De 3 beste concealers – Nooit meer wallen en donkere kringen?

Heb jij regelmatig last van wallen of donkere kringen onder en rondom jouw ogen? Dan is de kans groot dat je je hier behoorlijk erg aan stoort. Een onderzoek van Dr. Jetske Ultee heeft namelijk aangetoond dat wallen onder de ogen één van de grootste ergernissen van vrouwen zijn. Geldt dat ook voor jou? Dan is het de hoogste tijd om in actie te gaan komen!

beste concealer

Ontdek de beste concealer, lees snel verder.

Het wegwerken/camoufleren van de wallen en donkere kringen rondom jouw ogen is mogelijk met de beste concealer. Hierbij kan er onderscheid gemaakt worden tussen de volgende twee varianten: de beste concealer voor donkere kringen en de beste concealer voor wallen. Maar, in veel gevallen zien we dat de beste concealer in staat is om zowel de wallen en de donkere kringen weg te werken.

Daarbij is het wel wenselijk dat je voor één van de betere varianten kiest. Door de jaren heen is het aanbod van concealers behoorlijk vergroot, maar dat is de kwaliteit niet altijd ten goede gekomen. Het advies is daarom om altijd te kiezen voor één van de beste concealers. Maar, wat zijn dan de beste varianten? Het antwoord op die vraag vind je in dit antwoord terug.

Persoonlijk vinden wij de wallen en donkere kringen namelijk ook erg vervelend. Wij storen ons hier behoorlijk aan en zijn dus op zoek gegaan naar de beste concealer. Uiteindelijk hebben wij een top 3 van de beste concealers samen weten te stellen; over die drie beste varianten vind je in dit artikel alle informatie.

Welke soorten concealers zijn er?

Als je het aanbod van concealers bekijkt, zie je direct dat er meerdere soorten bestaan. We kunnen grofweg onderscheid maken tussen de volgende soorten: vloeibare concealer, cream en stick. Deze verschillende soorten vragen ook verschillende manieren van aanbrengen; het aanbrengen van de vloeibare concealer gaat immers nét iets anders dan het aanbrengen van de concealer met behulp van een stick.

Wij willen je graag adviseren om goed na te denken over datgene wat jij het meest prettigst vindt. Wil je de concealer bijvoorbeeld het liefste met jouw vingertoppen aanbrengen? Of gaat jouw voorkeur toch uit naar een concealer waarvoor je jouw handen niet ‘vies’ hoeft te maken? De keus is aan jou.

Het is voor ons niet mogelijk om één van de varianten als ‘beste soort’ aan te wijzen. Als we kijken naar de varianten die wij tot beste koop uitgeroepen hebben, zien we echter géén vloeibare variant voorbijkomen. Nee, in onze top 3 komen uitsluitend concealers in de vorm van een stick voor. Als we naar de beoordelingen over deze varianten kijken, zien we dat véél vrouwen ook zeer te spreken zijn over deze varianten. Mogelijk is het dus ook voor jou interessant om naar een stick-concealer te kijken!

Overigens kan je de concealers vaak ook gebruiken voor andere gezichtsdelen, bijvoorbeeld voor het camoufleren van plekken op de huid die door de zon zijn aangetast.  

Top 3 beste concealer

Aangezien het aanbod van concealers nogal uitgebreid te noemen is, zijn wij op zoek gegaan naar de beste concealers. Uiteindelijk hebben wij, op basis van een uitgebreide test, een top 3 samen weten te stellen. Graag willen je nou kennis laten maken met deze drie beste concealers, zodat jij voor jezelf ook de juiste keuze kunt gaan maken. Wij kunnen in ieder geval de drie varianten, die wij hieronder bespreken, van harte aanraden!

1. Yves Saint Laurent Touche Éclat 

Al sinds jaar en dag is het merk Yves Saint Laurent goed vertegenwoordigd in de beautywereld. Ook op het gebied van concealers weet dit merk hoge ogen te gooien, waarbij onze voorkeur naar deze Yves Saint Laurent Touche Éclat Concealer - 2 Luminous Ivory uitgaat.

Deze concealer geeft jouw huid een gezonde glas, neemt de wallen razendsnel weg en weet ook de donkere kringen volledig te bedekken. Dit is onder meer te danken aan verschillende natuurlijke ingrediënten die elkaar perfect aanvullen. Volgens Yves Saint Laurent is deze concealer voor elk huidtype geschikt en neem je allerlei onzuiverheden met deze concealer weg.

Ook voor andere gezichtsdelen

Zo geeft het merk aan dat je deze concealer ook kunt gebruiken voor de zijkanten van jouw neus, voor bij jouw mondhoeken, voor de verschillende expressielijnen in jouw gezicht en voor de holte van de kin. Deze concealer zorgt er namelijk voor dat de schaduwen min of meer geëlimineerd worden, waardoor jouw huid een hele gave glans krijgt.

Het aanbrengen van deze concealer gaat overigens ook erg makkelijk. Het enige wat je hoeft te doen, is het dopje van de stick af te halen. Deze stick kan je vervolgens over jouw huid heen bewegen, waardoor er kleine hoeveelheden concealer op jouw huid terecht komen. Deze hoeveelheden kan je vervolgens met jouw vingertoppen uitsmeren.

Het is misschien niet de goedkoopste die je kan vinden, maar aan de andere kant ben je wel in staat om lange tijd van deze concealer te genieten. Sowieso geniet je van deze concealer, aangezien de wallen en donkere kringen onder jouw ogen definitief verleden tijd zijn!

beste concealer voor donkere kringen

2. Maybelline Instant Anti-Age Eraser

Wil jij graag afscheid gaan nemen van de wallen onder jouw ogen? Ben jij ook de donkere kringen onder jouw ogen zo zat? Dan biedt deze concealer van Maybelline absoluut uitkomst. Deze concealer is in onze test zeer goed naar voren gekomen; dit wordt overigens ook bevestigd door de beoordelingen van veel vrouwen. Bij onze partner Bol.com zijn maar liefst 480 beoordelingen te vinden, waarbij nagenoeg alle beoordelingen (super) positief zijn. Dat is veelzeggend!

Deze concealer van het merk Maybelline zorgt voor een prachtige dekking op jouw huid. Hiermee worden de wallen weggewerkt en worden ook de donkere kringen volledig gecamoufleerd. In vergelijking met andere concealers is deze variant behoorlijk dik te noemen, maar juist dat levert de gewenste dekking op.

Ook voor gebruik over foundation

Maybelline heeft ervoor gekozen om deze concealer in de vorm van een stick uit te geven. Dit betekent dat je slechts enkele handelingen hoeft te verrichten, voordat je de concealer eenmaal op jouw huid aan kunt brengen. Het is daarbij niet eens noodzakelijk om jouw huid goed schoon te maken; deze Maybelline concealer kan namelijk ook aangebracht worden op een laagje foundation.

In dit geval zijn wij voor één van de lichtste kleuren gegaan. Maybelline biedt echter veel verschillende tinten aan, waardoor je de tint perfect op jouw huidtype aan kunt passen. In vergelijking met de hierboven genoemde variant van Yves Saint Laurent is deze variant bovendien een heel stuk voordeliger te noemen. Mede daarom is dit volgens ons één van de beste concealers die momenteel verkrijgbaar zijn!

beste concealer voor wallen

3. Rimmel London Hide the Blemish 

Ook het merk Rimmel London mag in deze lijst met beste concealers niet ontbreken. Het merk heeft namelijk subliem werk afgeleverd met deze dekkende concealer; met deze voordelige concealer ben je in staat om afscheid te gaan nemen van de wallen en donkere kringen onder en rondom de ogen.

Laten we maar direct aftrappen met het benoemen van het prijskaartje van deze beste concealer; deze concealer kost slechts 6,99 euro bij onze partner Bol.com. Voor dat bedrag kan je niet de mist in gaan, aangezien deze concealer ook de gewenste werking met zich meebrengt. Dat is redelijk uniek te noemen, gezien het prijskaartje.

Blijft 5 uur intact

Deze concealer is in staat om de donkere kringen en wallen tot 5 uur lang te camoufleren. Na deze 5 uur is het uiteraard mogelijk om de beste concealer nogmaals aan te brengen, waardoor je weer 5 uur van een prachtige huid weet te genieten. De handige stickvorm zorgt er bovendien voor dat je deze concealer moeiteloos aan kunt brengen; jouw handen worden hier bovendien niet ‘vies’ van.

Qua kleur heb je bij Rimmel London ook nog de keus tussen meerdere varianten. Onze voorkeur gaat zelf uit naar deze 001 Ivory kleur, maar je kunt uit nog meer kleuren kiezen. Mede dankzij het uitgebreide kleurenaanbod kan je altijd wel een kleur vinden die perfect bij jouw huid past.

Tot slot willen we ook nog benoemen dat deze stick zeer compact uitgevoerd is. Je neemt deze beste concealer dus moeiteloos overal mee naar toe. Waar je ook naar toe gaat; je geniet van een prachtig en stralend gezicht. Dankzij deze voordelige concealer van Rimmel London heb je gelukkig géén last meer van de wallen en donkere kringen rondom jouw ogen!

goede concealer

Hoe kies je de juiste concealer qua kleur en vorm?

In bovenstaande reviews heb je kunnen lezen dat de concealers in nogal veel verschillende varianten verkrijgbaar zijn. Als je de verschillende varianten met elkaar gaat vergelijken, is het vooral verstandig om naar de vorm en de kleur van de concealer te kijken. Qua vorm moet je een keuze maken tussen een vloeibare concealer of een stick-concealer. Onze voorkeur gaat absoluut uit naar de laatstgenoemde optie.

Qua kleur moet je goed naar jouw eigen huid gaan kijken. Op basis van jouw huidtype en huidkleur ben je vervolgens in staat om de juiste kleur concealer uit te kiezen. Mocht je dit lastig vinden, kan het geen kwaad om één van de voordelige concealers te bestellen en deze uit te proberen. Je krijgt dan direct een duidelijk beeld van de beste kleur voor jouw huid!

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>