Het beste flosapparaat? Een top 3 met veel ervaringen!

Een stralend gebit. Een frisse adem. Gezonde tanden en gezond tandvlees. En weinig tot geen gebitsklachten. Dat zijn de gevolgen van een goede mondverzorging. Door jouw mond de gewenste verzorging te bieden, weet je jouw gebit in top conditie te houden.

Wat heb je nodig voor een goede mondverzorging? Sowieso een goede elektrische tandenborstel, maar óók een goed flosapparaat. Met een goed flosapparaat weet je namelijk ook de gebieden tussen jouw tanden – en tandvlees – te reinigen. Restjes eten nestelen zich hier maar al te graag en zijn door een tandenborstel niet te ‘vangen’. Nee, daar heb je écht het beste flosapparaat voor nodig.

Wat op dit moment het beste flosapparaat is? Wij zijn voor je op zoek gegaan. Hieronder vind je meer informatie over de beste airfloss, de beste monddouche, de beste elektrische flosser, de beste waterpik en de beste waterflosser. Al deze benamingen zijn eigenlijk synoniemen voor ‘flosapparaat’.

Top 3 beste flosapparaten

Wil jij graag jouw gebit van de best mogelijke verzorging voorzien? Dan doe je er verstandig aan om regelmatig te flossen. Dit kun je met speciale tandenstokers doen, maar je kunt hier ook een speciaal flosapparaat voor gebruiken. Om méérdere is het zelfs aan te raden om gebruik te maken van een flosapparaat. Of beter gezegd: van één van de onderstaande apparaten. Deze apparaten zijn naar onze mening namelijk de beste flosapparaten van dit moment!

1. Waterpik WP-662

In het aanbod van flosapparaten vind je veel varianten terug. Opvallend hierbij is dat veel van deze varianten door het merk Waterpik vervaardigd zijn. Waterpik is eigenlijk binnen het aanbod van de flosapparaten uitgegroeid tot een nieuwe standaard. Mede daarom zijn wij op zoek gegaan naar de beste waterpik. Dat is uiteindelijk deze waterpik WP-662.

Erg effectief apparaat

Waarom dit volgens ons de beste waterpik is? Dat komt onder meer door de effectiviteit van dit apparaat. Onderzoek laat zien dat dit flosapparaat tot 2x effectiever flost dan flosdraad of een tandenstoker. Daarbij is het ook nog super dat je uit 10 verschillende snelheden kunt kiezen. Met dank aan deze snelheden is het te allen tijde mogelijk om jouw tanden op de juiste manier te verzorgen.

Een minuut is genoeg

Hierbij geniet je van een makkelijke bediening en van een snelle werking. Per dag hoef je maar één minuut met deze beste waterpik aan de slag te gaan. Tijdens deze ene minuut worden onder meer het tandvlees, de gebieden tussen de tanden en beugels/kronen/bruggen/implantaten van de best mogelijke reiniging voorzien. Juist dankzij die reiniging geniet je van een frisse adem, een gezond gebit én een stralend gebit.

Twee kleuren

Overigens is dit beste flosapparaat in twee kleuren verkrijgbaar. Je kunt voor een zwarte kleur kiezen, maar je kunt ook voor een blauwe variant kiezen. Ongeacht voor welke kleur je kiest, geniet je van de hierboven genoemde voordelen. Het enige waar je rekening mee moet houden, is het feit dat je deze waterpik niet draadloos kunt gebruiken.

Voordelen:

 • Biedt een optimale reiniging aan
 • Je kunt uit 10 snelheden kiezen
 • In twee kleuren verkrijgbaar
 • Doet in slechts één minuut zijn werk
 • Met zes opzetstukken geleverd
beste airfloss

2. Waterflosser PRO V500 – Monddouche

Geef jij de voorkeur aan een zogeheten monddouche? Dan heb je niet super veel keuze. Gelukkig is er één monddouche die aan alle verwachtingen voldoet; dat is de PRO V500 variant van het merk DailyFox. Dit is volgens ons de beste monddouche van dit moment.

Flossen met water

Dit beste flosapparaat maakt gebruik van water. Dit water wordt als het ware tussen jouw tanden gespoten, waardoor alle etensresten verwijderd worden. Je geniet hierdoor van een volledige reiniging; zéker als je bijvoorbeeld een beugel of een spalk hebt.

Gezond tandvlees

Met dank aan dit flosapparaat geniet je ook van gezond tandvlees. Dit is onder meer te danken aan de waterpulsen van het apparaat; deze waterpulsen weten als het ware de omloop van het bloed in het tandvlees te stimuleren. Juist daardoor geniet je van een sterk en gezond gebit, inclusief gezond tandvlees. 

Goede prijs-kwaliteit verhouding

Ook is het prijskaartje interessant, evenals de verschillende snelheden. Je kunt uit 5 snelheden kiezen, waardoor je altijd jouw gebit op de perfecte manier kunt flossen. Verder is het ruime waterreservoir prettig, net zoals de lange accuduur.

Voordelen:

 • Je kunt uit 5 snelheden kiezen
 • Waterpulsen voor gezond tandvlees
 • Een waterreservoir van 300 ml
 • Tot twee weken kun je doen met één acculading
 • Makkelijk te bedienen
beste monddouche

3. Philips Sonicare AirFloss Ultra

Wil je echt voor het beste flosapparaat gaan? En ben je op zoek naar een apparaat die je op een veelzijdige manier kunt gebruiken? Dan is de Philips Sonicare AirFloss Ultra HX8438/03 voor jou op het lijf geschreven. In onze ogen brengt dit flosapparaat de nodige voordelen met zich mee.

Geen tandplak meer

Zo kun je dit flosapparaat met twee soorten water gebruiken; met normaal water en met mondwater. Dankzij het mondwater – als je de juiste soort gebruikt – worden jouw tanden nóg beter gereinigd. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit flosapparaat tot maar liefst 99,9% van de tandplak weet te verwijderen. Ondertussen geniet je ook van witte tanden, van een stralend gebit, van een frisse adem en voorkom je gaatjes in de tanden/kiezen.

Fijne bediening

Iets wat wij ook super vinden, is de bediening van dit beste flosapparaat. Het apparaat ligt heerlijk in de hand en is daardoor prettig te bedienen. Dankzij deze bediening weet je nóg beter gebruik te maken van de superieure technologie. Philips heeft zichzelf weten te overtreffen met dit flosapparaat!

Voordelen:

 • Verwijdert tot 99,9% tandplak
 • Makkelijk te bedienen
 • Mogelijkheid om samen met mondwater te gebruiken
 • Unieke technologie
 • Gekende Philips kwaliteit
beste elektrische flosser

Aandachtspunten bij een air- of waterflosser kopen

Wil jij graag een waterflosser kopen? Of wil je graag een waterpik kopen? Ongeacht wat jouw voorkeuren zijn, is het advies om een uitgebreide vergelijking te maken. Zoals de hierboven besproken apparaten laten zien, is het aanbod namelijk nogal divers. 

Check daarnaast ook de online beoordelingen. Als je bijvoorbeeld een waterflosser wilt kopen, ga je op zoek naar waterflosser ervaringen. Met dank aan de beoordelingen van andere kopers krijg je een duidelijk beeld van het apparaat. Wij wensen je graag alvast veel plezier met jouw nieuwe flosapparaat!

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>