Ontdek de Mondhygiëne Tips en Reviews!

Ben jij iemand die graag zelf je mond verzorgd? Of laat je dit liever door specialisten doen? Welke keuze je ook maakt, je ontkomt er niet aan om zelf ook enige verzorging te doen. Denk aan het dagelijks poetsen van je tanden en wellicht krijg je ook het advies om regelmatig te flossen. 

Vooral je extra gevoelig bent in je mond als het gaat om je tandvlees, de binnenzijde van je wang of je tong, dan is het belangrijk dat je daar iedere dag aandacht aan besteed. Hieronder vind je artikelen met daarin tips, product reviews en aanbevelingen om de beste mondhygiëne te kunnen toepassen. 

Mondhygiëne artikelen en reviews

Hieronder vind je de beste mondhygiëne tips en reviews. In de meeste reviews ontdek je ook direct veel ervaringen van anderen met het product. Het is altijd goed om te lezen wat anderen ervan vinden en of ze het aanraden of niet. Je kan dan een weloverwogen keuze maken en daarmee voorkom je dat je een miskoop doet. 

De 5 beste mondhygiëne tips

Hecht jij veel waarde aan een stralend, gezond en wit gebit? En wil je voorkomen dat je een slechte adem hebt? Volg dan onderstaande mondhygiëne tips op. Met deze tips kun je jouw gebit op de ultieme manier verzorgen. Zo vind je hieronder tips tegen ontstoken tandvlees, gezonde tanden tips en tips om jouw mondhygiëne te verbeteren!

Tip 1: gebruik een elektrische tandenborstel

Dit is toch wel de beste tip die gegeven kan worden. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat een elektrische tandenborstel echt veel beter reinigt dan een manuele tandenborstel. Zorg er dan ook voor dat je een goede elektrische tandenborstel aanschaft.

Tip 2: vervang regelmatig de opzetborstel

Als je een elektrische tandenborstel gebruikt, heb je ook opzetborstels nodig. Het advies is om deze opzetborstels regelmatig te vervangen. Met een nieuwe opzetborstel weet je weer van de perfecte mondreiniging te profiteren. 

Tip 3: gebruik een flosapparaat

Wil je graag gezond tandvlees krijgen? En wil je ook de gebieden tussen jouw tanden schoonmaken? In dat geval heb je baat bij een goed flosapparaat. Met een goed flosapparaat reinig je niet alleen jouw tanden, maar ook de gebieden tussen jouw tanden. Daarmee weet je onder meer jouw tandvlees perfect te reinigen.

Wist je dat ontstoken tandvlees de nodige nadelen met zich mee brengt? Zo is het bijvoorbeeld een feit dat ontstoken tandvlees voor een vervelende geur zorgt. Door van een flosapparaat gebruik te maken, voorkom je dat dus ook.

mondhygiëne tips

Tip 4: poets twee keer per dag minimaal twee minuten

Voor een optimale mond verzorging is het belangrijk dat je twee keer per dag jouw tanden poetst. Dit doe je per keer twee minuten lang, waarbij je aan alle delen van jouw mond evenveel tijd moet besteden. Ook is het advies om met speciale hulpmiddelen jouw tong schoon te maken. Nadat je dat gedaan hebt, kun je de poetsbeurt helemaal afmaken met het flosapparaat.

Ook het moment van tandenpoetsen is van belang. In de ochtend kun je dit het beste voor het ontbijt doen. Na het avondeten – voor het slapengaan in feite – kun je voor de tweede keer jouw tanden poetsen. Drink na het tandenpoetsen geen water meer en gorgel ook niet met water in jouw mond. De fluoride van de tandpasta verwijder je daarmee eigenlijk direct weer.

Tip 5: gebruik de beste tandpasta

Tevens is het van groot belang dat je gebruik van de beste tandpasta maakt. Deze tandpasta beschikt bij voorkeur over fluoride en heeft een smaak/geur die naar jouw wens is. Het vinden van de beste tandpasta kan een langdurig traject zijn; je hebt immers de keus uit meerdere varianten. Durf daarom te experimenteren en kies uiteindelijk de beste tandpasta uit.

Tip 6: breng regelmatig een bezoek aan de tandarts

Tot slot is het advies om regelmatig naar de tandarts toe te gaan. Het advies is om één keer in het half jaar voor controle bij de tandarts langs te gaan. Mocht er onverhoopt iets mis zijn, kan de tandarts dit in een tijdig stadium opmerken. Dat komt de behandeling alleen maar ten goede!

>