Wat is de beste littekencrème en wat doet het?

Heb je op jouw gezicht last van één of meerdere littekens? Dan ben je zeker niet de enige. Veel vrouwen, en ook mannen, hebben verschillende soorten littekens op het gezicht. Deze littekens kunnen op verschillende manieren ontstaan, maar kunnen eigenlijk maar op één manier een stuk minder opvallend gemaakt worden: met behulp van de beste littekencrème. In dit artikel bespreken we wat een littekencrème precies is en wat de beste littekencrème is. Om jou zo uitgebreid mogelijk te kunnen informeren, hebben we zelfs voor een top 3 van de beste littekencrèmes gekozen.

beste littekencreme

De beste littekencrème en hoe werkt het precies?

Kan je een littekencrème met een littekenzalf vergelijken? Ja, eigenlijk wel. Of beter gezegd; deze twee termen slaan eigenlijk op hetzelfde soort product. Om littekens te ‘behandelen’ kan je kiezen voor een littekencrème/littekenzalf of voor een siliconen-product (bijvoorbeeld een gel).

Onderzoek heeft uitgewezen dat je met een littekencrème de vorming van een litteken goed kunt voorkomen. Op het moment dat bijvoorbeeld een wond wel een litteken geworden is, kan je dit litteken perfect behandelen met een littekencrème. Het advies is dus altijd om littekencrème te gebruiken en niet één van de siliconenproducten. Over de exacte verschillen tussen de littekencrème, littekenzalf en littekenolie lees je aan het einde van dit artikel meer.

Wat doet een crème voor littekens precies?

Zoals hierboven in het kort al uitgelegd, heeft een littekencrème eigenlijk twee soorten functies. Enerzijds kan je littekens ‘verwijderen’ met deze crème en anderzijds kan je littekens behandelen met deze crème. De crème werkt onder meer tegen acne, maar ook tegen allerlei andere vormen van littekens.

Met de beste littekencrème ben je in ieder geval in staat om jouw littekens de juiste behandeling te geven. Het is niet voor niets dat deze hulpmiddelen ook wel eens als een ‘anti litteken crème’ beschreven worden. De crème vermindert de zichtbaarheid van de littekens en kan ook voorkomen dat de littekens überhaupt ontstaan.

Hoe dat precies werkt? Nou, de beste littekencrème heeft een verzachte en versoepelende werking. De huid wordt een stuk soepeler, waardoor het weefsel minder mogelijkheden heeft om uit te groeien tot een daadwerkelijk litteken. Mocht eenmaal wel zo ver zijn gekomen, kan het littekens vervaagt worden; ook dat is te danken aan het versoepelen van de huid.

Door de jaren heen is veel onderzoek verricht naar de werking van de beste littekencrème. Op basis van deze onderzoeken én op basis van onze eigen ervaring kunnen wij bevestigen dat de beste littekencrème absoluut werkt tegen de vorming van littekens én voor het vervagen van de littekens. Moraal van het verhaal: heb je last van littekens? Dan is de beste littekencrème dé oplossing voor jou!

Top 3 beste littekencrème

Ben je op zoek naar de beste littekencrème? Wil je de vorming van littekens voorkomen? Of wil je huidige littekens op jouw gezicht of een ander lichaamsdeel zoveel mogelijk beperken? Dat is alleen mogelijk als je de voor de beste littekencrème kiest. Hieronder vind je korte reviews over drie crèmes die bij ons in de smaak gevallen. Deze drie crèmes hebben een perfecte werking en stellen jou in staat om afscheid te nemen van de lelijke en ongewenste littekens!

Biodermal Littekencrème

In onze ogen kan je het beste voor deze Biodermal Littekencrème kiezen. Deze crème heeft een dubbelzijdige functie: het verminderen van de zichtbaarheid van oude littekens en het soepel en zacht houden van het littekenweefsel. Door dat weefsel soepel en zacht te houden, wordt de vorming van nieuwe littekens door acne zoveel mogelijk voorkomen.

Het advies is om deze crème twee keer per dag op te smeren. Zorg ervoor dat je huid schoon en droog is, voordat je de crème op je huid gaat smeren. Vervolgens trekt de crème diep in de huid, waarna de huid een stuk soepeler en zachter is. Dat zorgt er uiteindelijk voor dat de huidige littekens een stuk minder zichtbaar zijn.

Door bijvoorbeeld puistje en acne kunnen kleine littekens in de huid ontstaan. Deze crème zorgt ervoor dat de vorming van deze nieuwe littekens zeer efficiënt tegen gegaan wordt. Je geniet daardoor van een prachtige, effen en gezonde huid!

beste litteken creme

Alhydran Litteken

Ook over littekencrème zijn we zeer te spreken. Eén van de belangrijkste voordelen van deze crème is terug te vinden in de multifunctionaliteit. Deze crème is namelijk perfect voor volwassenen en jongeren, maar kan ook gebruikt worden voor kinderen. In onze ogen is dit dan ook de beste littekencrème voor een kind.

Heb je last van een open wond? Zodra deze wond gedicht is, is het advies om deze crème op te smeren. De crème trekt tot diep in de huid en maakt de huid en het littekenweefsel een stuk zachter en soepeler. Hiermee wordt de vorming van (grote) littekens voorkomen.

Ook als je last van bestaande littekens hebt, biedt deze crème uitkomst. De crème trekt namelijk tot diep in de huid en weet daarbij de vochtbalans van de huid perfect te herstellen. Deze herstelde vochtbalans zorgt er vervolgens voor dat de huidige littekens een stuk minder zichtbaar worden. Al met al een prima littekencrème voor zowel een volwassen persoon als voor een kind!

VSM Calendulan littekencrème 50 gr

Deze lijst met beste littekencrèmes sluiten we af met deze crème van het merk VSM Derma. De crème is in staat om bestaande littekens te verzorgen én om de vorming van nieuwe littekens tegen te gaan. De crème trekt tot diep in de huid en weet daarbij onder meer de vochtbalans te herstellen. Doordat de vochtbalans hersteld is, zijn bestaande rimpels een stuk minder goed zichtbaar.

Deze crème is bovendien makkelijk op te smeren en heeft ook nog eens een lekkere geur. In vergelijking met de twee hierboven genoemde crèmes is deze variant ook nog eens een stuk goedkoper. Een prima afsluiter van deze lijst van de beste littekencrèmes!

crème voor littekens

Wat is de beste littekencrème na operatie?

Ben je recent geopereerd? Dan is jouw wond hoogstwaarschijnlijk dicht gehecht. Op het moment dat deze hechtingen eruit zijn gehaald, is het zaak om de wond zo goed mogelijk te verzorgen. Dat kan je naast allerlei andere manieren ook doen door de beste littekencrème te gebruiken. Wat de beste littekencrème na een operatie is? Dat maakt eigenlijk niks uit; de drie hierboven genoemde crèmes zijn namelijk allemaal in staat om de wond perfect te helen.

Het is daarbij wél van belang dat de crème dagelijks opgesmeerd wordt. Als je de crème dagelijks opsmeert, zie je dat de wond dagelijks kleiner begint te worden. Het littekenweefsel wordt namelijk een stuk soepeler en zachter, waardoor de wond nooit uit gaat groeien tot een opvallend litteken. Dat is allemaal te danken aan de beste littekencrème!

Wat is het verschil tussen littekencrème, littekenzalf en littekenolie?

In de inleiding van dit artikel gaven we al kort aan dat een littekencrème, een littekenzalf en littekenolie in grote mate op elkaar lijken. Met name de zalf en de crème vertonen grote gelijkenissen. Indien je voor de littekenolie kiest, moet je er rekening mee houden dat de olie kan gaan stollen. Het is hierdoor erg lastig om de littekenolie in huis te bewaren; de olie gaat al op kamertemperatuur stollen.

De belangrijkste keuze die je moet maken, is dus de keuze tussen littekencrème of littekenzalf. Het verschil tussen deze twee producten is eigenlijk alleen terug te vinden in de benaming. Sommige merken kiezen ervoor om het product littekencrème te noemen, terwijl andere merken de voorkeur geven aan de benaming littekenzalf. Een crème en een zalf zijn in feite exact hetzelfde; die vlieger gaat dus ook op bij het uitzoeken van de beste littekencrème. Zolang je de term ‘littekencrème’ of ‘littekenzalf’ ziet staan, weet je dat je goed zit. Dat is zéker het geval als je voor één van de beste littekencrèmes uit dit artikel kiest!

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

  • Dit onderzoek is van weinig waarde als je zegt dat crème en zalf exact hetzelfde zijn..

    Er is wel degelijk verschil in zalf en crème. Een zalf is op basis van vet en bevat weinig water. Zalf laat altijd een vette laag achter op je huid.
    Een crème bevat veel meer water en voelt alsof het meer in de huid trekt en laat geen vette laag achter.

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >