Top 3 beste waterproof mascara met veel ervaringen!

Nederland is een prachtig land om in te wonen. Helaas hebben we wel regelmatig met flinke regenbuien te maken, waardoor je helemaal doorweekt kan raken. Bijkomend nadeel is dat jouw mascara uit gaat lopen, waardoor je halve gezicht onder de zwarte mascara komt te zitten. Wist je dat je dit gelukkig op een makkelijke manier kunt voorkomen? Dat doe je door de beste waterproof mascara aan te schaffen!

beste waterproof mascara

Ontdek de beste waterproof mascara, lees hieronder verder.

In het huidige aanbod van mascara vind je allerlei verschillende varianten. Indien jouw keuze op een waterproof mascara valt, bescherm je eigenlijk jouw ogen tegen regen en kan je ook probleemloos gaan zwemmen. De mascara is immers bestand tegen het water en loopt dus niet uit.

Ben je op zoek naar de beste waterproof mascara om te zwemmen? Of wil je simpelweg een goede waterproof mascara aanschaffen? Met dit artikel laten we jou graag kennis maken met de beste waterproof mascara. Met de hieronder besproken varianten kan je probleemloos gaan zwemmen en hoef je ook niet meer bang te zijn voor een regenbui. Deze mascara-varianten lopen simpelweg niet uit en bieden je dus veel gemak!

Top 3 beste waterproof mascara

Wil jij specifiek een waterproof mascara aanschaffen? Dan is het goed om te weten dat je de keus uit behoorlijk veel varianten hebt. De waterproof mascara’s worden tegenwoordig eigenlijk door alle gerenommeerde merken ontwikkeld, waardoor je echt veel keus hebt.

Juist door het uitgebreide aanbod kan het echter lastig zijn om een geschikte waterproof mascara aan te schaffen. Graag helpen we jou dan ook met deze zoektocht! Wij hebben allerlei waterproof mascara’s aan een keuring onderworpen, waarna wij de 3 beste varianten aan hebben kunnen wijzen. Hieronder vind je, in de vorm van korte reviews, meer informatie over de beste waterproof mascara’s!

1. L’Oréal Paris Volume Million Lashes

Het welbekende merk L’Oréal Paris heeft zich weten te ontwikkelen tot één van de beste merken in de wereld van mascara. Dat bewijst het merk met onder meer deze waterproof mascara. Met deze mascara kan je elke regenbui trotseren en kan je ook heerlijk een verfrissende duik nemen.

Het is namelijk een feit dat deze mascara echt 100% waterproof is. Je hebt nooit last van het uitlopen van de mascara en de mascara blijft – ondanks de natheid – perfect zitten. Deze mascara komt in eigen land prima van pas (vanwege de regenbuien), maar ook als je van een heerlijke vakantie aan het genieten bent. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over het uitlopen van de mascara, terwijl je een duik in het zwembad of in de zee neemt.

Slim borsteltje

Bij het samenstellen van deze mascara lag de focus óók op het borsteltje. Met dit borsteltje ben je in staat om de mascara op een prettige, snelle en veilige wijze aan te brengen. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat de mascara gaat klonten, dat de mascara boven je wimpers terecht komt of dat sommige wimperharen overgeslagen worden.

Donkerzwart (of andere kleuren)

Ben je een liefhebber van een donkergekleurde mascara? Dan komt deze variant ook prima van pas. De kleur is namelijk donkerzwart, maar je kunt eventueel ook voor andere kleuren kiezen. Die andere kleuren zijn echter niet waterproof en sluiten dus niet aan op het onderwerp van dit artikel.

Deze mascara van L’Oréal Paris is dermatologisch getest en is daarmee zeer veilig te noemen. Ook is deze mascara geschikt voor mensen met gevoelige ogen en voor lenzendragers. Al met al dus een perfecte waterproof mascara!

beste waterproof mascara zwemmen

2. Maybelline Great Lash

Ook het werk Maybelline levert perfecte mascara’s af, zoals je in ons artikel over Maybelline mascara's kunt lezen. In het assortiment van Maybelline zijn allerlei verschillende soorten mascara’s te vinden, inclusief meerdere waterproof mascara’s. Uiteindelijk is onze voorkeur uitgegaan naar deze waterproof mascara van dit Amerikaanse merk.  

Mascara met een geschiedenis

Hebben we hierbij te maken met een nieuw soort mascara? Nee, eigenlijk niet. Deze mascara werd namelijk al in 1971 geïntroduceerd en is sindsdien eigenlijk alleen maar verder ontwikkeld. Volgens Maybelline draagt deze mascara nog steeds de titel ‘best verkochte mascara wereldwijd’. Dit geeft des te meer aan dat deze mascara zéér populair is.

Een absoluut voordeel is dat deze mascara 100% waterproof en watervast is. Als je gaat zwemmen of als je in een regenbui terecht komt, hoef je nergens bang voor te zijn. Deze mascara loopt namelijk niet uit en blijft daarmee zorgen voor de prachtige uitstraling van jouw wimpers en ogen.

Voordelige prijs

Het aanbrengen van deze mascara gaat ook bijzonder soepeltjes. Dat is te danken aan het borsteltje dat perfect vormgegeven is; dankzij dit borsteltje ben je ook in staat om alle wimperharen van de juiste hoeveelheid mascara te voorzien. Jouw ogen zien er daardoor prachtig uit, terwijl je dus ook niet bang hoeft te zijn voor water of regen. Al met al één van de beste waterproof mascara’s, waarbij ook het voordelige prijskaartje in positieve zin opvalt.

goede waterproof mascara

3. Max Factor 2000 Calorie

Ook over deze waterproof mascara van Max Factor zijn wij zeer te spreken. Dit heeft niet alleen te maken met het feit dat deze mascara 100% watervast is, maar heeft ook te maken met het unieke volume. Dit is namelijk ook één van de beste volume mascara’s, waardoor je jouw ogen echt op een hele fraaie wijze kunt accentueren.

Terwijl jouw ogen er prachtig uit zien, hoef je je ook geen zorgen te maken over regen. Deze mascara is volledig watervast en gaat dus niet uitlopen. Wist je dat het ook mogelijk is om met deze mascara te gaan zwemmen? Ja, zeker! De mascara loopt simpelweg niet uit en blijft zorgen voor de prachtige uitstraling van jouw wimpers en ogen.

Is duurder beter?

Ondertussen geniet je dus ook van lange wimpers vol met volume. Deze volume kan je creëren dankzij het uniek vormgegeven borsteltje; de verschillende kleine borsteltjes zorgen ervoor dat je alle wimperharen perfect met mascara kunt dekken. 

Al met al zijn wij ook over deze beste waterproof mascara zeer te spreken. In vergelijking met de twee hierboven genoemde varianten weet deze variant dus ook op het gebied van volume te onderscheiden. Wil jij graag lange en volle wimpers? Dan is dit de beste waterproof mascara voor je. Je moet alleen wel rekening houden met een forser prijskaartje in vergelijking met de twee hierboven genoemde varianten.

beste waterproof mascara ervaringen

Wat maakt een mascara waterproof?

Hoe het komt dat sommige mascara’s waterproof zijn? Dat is puur te danken aan de samenstelling van de mascara. Het betreffende merk heeft louter bestanddelen gebruikt die niet uit kunnen lopen; ook niet als je gaat zwemmen of als je in een regenbui terecht komt.

Met de beste waterproof mascara kan je dus probleemloos gaan zwemmen. De mascara kan niet uitlopen en zorgt dus blijvend voor fraaie wimpers. Zelfs als je kopje onder bent gegaan in de zee of als je veel baantjes hebt getrokken in het zwembad. 

Wel is het van belang dat je – aan het einde van de dag – de waterproof mascara goed van je wimpers verwijderd. Mocht je met de waterproof mascara op gaan slapen, kan dit vervelende gevolgen hebben. Pak dus elke avond wat make-up remover erbij en wrijf met een wattenschijfje jouw ogen helemaal schoon. Let op: voor sommige watervaste/waterproof mascara’s heb je speciale remover nodig. Mocht dit het geval zijn, wordt dat altijd aangegeven op de verpakking van de betreffende mascara!

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>