Top 3 beste gezichtsreinigers voor een gezonde huid

Gedurende een dag komt jouw gezicht met het nodige vuil en de nodige bacteriën in contact. Bovendien heeft jouw gezicht te maken met de verschillende weersomstandigheden en zit je – onbewust – relatief vaak met jouw handen aan jouw gezicht. Aan het einde van de dag zit jouw gezicht eigenlijk vol met bacteriën en vuil, waardoor gezichtsreiniging van essentieel belang is.

beste gezichtsreiniger

Ontdek de beste gezichtsreiniger, lees snel verder 🙂

Voor de gezondheid en staat van jouw gezichtshuid is het van cruciaal belang dat je voor de gezichtsreiniging de juiste producten gebruikt. Daarbij hebben we het onder meer over de beste gezichtsreiniger; dit is één van de producten waarmee je jouw gezicht op een perfecte manier kunt reinigen.

We kunnen ons goed voorstellen dat je niet dagelijks een gezichtsreiniger aan gaat schaffen. Mede daarom hebben wij besloten om het uitgebreide aanbod van gezichtsreinigers aan een uitgebreide test te onderwerpen. Aan de hand van die test hebben wij uiteindelijk een top 3 van de beste gezichtsreinigers samen weten te stellen, waarmee we jou graag kennis laten maken in dit artikel.

Daarbij willen we graag alvast vermelden dat we onder meer op zoek zijn gegaan naar de beste gezichtsreiniger voor vrouwen, de beste gezichtsreiniger voor mannen en de beste gezichtsreiniger tegen acne. De huid van een vrouw is immers anders dan de huid van een man, waardoor de gezichtsreiniger ook een nét iets andere samenstelling moet hebben. Daar lees je ook meer over in de onderstaande korte reviews.

Top 3 beste gezichtsreiniger

Ben je op zoek naar de beste gezichtsreiniger voor jouw gezicht? Dan ben je in dit artikel in ieder geval aan het juiste adres. Zoals hierboven gesteld zijn wij namelijk op zoek gegaan naar de beste gezichtsreinigers. Veel verschillende varianten hebben de revue tijdens onze test gepasseerd, waarbij wij uiteindelijk over drie varianten écht te spreken zijn. Meer informatie over deze drie beste gezichtsreinigers vind je in onderstaande korte reviews.

1. Garnier Skinactive (reinigingswater) 

Heb je last van een gevoelige huid? Ook dan is het gebruik van een gezichtsreiniger van cruciaal belang. In dat geval kan je het beste voor deze variant van Garnier kiezen; dit is volgens ons de beste gezichtsreiniger voor een gevoelige huid. Daarnaast is deze gezichtsreiniger ook te gebruiken voor andere huidtypes, waardoor wij deze variant eigenlijk aan iedereen aan kunnen raden.

Met deze gezichtsreiniger geniet je van een 3-in-1 werking. Je bent allereerst met deze gezichtsreiniger in staat om de make-up van jouw gezicht af te halen. Ondertussen verzacht je ook nog de huid en weet je jouw complete gezichtshuid te reinigen. Dat geldt overigens niet alleen voor jouw huid, maar ook voor bijvoorbeeld jouw lippen.

Erg zacht en verkoelend

Bij het samenstellen van deze gezichtsreiniger heeft Garnier voor extracten van micellen gekozen. Dit zijn zelfreinigende deeltjes die zorgen voor een grondige reiniging van de huid. Deze reiniging levert echter geen irritaties op, maar voelt juist super zacht en verkoelend aan.

Ook met het oog op het prijskaartje is deze gezichtsreiniger aan te raden. Naast de flacon van 400 ml kan je ook nog voor grotere verpakkingen kiezen (1200 ml en 2400 ml). Al met al zijn wij zéér te spreken over deze gezichtsreiniger van het gekende merk Garnier.

beste gezichtsreiniging

2. Biodermal Pure Balance (mousse)

Wil jij jouw huid voorzien van een intense en verfrissende reiniging? Dan is de aanschaf van deze gezichtsreiniger van Biodermal absoluut aan te raden. Deze gezichtsreiniger kan op veel positieve beoordelingen rekenen en wij begrijpen compleet waar deze positieve beoordelingen vandaan komen.

Met deze beste gezichtsreiniger ben je namelijk moeiteloos in staat om jouw huid van de gewenste reiniging én verzorging te voorzien. Dit is onder meer te danken aan de driedubbele werking van deze gezichtsreiniger: de reiniger werkt zuiverend/reinigend, de reiniger gaat onzuiverheden en oneffenheden tegen en de reiniger zorgt voor een frisse en zachte huid. Wat wens je nog meer?

Geen irritaties

Zoals we intussen van het merk Biodermal gewend zijn, bestaat deze reiniger alleen uit de juiste ingrediënten. Je hoeft dus niet bang te zijn dat deze reiniger voor irritaties gaat zorgen. Integendeel zelfs; deze reiniger is geschikt voor alle huidtypes en zorgt bij alle huidtypes voor een heerlijk, verfrissend effect.

Onder aan de streep is de aanschaf van deze beste gezichtsreiniger van Biodermal absoluut aan te raden. Het advies is wel om de gebruiksaanwijzing – voor het eerste gebruik – even goed door te lezen. Je weet daardoor precies hoe je deze reiniger op de juiste en veilige wijze aan kunt brengen.

beste gezichtsreiniger voor mannen

3. Clinique (gezichtsreiniger + makeup remover)

Het advies is om aan het einde van de dag altijd jouw make-up goed te verwijderen. Hoe fijn zou het zijn als je deze verwijdering direct kan combineren met het reinigen van jouw huid? Nou, dat is mogelijk met deze gezichtsreiniger van het merk Clinique. Deze reiniger zorgt voor de reiniging en verzorging van de huid, terwijl ook alle make-up op de juiste wijze van de huid verwijderd wordt.

Parfumvrij

Deze gezichtsreiniger is compleet parfumvrij, is geschikt voor dragers van contactlenzen en is geschikt voor alle soorten huidtypes. Door een unieke samenstelling van verzachtende bestanddelen brengt deze reiniger namelijk geen irritaties met zich mee. Nadat je deze reiniger op jouw huid gesmeerd hebt, voelt jouw huid eigenlijk direct zacht en verfrissend aan. Ondertussen is dus ook direct alle make-up van jouw gezicht verwijderd.

Voordat je deze gezichtsreiniger gaat gebruiken, is het verstandig om de gebruiksaanwijzing door te nemen. Zo is het onder meer belangrijk dat je éérst de flacon schudt, voordat je de gezichtsreiniger op jouw gezicht aan gaat brengen. Als je de gebruiksaanwijzing netjes opvolgt, geniet je in ieder geval een perfecte werking!

beste gezichtsreiniger tegen acne

Hoe werkt een gezichtsreiniger en hoe te gebruiken?

De werking van een gezichtsreiniger is tamelijk simpel te noemen; verschillende bestanddelen zorgen ervoor dat alle poriën van jouw huid gereinigd worden. Hierdoor wordt jouw huid eigenlijk van een complete reiniging voorzien, waardoor oneffenheden en afvalstoffen direct afgevoerd (kunnen) worden.

Hoe je de beste gezichtsreiniger aan moet brengen, is afhankelijk van de variant waar je voor gekozen hebt. Mede daarom adviseren wij áltijd om de gebruiksaanwijzing goed door te nemen. Volg de stappen van de gebruiksaanwijzing netjes op en voorzie jouw huid daarmee van de best mogelijke reiniging (en verzorging).

Het verschil tussen een gezichtsreiniger, cleanser en facewash

In dit artikel hebben wij niet alleen de beste gezichtsreiniger besproken, maar ook de beste cleanser, de beste gezichts cleanser en de beste facewash. Deze termen worden meermaals door elkaar heen gebruikt, maar komen uiteindelijk allemaal op hetzelfde neer. Ongeacht welke term je gebruikt, heb je het over een reinigingsmiddel waarmee je jouw gezichtshuid van de best mogelijke reiniging weet te voorzien.

Conclusie van deze gezichtsreiniger review

Aan het eind van deze gezichtsreiniger review kunnen wij enkele zaken concluderen:

  • Het aanbod van gezichtsreinigers is tamelijk uitgebreid te noemen
  • De varianten van Garnier, Biodermal en Clinique (zie reviews hierboven) zijn de gezichtsreinigingsproducten die het beste getest zijn.
  • Voor het aanbrengen van de beste gezichtsreiniger is het van belang om de gebruiksaanwijzing goed door te nemen.
  • Met de beste gezichtsreiniger voorzie je jouw gezichtshuid absoluut van de benodigde reiniging en verzorging.

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>