdere doeleinden inzetten. Je kunt hem gebruiken tijdens een massage, je kunt je spieren hier los mee kweken en je kunt hier (balans)oefeningen mee uit voeren. Al met al een ideale foam roller!

Voordelen:

 • Diameter van 14 centimeter
 • Lengte van 33 centimeter
 • In een basic zwarte kleur uitgevoerd
 • Erg hard
 • Geschikt voor meerdere doeleinden
foam roller bestellen

Aandachtspunten bij een foam roller kopen

Ben je van plan om een foam roller te kopen? Verstandige keuze! Met een foam roller geniet je van meerdere mogelijkheden, terwijl je daar niet de hoofdprijs voor hoeft te betalen. Kies echter wel voor een goede foam roller. Aan een zachte uitvoering van een belabberde kwaliteit heb je gewoonweg helemáál niks. Durf daarom te investeren in de beste foam roller en geniet daarmee van de nodige voordelen!

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>