De beste opzetborstel? Een top 3 met veel ervaringen!

Voor een optimale gebitsverzorging is het advies om gebruik te maken van een elektrische tandenborstel. Met alleen de beste elektrische tandenborstel ben je er echter nog niet. Nee, je hebt ook nog goede opzetborstels nodig. Als je de elektrische tandenborstel gebruikt, is het bovendien zaak om na verloop van de opzetborstels te vervangen.

Met andere woorden: je moet op zoek gaan naar de beste opzetborstel. De beste opzetborstel die past bij jouw elektrische tandenborstel én geschikt is voor jouw gebit. Als je bijvoorbeeld gevoelig tandvlees hebt, is het advies om voor speciale opzetborstels te gaan.

Het aanbod van opzetborstels is door de jaren heen steeds uitgebreider geworden. Als je nieuwe opzetborstels aan wilt schaffen, is het dan ook zaak om een uitgebreide vergelijking te maken. Die vergelijking hoef je gelukkig niet meer zelf te maken. Nee, wij zijn alvast voor jou op zoek gegaan naar de beste opzetborstels van dit moment!

Top 3 beste opzetborstels

De bezet opzetborstels zijn eigenlijk onmisbaar. Onmisbaar als je jouw gebit op de best mogelijke manier wilt verzorgen in ieder geval. Aangezien de borsteltjes ook slijten, is het wenselijk dat je altijd een voorraadje in huis hebt. Als je daarvoor voor één van onderstaande varianten kiest, maak je wat ons betreft de juiste keuze. Deze opzetborstels zijn namelijk als beste uit onze test naar voren gekomen.

1. Oral-B CrossAction

Als we het over opzetborstels hebben, hebben we het over Oral B. Dit merk levert niet alleen de beste elektrische tandenborstels, maar ook tal van opzetborstels. Deze CrossAction variant is wat ons betreft de beste opzetborstel van Oral B. 

Juiste vorm voor minste tandplak

Zo is het een groot voordeel dat de vorm van deze opzetborstels rond is. Onderzoek heeft uitgewezen dat een ronde vorm het meeste tandplak verwijderd krijgt. Bovendien hebben deze borstels een hoek van 16 graden, waardoor de borstels ook diep tussen de tanden kunnen komen. Dankzij deze opzetborstels ben je dus in staat om ál het tandplak te verwijderen.

Goede prijs-kwaliteit verhouding

Bijkomend voordeel: bij aanschaf krijg je maar liefst 10 opzetborstels geleverd, en dat voor een goede prijs. Dit betekent dat je een flinke tijd vooruit kunt. Vooruit kunt met jouw elektrische tandenborstel van Oral B en met de perfecte gebitsverzorging. Met deze opzetborstels geniet je hoe dan ook van veel gemak en een stralend gebit!

Voordelen:

 • Perfecte vorm
 • In een hoek van 16 graden geplaatst
 • Verwijderd echt ál het tandplak
 • Voordeelverpakking van 10 stuks
 • Best getest door de Consumentenbond
beste opzetborstels van oral b

2. Philips HX6068/12 Sonicare W2 

Heb je gekozen voor een elektrische tandenborstel van Philips? Dan is het advies om voor deze opzetborstels van Philips te kiezen. Deze opzetborstels passen op alle Philips Sonicare tandenborstels en worden in een set van 8 stuks geleverd. Mocht je deze beste opzetborstels kopen, kun je dus enige tijd vooruit.

Hoogwaardige borstelharen

Met deze opzetborstels voorzie je jouw gebit van de best mogelijke verzorging. De hoogwaardige borstelharen zorgen voor een ideale reiniging van het tandplak; bovendien worden jouw tanden hierdoor zichtbaar witter. Ondertussen wordt ook het tandvlees nog ‘gemasseerd’, waardoor je ook afscheid kunt nemen van ontstoken tandvlees. Eigenlijk zijn dit de perfecte opzetborstels voor alle Philips Sonicare tandenborstels!

Voordelen:

 • Set van 8 stuks
 • Perfect vormgegeven
 • Optimale gebitsverzorging en –reiniging
 • Geschikt voor alle Philips Sonicare tandenborstels
beste opzetborstels van philips

3. Soft Bristles opzetborstels

Wil jij het liefste zo min mogelijk geld uitgeven aan de beste opzetborstel? En zie je het daarom niet zitten om opzetborstels van de grotere merken aan te schaffen? Dan kun je het beste kiezen voor deze opzetborstels van het merk Soft Bristles.

Voordelig geprijsd

Dit merk heeft gekozen voor soort van imitatie opzetborstels van Oral B. Deze opzetborstels hebben min of meer dezelfde vorm en zijn geschikt voor de tandenborstels van Oral B. De reiniging is prima, maar is niet zo goed als met de originele opzetborstels van Oral B.

Belangrijk voordeel is echter wel dat déze opzetborstels echt voordelig geprijsd zijn. Bovendien krijg je bij aanschaf maar liefst 20 opzetborstels geleverd; dit betekent dat je enige tijd vooruit kunt met jouw elektrische tandenborstel.

Voordelen:

 • Passen op de meeste Oral B tandenborstels
 • Zijn gebaseerd op de Oral B opzetborstels
 • Verpakking van 20 stuks
 • Gunstig geprijsd
beste opzetborstels bestellen

Aandachtspunten bij opzetborstels kopen

Ben je op zoek naar de beste opzetborstel? Kijk dan eerst goed naar jouw elektrische tandenborstel en naar de opzetborstels die hierop passen. Bepaal vervolgens of je opzetborstels van hét A-merk wilt hebben of dat je voor ‘imitatie’ opzetborstels kiest.

Bepaal daarnaast ook hoeveel opzetborstels je nodig hebt en hoeveel geld je uit wilt geven. Als je even goed jouw wensen op een rijtje zet, kun je al een flinke schifting in het aanbod maken. Wij raden je in ieder geval aan om te investeren in de beste opzetborstels voor jouw automatische tandenborstel. Met de beste opzetborstel geniet je namelijk van veel gemak, van een stralend gebit én van ultieme gebitsverzorging!

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>