Wat is de beste mascara? Alle soorten en merken vergeleken!

Met de beste mascara weet je jouw ogen op een prachtige manier te accentueren. Maar, wat is nou de beste mascara? Het antwoord op die vraag is grotendeels afhankelijk van jouw eigen voorkeuren en jouw beschikbare budget.

beste mascara

Ontdek de beste mascara van alle soorten en merken!

Met dit artikel helpen we jou in ieder geval een handje om de beste mascara te vinden. Wij bespreken namelijk tussen welke soorten mascara je kunt kiezen én welke merken de beste mascara’s aanbieden. Ook geven we aan wat de best geteste mascara is; dit doen we ook pér merk en per soort mascara.

Na het lezen van dit artikel kun je direct de gewenste mascara voor jezelf aan gaan schaffen. Met die mascara kun je vervolgens jouw wimpers van de gewenste kleur, de gewenste krul en het gewenste volume voorzien. Daarmee weet je dus direct de gewenste wimperlook te creëren!

Hoe weet je welke mascara bij je past?

Voor veel vrouwen is het lastig om de juiste mascara in eerste instantie aan te schaffen. Je hebt immers de keus tussen veel verschillende soorten mascara’s, waarbij de verschillen soms op detailniveau zichtbaar zijn. Welke mascara uiteindelijk voor jou het beste is? Daar kun je maar op één manier achter komen: door verschillende mascara’s aan te schaffen en deze uit te proberen. 

Dat kan echter een kostbare aangelegenheid gaan worden. Mede daarom is het advies om eerst jouw wensen op een rijtje te zetten. Bepaal bijvoorbeeld wat de kleur van de mascara moet zijn én welke wimperlook je wilt gaan creëren. Wil je bijvoorbeeld hele lange en volle wimpers? Of ben je meer een liefhebber van luchtige en sierlijke wimpers? Of wil je het liefste jouw wimpers van een unieke kleur voorzien? Probeer op deze vragen een antwoord voor jezelf te formuleren, waarbij je goed rekening moet houden met de volgende criteria:

  • Het soort mascara
  • De kleur van de mascara
  • Het gewenste volume
  • De gewenste kleur
  • Jouw beschikbare budget

Heb je eenmaal voor jezelf antwoord gegeven? Dan kun je gericht op zoek gaan naar de beste mascara. Schaf vervolgens bijvoorbeeld twee van de interessantste mascara’s aan en vergelijk deze mascara’s uiteindelijk met elkaar. Op basis hiervan kun je voor jezelf gaan bepalen welke mascara voor jou de beste is.

Wat als je echt niet kan kiezen?

Vind je het lastig om een keus te maken tussen alle soorten mascara’s? Vind je het ook lastig om een keus te maken tussen bovengenoemde geweldige merken? In dat geval verwijzen wij je graag naar de top 10 met honderden ervaringen van gebruikers

In die top 10 vind je mascara’s van de bovengenoemde merken terug. Bovendien brengen deze mascara’s stuk voor stuk een unieke wimperlook met zich mee. Mocht je het makkelijk voor jezelf willen maken, kun je dus (op basis van jouw wensen) deze top 10 bekijken. Vervolgens kun je razendsnel de beste mascara voor jezelf aan gaan schaffen!

Zoals hierboven al gesteld; je hebt de keus tussen veel verschillende soorten mascara’s. Welke mascara voor jou dan de beste is? Daar heb je hierboven al meer informatie over kunnen vinden. Hieronder bespreken we graag per soort mascara wat in onze ogen de beste variant is.

1. Beste volume mascara

Wil je graag jouw wimpers van veel volume voorzien? Ben je een liefhebber van lange, volle en relatief opvallende wimpers? Dan kun je eigenlijk maar één juiste keuze maken: de beste volume mascara aanschaffen.

In ons artikel ‘beste volume mascara’ zijn wij op zoek gegaan naar de beste varianten. Uiteindelijk hebben wij een top 3 samen kunnen stellen; over deze drie volume mascara’s zijn wij in ieder geval zéér te spreken. Bekijk direct ons artikel over de beste volume mascara om te achterhalen welke drie varianten wij van harte aan kunnen raden!

2. Beste waterproof mascara

Vind je het verschrikkelijk als jouw mascara helemaal uitloopt? Om dat te voorkomen, is het advies om voor een waterproof mascara aan schaffen. Een emotionele bui of een regenbui zorgen daarbij niet direct voor zwarte vegen rondom jouw ogen; nee, de waterproof mascara blijft in dat geval keurig zitten.

Wij hebben ook onderzoek gedaan naar de beste waterproof mascara. Uiteindelijk hebben wij ook daarvan een top 3 samen kunnen stellen; die top 3 vind je terug in ons artikel over de beste waterproof mascara.

3. Beste budget mascara

Als je nieuwe mascara aan gaat schaffen, kun je het qua prijs zo gek maken als je zelf maar wilt. Wij weten echter als geen ander dat je óók prima voor een budget mascara kunt kiezen. Die mascara brengt ook de gewenste wimperlook met zich mee, terwijl je daar een stuk minder voor hoeft te betalen.

Gaat jouw voorkeur uit naar een budget mascara? Wil of kun je simpelweg niet al te veel geld aan nieuwe mascara uitgeven? In dat geval verwijzen wij je graag naar ons artikel over de beste budget mascara. In dat artikel vind je een top 3 van de beste budget mascara’s.

4. Beste mascara per merk

Heb jij een favoriet make-up merk? Dan is de kans groot dat dit merk ook mascara’s op de markt brengt. Speciaal voor jou zijn wij op zoek gegaan naar de beste mascara’s van verschillende merken. Hieronder bespreken we graag in het kort om welke merken dit gaat. 

Maybelline mascara review

Het Amerikaanse merk Maybelline werd al in 1915 opgericht. Vanaf dat moment wist het cosmeticamerk een indrukwekkende groei door te maken. Die groei werd alleen maar gestimuleerd door de overname in 1995; vanaf dat jaar is het merk L’Oréal Paris eigenaar van Maybelline. Dit merk levert geweldige mascara’s, waarover je meer kunt lezen in onze review over de Maybelline mascara's.

L’Oréal mascara review

Is L’Oréal het bekendste cosmeticamerk wereldwijd? Dat weten we niet 100% zeker, maar we weten wel dat het één van de beste cosmeticamerken is. Het bedrijf werd al in 1909 opgericht en heeft door de jaren heen meerdere andere merken over weten te nemen. Het aanbod van L’Oréal mascara’s is zeer uitgebreid te noemen, waarover je meer leest in ons artikel over de beste L’Oreal mascara.

Chanel mascara review

Het Franse merk Chanel is leverancier van allerlei hoogwaardige en luxe producten. Onder meer sieraden, parfum, cosmeticaproducten én horloges maken onderdeel uit van het uitgebreide aanbod. Ook in de wereld van mascara’s is Chanel één van de grootste/beste merken. Meer daarover lees je in ons artikel over de beste Chanel mascara.

Dior mascara review

Het Franse cosmeticamerk Dior werd al in 1946 in Parijs opgericht. Vanaf dat jaar wist Dior uit te groeien tot één van de grootste merken wereldwijd. Onder meer in de wereld van cosmetica heeft Dior een indrukwekkende positie in weten te nemen. Dat is óók te danken aan het aanbod van mascara’s; in onze review over de Dior mascara's vind je meer informatie over de mascara’s van dit merk!

Lancôme mascara review

Ook het merk Lancôme is uitgegroeid tot een gewaardeerde speler binnen de cosmeticawereld. Dat is onder meer te danken aan de mascara’s die door dit merk op de markt worden gebracht. In onze review over de Lancôme mascara's vind je meer informatie over mascara’s van dit fraaie merk.

Bourjois mascara review

Bourjois heeft wellicht niet de meest bekende naam in de wereld van cosmetica. Desalniettemin is het aanbod van mascara’s van dit merk indrukwekkend te noemen, zoals je ook kunt lezen in onze review over de Bourjois mascara's. In dat artikel zetten wij ook de beste mascara’s van dit merk op een rijtje!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>