Het beste flosdraad? Een top 3 met veel ervaringen!

Wil jij blijvend van een gezond en stralend gebit genieten? Dan is het advies van tandartsen onder meer om een goede elektrische tandenborstel te gebruiken. Daarnaast is het advies om de gebieden tussen jouw tanden regelmatig te flossen. Daar kun je een flosapparaat, een waterpik of flosdraad voor gebruiken.

De meest voordelige optie is toch wel een flosdraad. Bijkomend voordeel is dat je een flosdraad makkelijk met je mee kunt nemen. Ook als je een dagje uit bent, kun je hierdoor tussendoor jouw tanden flossen. Daarmee weet je echt de gebieden tussen jouw tanden en het tandvlees goed te reinigen.

Wil jij ook van flosdraad gebruik gaan maken? Dan is het advies om voor het beste flosdraad te kiezen. Speciaal voor jou zijn wij alvast op zoek gegaan naar de drie beste soorten flosdraad. Neem de onderstaande korte reviews door en maak direct jouw keuze. 

Top 3 beste flosdraad

Is het gebruik van flosdraad aan te raden? Ja, zeker. Daarbij moet wel opgemerkt worden dat je met twee dingen rekening moet houden: je moet het beste flosdraad gebruiken en je moet dit flosdraad op de juiste manier gebruiken. Wat betreft het beste flosdraad kun je voor één van de onderstaande drie varianten kiezen.

1. Oral-B Superfloss

Het merk Oral-B ken je mogelijk al van de goede elektrische tandenborstels. Dit merk heeft echter ook prima soorten flosdraad op de markt gebracht. De Oral-B Superfloss flosdraden voldoende eigenlijk aan alle verwachtingen.

Goede prijs-kwaliteit verhouding

Dit flosdraad is van de gewenste kwaliteit, wordt in een grootverpakking geleverd en werkt uiterst prettig. Daarbij is het ook nog fijn dat je voor dit flosdraad absoluut niet de hoofdprijs hoeft te betalen. Zéker als je voor één van de voordeelverpakkingen kiest, is het vrij voordelig om dit flosdraad aan te schaffen.

Mint smaak mogelijk

Bijkomend voordeel is dat sommige flosdraden van Oral-B een lekker smaakje hebben. Zo kun je voor meerdere Superfloss varianten kiezen die een mint smaak hebben. Een leuke toevoeging aan dit beste flosdraad!

Voordelen:

 • In meerdere varianten verkrijgbaar
 • Voordelig geprijsd
 • Flosdraad werkt echt prima
 • Efficiënte reiniging
 • Ook nog met mint smaak verkrijgbaar
beste flosdraad oral b

2. Interprox Plus Flosdraad (borsteltje/rager)

Tijdens onze test werden wij ook al snel enthousiast over het merk Interprox. Of beter gezegd: over de Plus Flosdraden van dit merk. Eigenlijk zijn het ragertjes of borsteltjes en ze zijn makkelijk te gebruiken, zorgen voor een ideale reiniging en zijn ook voordelig geprijsd.

Verschillende diktes

Ook in het aanbod van Interprox vind je verschillende varianten. Zo kun je bijvoorbeeld voor een variant kiezen met een neutrale smaak. Tevens bestaan er meerdere varianten qua diktes; 2 mm, 2,4 mm of 4,2 mm. Je kunt zelfs voor een variant kiezen met een dikte van 5,7 mm.

Meerdere per verpakking

Ongeacht voor welke variant je kiest, krijg je meerdere borsteltjes geleverd. Interprox heeft bij de meeste borsteltjes namelijk gekozen voor een set van 6 stuks. Met dank aan deze 6 stuks kun je jouw gebit op de best mogelijke manier reinigen en verzorgen.

Voordelen:

 • Prima kwaliteit
 • In meerdere diktes verkrijgbaar
 • Voordelig geprijsd
 • Set van 6 stuks borsteltjes
 • Makkelijk te gebruiken
beste flosdraad interprox

3. Johnson & Johnson flosdraad

Wil je écht voor het beste flosdraad gaan? En vind je het niet erg om daar relatief veel geld voor te betalen? Dan is het flosdraad van het merk Johnson & Johnson mogelijk de beste keuze voor je. Dit flosdraad werkt zeer efficiënt en wordt in meerdere varianten geleverd.

100m flosdraad

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een variant van 100 meter. Dit betekent dat je dus 100 meter flosdraad tot jouw beschikking krijgt, waarmee je jouw gebit perfect kunt reinigen. Het flosdraad van Johnson & Johnson heeft bovendien een unieke vormgeving, waardoor het flosdraad echt een ultieme reiniging aanbiedt.

Hoogste kwaliteit

Met dit flosdraad kun je eigenlijk niet de mist in gaan. Je moet wel goed rekening met de relatief hoge aanschafprijs. Het flosdraad van Johnson & Johnson is in ieder geval significant duurder dan het flosdraad van bovengenoemde merken. Neemt niet weg dat de werking van het Johnson & Johnson flosdraad wel subliem is.

Voordelen:

 • Perfecte reiniging
 • In meerdere varianten verkrijgbaar
 • Makkelijk in gebruik
beste flosdraad johnson-johnson

Aandachtspunten bij flosdraad kopen

Wil jij graag van flosdraad gebruik gaan maken? Kies dan voor één van de hierboven benoemde varianten om je gebit mee te onderhouden. Deze varianten zijn niet voor niets als beste uit onze test gekomen. Nee, dit zijn de varianten van flosdraad waar je echt op kunt bouwen.

Bij het maken van de vergelijking moet je goed naar het flosdraad zelf kijken. Hoeveel draad krijg je geleverd? Wat is de dikte van het draad? En op welke manier moet je het flosdraad precies gebruiken? Dat zijn stuk voor stuk belangrijke vragen waar je even goed naar moet kijken. Verder moet je uiteraard ook nog goed naar het prijskaartje kijken; de prijskaartjes van de beste flosdraden variëren in ieder geval nogal.

Het gebruik van flosdraad is hoe dan ook aan te raden. Je reinigt hiermee jouw gebit perfect, waardoor de kans op gebitsproblemen kleiner wordt. Bovendien geniet je van een gezond, stralend en wit gebit.

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>