De beste elektrische tandenborstel? Een top 5 met veel ervaringen!

De meeste tandartsen zijn het wel eens met elkaar: poetsen met een elektrische tandenborstel is het beste wat je kunt doen. Maar, wat is nou de beste elektrische tandenborstel? Dat is de vraag die wij onszelf ook gesteld hebben. Om deze vraag te kunnen beantwoorden, hebben wij een uitgebreide zoektocht in het leven geroepen.

Onze bevindingen delen we graag met je in dit artikel! In dit artikel bespreken we wat de beste elektrische tandenborstel van dit moment is. Hierbij beperken we ons niet tot één variant, maar kijken we naar de vijf beste varianten van dit moment.

Het is sowieso een feit dat een goede elektrische tandenborstel voor de best mogelijke gebitsverzorging zorgt. Als je dagelijks twee keer jouw tanden met een elektrische tandenborstel poetst, merk je dit op termijn terug aan de gezondheid van jouw gebit. Je geniet onder meer van schone en stralende tanden, maar óók van een frisse adem!

Top 5 beste elektrische tandenborstels

Wil jij van de best mogelijke gebitsverzorging genieten? Dan doe je er verstandig aan om de beste elektrische tandenborstel aan te schaffen! Maar, wat is nou de beste elektrische tandenborstel? Wij zijn voor je op onderzoek uitgegaan en delen graag onze bevindingen met je. Hieronder vind je vijf reviews over de vijf beste varianten van dit moment. Neem deze reviews op je gemakje door en bepaal wat voor jou de beste elektrische tandenborstel is!

1. Oral-B PRO 750

Wil jij dolgraag een goede elektrische tandenborstel aan te schaffen? Dan is het prettig om te weten dat je hier niet altijd de hoofdprijs voor hoeft te betalen. Als je voor deze Oral-B Pro 750 tandenborstel kiest, betaal je zelfs relatief weinig. Ondertussen is de werking van deze elektrische tandenborstel wel super te noemen!

Ronde borstelkop

Zo heeft deze tandenborstel een ronde borstelkop. Een ronde borstelkop zorgt voor een betere tandplakverwijdering, aangezien de haartjes van de borstel overal kunnen komen. Ook is het prettig dat de kop een roterende en vibrerende werking maakt.

Poetsdruksensor en timer

Verder is het prettig dat je een oplader en een opzetborstel geleverd krijgt. Nadat je deze tandenborstel in huis ontvangen hebt, kun je direct jouw tanden op de juiste manier verzorgen. Daarbij geniet je ook nog van de poetsdruksensor en de timer; dit maakt het poetsen van jouw tanden alleen maar leuker en makkelijker. Al met al een geweldige elektrische tandenborstel voor een schijntje!

Voordelen:

 • Inclusief poetsdruksensor met trilsensor
 • Inclusief een timer
 • Wordt met alle benodigde accessoires geleverd
 • Ronde borstelkop voor best mogelijke reiniging
 • Gunstig geprijsd
goede elektrische tandenborstel

2. Philips Sonicare HealthyWhite HX6712/43

Wil jij graag wittere tanden krijgen? Dan kun je het beste kiezen voor deze elektrische tandenborstel van Philips. Met deze tandenborstel weet je in een relatief kort tijdsbestek veel wittere tanden te krijgen.

Sonische werking

Dit resultaat is te danken aan de werking van de borstelkop. Philips heeft hierbij gezorgd voor een sonische werking. Dit komt er eigenlijk op neer dat de borstelkop vibreert, waardoor bijzonder veel tandplak verwijderd wordt. Je kunt hierbij ook nog kiezen tussen twee functies:

 • Clean & White: hierbij poets je 2 minuten op de stand Clean en vervolgens 30 seconden op de stand White
 • Clean: hierbij poets je 2 minuten op de stand Clean

Slimme timer

Tevens heeft deze borstel een timer en een Quadpacer. Dankzij die laatstgenoemde functie krijg je een signaal van de tandenborstel als je naar het volgende gedeelte van jouw gebit toe kunt gaan. Met deze functie voorkom je dat je een bepaald gedeelte van jouw gebit overslaat tijdens het poetsen. Al met al een geweldige elektrische tandenborstel van Philips!

Voordelen:

 • Zorgt voor wittere tanden
 • Je kunt uit twee functies/standen kiezen
 • Inclusief timer en Quadpacer
 • Wordt met alle benodigdheden geleverd
 • Tot maar liefst 62.000 bewegingen per minuut
elektrische tandenborstel review

3. Oral-B Kids

Ben je voor jouw kind op zoek naar de beste elektrische tandenborstel voor kinderen? Dan hoef je in principe niet meer verder te kijken. Nee, als je voor deze elektrische tandenborstel van Oral-B kiest, koop je de perfecte elektrische borstel voor kinderen.

Zachte borstelharen

Deze borstel is door Oral-B speciaal voor kinderen ontwikkeld. Dit zie je aan het design, aan de afmetingen en aan de werking van de borstel terug. Zo heeft deze borstel extra zachte borstelharen, 2 poetsstanden en een prettig handvat. Dit handvat is bovendien van een leuk design voorzien (verschillende varianten); dit spreekt de meeste kinderen ook wel aan. 

Vanaf 3 jaar

Voor kinderen vanaf 3 jaar is dit gewoonweg de beste elektrische tandenborstel. De borstel reinigt grondig, maar is wel mild voor het tandvlees. Precies dát is de reden waarom een ‘grote-mensen’ tandenborstel niet geschikt is voor een kind. Kies in plaats daarvan absoluut voor deze elektrische tandenborstel.

Voordelen:

 • Speciaal voor kinderen ontwikkeld
 • Leuk design op het handvat (niet alleen Cars!)
 • Extra zachte borstelharen
 • Inclusief een timer (2 minuten)
 • Batterij gaat 8 dagen mee
beste elektrische tandenborstel voor kinderen

4. Philips Sonicare for kids HX6321/03

Ook het merk Philips richt zich op kinderen. Met deze geweldige elektrische tandenborstel heeft Philips ons bovendien weten te verrassen. Dit kwam onder meer door de unieke bluetooth functie. Met dank aan deze functie kun je de tandenborstel aansluiten op een coaching app. Met deze app leert jouw kind perfect zijn/haar tanden te poetsen.

Sonische technologie

Extra zachte borstelharen, een leuk design en een timer. Ook dit zijn kenmerkende eigenschappen van deze elektrische tandenborstel voor kinderen. Tevens maakt deze tandenborstel gebruik van de sonische technologie; hierdoor worden de tanden (en het tandvlees) van jouw kind op de best mogelijke manier gereinigd/verzorgd. Ideaal!

Voordelen:

 • Een leuk design
 • Inclusief bluetooth functie voor een leerfunctie
 • Extra zachte borstelharen
 • Inclusief een timer
 • Sonische technologie voor optimale resultaat
elektrische tandenborstel kopen

5. Oral-B iO 8n

Ben je bereid om relatief veel geld aan de beste elektrische tandenborstel uit te geven? Dan kun je niet om deze Oral-B iO 8N heen. Dit is een vrij dure tandenborstel, maar het is wel een unieke tandenborstel.

Unieke magnetische technologie

Dit unieke karakter is met name te danken aan de magnetische technologie. Je geniet hierdoor van een perfect resultaat, waarna je de tandenborstel ook weer snel op kunt laden. Bovendien is dit een zelflerende borstel. Aan de hand van jouw poetsstijl krijg je een begeleiding op maat. Tevens kun je uit zes verschillende poetsstanden kiezen.

Slimme tandenborstel

Je merkt het al: dit is echt een unieke elektrische tandenborstel. Dankzij het display wordt het poetsen van jouw tanden bovendien makkelijker. Leuk detail is ook dat de tandenborstel je begroet, zodra je ‘m opstart!

Voordelen:

 • Zes slimme poetsstanden
 • Unieke magnetische technologie
 • Zelflerend dankzij artificiële intelligentie
 • Inclusief slimme poetsdruksensor
 • Met een interactief display
beste elektrische tandenborstel kopen

Aandachtspunten bij elektrische tandenborstel kopen

Wil jij de beste elektrische tandenborstel kopen? Zorg dan voor het maken van een uitgebreide vergelijking van dit product voor mondhygiëne. Het aanbod is namelijk zeer divers, waardoor je in eerste instantie jouw wensen goed op een rijtje moet zetten. Verder kunnen wij je nog het volgende aanraden:

Neem een elektrische tandenborstel review goed door. De beoordelingen van kopers van de tandenborstel zijn zeer waardevol.

Kies altijd voor een tandenborstel van een bekend merk. Onder meer de elektrische tandenborstel van Oral-B en Philips voldoen aan de wensen.

Durf te investeren. Een goede elektrische tandenborstel levert je onwijs veel plezier op. Een stralend, gezond gebit in combinatie met een frisse adem; dat wil toch iedereen? Met de beste elektrische tandenborstel is dát mogelijk!

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>