Wat is de beste kokosolie voor je huid?

Door de jaren heen zijn er onwijs veel verzorgingsproducten op de markt gekomen. Veel van deze verzorgingsproducten richten zich op de huid; dat is niet geheel verwonderlijk. De huid komt namelijk dagelijks in aanraking met invloeden van buitenaf; de felle zonnestralen, de gure wind, bacteriën en andere vervuilingen. Dergelijke invloeden kunnen er voor zorgen dat de huid uitgedroogd raakt, dat de huid er oud uit gaat zien en/of dat de huid irritaties gaat krijgen.

Beste kokosolie voor de huid

De beste kokosolie voor je huid? Wij hebben de beste 2 uitgekozen.

In dit artikel kijken we naar één van de oliën waarmee je jouw huid mogelijk de perfecte verzorging kan geven. Relatief veel vrouwen kiezen namelijk voor kokosolie voor de huid. Wat kokosolie voor de huid precies is, wat de beste kokosolie voor de huid is en hoe je deze olie op je huid moet smeren, lees je allemaal in dit artikel terug.

Is kokosolie voor huidverzorging aan te raden?

Door het uitgebreide aanbod van huidverzorgingsproducten is het soms lastig om de juiste keuze te maken. Feit is dat de beste kokosolie voor de huid absoluut meerdere voordelen met zich mee brengt. Deze olie is dan ook op het gebied van huidverzorging absoluut aan te raden.

Als je jouw huid met kokosolie insmeert, breng je eigenlijk een extra laag op jouw huid aan. Deze extra laag zorgt ervoor dat je verschillende andere huidproducten makkelijker en beter aan kunt brengen; daarbij kan je denken aan moisturizer of serum.

Daarnaast kan je met kokosolie ook de aanwezige make-up op je gezicht heel makkelijk verwijderen. Om je huid in een zo’n goed mogelijke conditie te behouden, is het verwijderen van de make-up ’s avonds onwijs belangrijk. Het advies is om nóóit met make-up te gaan slapen.

Verder is het een feit dat de kokosolie ervoor zorgt dat de huid een stuk strakker eruit komt te zien. Ook dit komt weer door het feit dat de kokosolie een extra laagje op de huid aanbrengt.

Het mag duidelijk zijn; kokosolie voor de huid brengt zeker voordelen met zich mee. Je moet echter wel oppassen als je een vette of een acnegevoelige huid hebt. De kokosolie bevat namelijk cocosvet dat op de huid terecht komt. Dit vet kan er voor zorgen dat alle poriën gesloten worden, waardoor je uiteindelijk meer last van bijvoorbeeld acne, puisten of mee-eters gaat krijgen. In de basis is kokosolie dus niet voor iedereen de perfecte huidverzorging.

2 keer de beste kokosolie voor de huid

Wil je graag kokosolie uit gaan proberen? Dan is het advies om voor de beste kokosolie voor de huid te kiezen. Die olie heeft de beste werking, zorgt voor een strakke huid en laat je huid op een fraaie manier glimmen. Bovendien is de beste kokosolie voor de huid niet super vet, waardoor deze oliën ook te gebruiken zijn voor bijvoorbeeld een vette huid.

Wij zijn voor jou op zoek gegaan naar de beste kokosolie voor de huid. Allerlei verschillende oliën hebben we aan een strenge keuring onderworpen, waarna we uiteindelijk een top 2 samen hebben weten te stellen. Van de beste kokosolie voor de huid vind je hieronder korte reviews. Lees deze reviews op je gemakje door en bepaal welke kokosolie het beste voor jouw huid is.

Naturalize Kokosnootolie

Ook deze Naturalize Kokosnootolie is bij ons in de smaak gevallen. Deze olie zorgt ervoor dat de huid op een natuurlijke en indringende wijze gevoed wordt. Je huid krijgt hierdoor een strakke uitstraling, fijne lijntjes worden op een natuurlijke manier opgevuld en de huid voelt een stuk strakker aan.

Volgens Naturalize is deze olie met name geschikt voor vrouwen met een droge huid. De olie hydrateert en voedt de huid, waardoor de aanmaak van nieuwe huidcellen ook gestimuleerd wordt. Je kunt hierdoor snel afscheid gaan nemen van de droge huid; ondertussen geniet je ook nog van de heerlijke geurextracten van de olie uit de Caribische kokosnoot.

kokosolie huidverzorging

Macrovita Koudgeperste Kokosolie – Huidolie

Deze olie van het Macrovita is om meerdere redenen bijzonder erg bij ons in de smaak gevallen. Allereerst is het in onze ogen prettig dat deze kokosolie de juiste (natuurlijke) ingrediënten bevat. De grote hoeveelheid vitamine E zorgt voor een herstel van de huid, voor het reguleren van de vochtbalans en voor het beschermen van de huid. Daarnaast zorgt de deze olie ook nog voor een versterking van de nagelriemen en voor het voeden van de nagels. Deze beste kokosolie voor de huid heeft dus eigenlijk een dubbelfunctie.

Deze olie is ook in staat om fijne lijntjes in het gezicht op een natuurlijke manier op te vullen. Hierdoor kan je afscheid gaan nemen van de fijne lijntjes en de rimpels, waardoor je er een stuk jonger en fitter uit komt te zien. Veel vrouwen gebruiken deze kokosolie reeds in combinatie met serum; deze combinatie zorgt namelijk voor de gewenste hydratatie van de huid. Je neemt hierdoor niet alleen afscheid van een droge huid, maar je huid komt er ook nog een stuk jonger uit te zien.

Al met al zijn we bijzonder te spreken over deze beste kokosolie voor de huid. Het is namelijk ook nog een feit dat je deze olie als haarmasker kunt gebruiken, waardoor de haargroei gestimuleerd wordt en de geïrriteerde hoofdhuid verzacht wordt.

Waar moet je op letten bij kokosolie voor de huid kopen?

Wil je kokosolie voor de huid gaan kopen? Dan is ons advies om altijd voor de beste kokosolie voor de huid te kiezen. Bespaar niet op de aanschaf van deze olie, maar durf juist te investeren in bijvoorbeeld de bovengenoemde oliën. Deze oliën hebben namelijk bewezen dat zij de huid op een perfecte manier kunnen verzorgen, hydrateren en voeden.

Daarbij is het ook goed om de ingrediënten van de olie te letten. Bij voorkeur dient de olie alleen maar natuurlijke ingrediënten te bevatten. Mocht de olie onverhoopt parfum, parabenen of sulfaten bevatten, is het beter om naar een andere olie te gaan kijken. Alleen de oliën met de natuurlijke ingrediënten hebben namelijk de beste werking.

Daarnaast moet je goed oppassen met een vette huid of een huid die gevoelig is voor acne. De kokosolie kan er namelijk voor zorgen dat de poriën in de huid gesloten worden, waardoor al snel mee-eters, puistjes of acne kunnen ontstaan.

‘Gewone’ of biologische kokosolie voor de huid?

Kan je het beste voor gewone of voor biologische olie voor de huid kiezen? In onze ogen maakt het niet al te veel verschil uit, zolang de olie maar natuurlijke ingrediënten bevat. Als je begaan bent met het milieu, is de aanschaf van de biologische kokosolie voor de hand liggend.

Hoe moet kokosolie op de huid smeren?

Heb je voor de beste kokosolie voor jouw huid gekozen? Dan is het zaak om deze olie op de juiste manier te gaan gebruiken. Allereerst is het advies om enkele druppeltjes van deze olie op je handpalm te laten vallen. Smeer vervolgens je handen goed met deze olie in en haal je handen met beleid over je gezicht heen.

Masseer min of meer je gezicht en sla geen stukje van de huid over. Heb je alle plekken op jouw gezicht van een laagje kokosolie voorzien? Dan kan je de olie in laten trekken en genieten van alle bovengenoemde voordelen. Je huid gaat er al snel een stuk fraaier en gezonder uit zien!

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>