De beste tandpasta? Een top 3 met heel veel ervaringen!

Heb je enig idee wat het belang van goede mondverzorging is? Eigenlijk is het belang van goede mondverzorging niet in woorden uit te drukken. Je geniet namelijk van gezonde tanden, van een frisse adem en van stralende, witte tanden.

Om van gezonde tanden te kunnen genieten, moet je wel de beste tandpasta gebruiken. Het ‘lastige’ is alleen dat je tegenwoordig uit behoorlijk veel soorten tandpasta’s kunt kiezen. Zo bestaan er allerlei soorten tandpasta’s en bestaan er ook speciale tandpasta’s voor kinderen.

Ben jij al geruime tijd op zoek naar de beste tandpasta? Dat is heel goed voor te stellen; relatief veel mensen vinden het lastig om de juiste tandpasta uit te kiezen. Gelukkig zijn wij hier om jou een handje te helpen! Wij zijn namelijk al op zoek gegaan naar de beste tandpasta’s, waarover je hieronder (veel) meer kunt lezen! 

Top 3 beste tandpasta’s

Wil jij graag jouw gebit van de best mogelijke verzorging voorzien? Dan heb je een goede tandenborstel nodig én een goede tandpasta. Bovendien moet je dagelijks enkele minuten uittrekken voor het verzorgen van jouw gebit. Als je hierbij gebruik van de beste tandpasta maakt, geniet je al snel van gezonde en stralende tanden. Dat is zéker het geval als je voor één van onderstaande drie varianten kiest; dit zijn wat ons betreft de beste varianten van dit moment.

1. Oral-B Pro-Expert 

In het aanbod van tandpasta’s vind je tegenwoordig meerdere grote merken. Eén van de populairste merken is hierbij zonder enige twijfel Oral-B. Dit merk levert geweldige tandpasta’s af en levert zelfs de beste tandpasta met fluoride. Dat is in onze ogen namelijk deze Pro-Expert tandpasta!

Bescherming tegen suikers

Met deze tandpasta geniet je van een ultieme bescherming tegen gevoelige tanden en glazuurerosie. Ook beschermt deze tandpasta jouw tanden tegen de inname van suikers. Volgens Oral-B zelf zorgt deze tandpasta voor de beste bescherming op de ‘8 punten die door tandartsen gecontroleerd worden’.

Allround tandpasta

In principe is deze tandpasta voor iedereen geschikt. Als je last van gaatjes, tandplak, gevoelige tanden, verkleurde tanden, een slechte adem of tandvleesproblemen hebt, is deze tandpasta zéker voor jou geschikt. Wat ons betreft is dit ook de beste tandpasta voor je tandvlees en de beste tandpasta voor gevoelige tanden. Met andere woorden: dit is gewoonweg de meest geweldige tandpasta van dit moment!

Voordelen:

 • Geweldige bescherming voor jouw tanden
 • Heeft een lekkere, frisse munt smaak
 • Verpakking: 4 x 75 ml
 • Aangeraden door tandartsen
beste tandpasta voor witte tanden

2. Zendium Classic 

Spreekt de hierboven genoemde tandpasta van Oral-B jou niet zo aan? Geen nood aan de man. Ook deze Zendium Classic tandpasta is in onze test erg goed naar voren gekomen. Met deze tandpasta voorzie je jouw tanden ook van de best mogelijke verzorging en bescherming!

Voor betere mondweerstand

Doordat deze tandpasta vrij veel fluoride bevat, wordt het glazuur van jouw tanden perfect versterkt. Ondertussen wordt het tandvlees ook tot rust gebracht, wordt het microbioom van de mond verbeterd en geniet je van een frisse adem. Als je op dit moment last van gevoelige tanden hebt, is deze tandpasta sowieso een prima keuze. Dankzij verschillende bestanddelen zorgt deze tandpasta namelijk voor een verbetering van jouw mondweerstand.

Voordelige voordeelverpakking

Ondertussen geniet je ook nog van de verpakking van deze tandpasta. Je krijgt namelijk maar liefst 12 tubes – met een inhoud van 75 ml – geleverd. Als je deze voordeelverpakking aanschaft, kun je dus een flinke tijd vooruit. Hierbij geniet je van sterke tanden, van een optimale mondverzorging en van een frisse adem. 

Voordelen:

 • Geschikt voor gevoelige tanden/mond
 • Bevat 100% natuurlijke enzymen
 • Frisse smaak
 • Voordeelverpakking
 • Biedt een prima en effectieve bescherming
goede tandpasta

3. Elmex Sensitive 

Deze lijst met beste tandpasta’s sluiten we graag in stijl af; dat doen we met deze variant van het merk Elmex. In de wereld van tandpasta is Elmex één van de bekendste merken en dat is uiteraard niet zonder reden. Nee, dit merk weet voor zowel jong als oud geweldige tandpasta’s te leveren. Iets wat ook geldt voor deze Sensitive tandpasta.

Voor gevoelige tanden, tegen tandplak

Zoals de benaming al verklapt, is deze tandpasta geschikt voor gevoelige tanden. Met dank aan deze beste tandpasta worden jouw tanden beschermt, versterkt en gereinigd. Tandplak wordt efficiënt verwijderd, jouw tanden worden versterkt en jouw tanden worden beschermd. Hierdoor heb je minder kans op bijvoorbeeld gaatjes of problemen met jouw tandvlees.

Poetsen wordt fijn moment

Ondertussen brengt deze Elmex tandpasta ook nog een lekkere smaak met zich mee. Je krijgt hierdoor een frisse adem, terwijl het poetsen van je tanden ook een aangenaam moment is. Je voelt jouw gevoelige mond – eigenlijk tijdens het poetsen al – opknappen. Door lange tijd achtereen gesloten deze beste tandpasta gebruiken, zorg je voor de gewenste mondverzorging!

Voordelen:

 • Een frisse/heerlijke smaak
 • Geschikt voor gevoelige tanden
 • Versterkt, reinigt en beschermt
 • Voordeelverpakking
beste tandpasta voor gevoelige tanden

Aandachtspunten bij tandpasta kopen

Ben je op zoek naar een goede tandpasta? Dan heb je de keus uit veel varianten. Wil jij per sé de beste tandpasta gaan gebruiken? Dan kun je het beste voor de hierboven genoemde varianten kiezen. Deze varianten voldoen gewoonweg aan alle verwachtingen en zijn meer dan aan te raden.

Maar, hoe kun je nou de beste tandpasta uitkiezen? Allereerst moet je hierbij goed naar de staat van jouw gebit kijken. Heb je bijvoorbeeld op dit moment problemen met jouw tanden of met jouw tandvlees? Dan moet je op zoek gaan naar tandpasta die geschikt is voor gevoelige tanden.

Vind jij op dit moment jouw tanden te geel? Dan moet je op zoek gaan naar de beste tandpasta voor witte tanden. Met andere woorden: er bestaan meerdere soorten tandpasta’s voor specifieke problemen/situaties.

Verder is het advies om áltijd voor een tandpasta van een gerenommeerd merk te kiezen. Onder meer Oral-B, Elmex, Zendium, Colgate, Sensodyne en Aquafresh zijn bekende namen. De tandpasta’s voldoen aan de gewenste kwaliteitseisen.

Vind je het lastig om de beste tandpasta uit te kiezen? Neem dan gerust contact op met jouw tandarts. Jouw tandarts weet als geen ander welke tandpasta het beste geschikt is voor jouw gebit.

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

 • De beste elektrische tandenborstel? Een top 5 met veel ervaringen!
 • Het beste flosapparaat? Een top 3 met veel ervaringen!
 • Het beste mondwater? Een top 3 met veel ervaringen!
 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >