Wat is de beste gezichtssauna? Een vergelijking

Gedurende een dag is je gezicht vatbaar voor bijvoorbeeld bacteriën en de verschillende weersomstandigheden. Ga bijvoorbeeld maar eens na hoe vaak je per dag met je handen aan je hoofd zit. Zonder dat je het door hebt, zitten je handen vol met bacteriën. Die bacteriën komen zodoende ook op je hoofd terecht, waardoor de bijvoorbeeld de conditie van de hoofdhuid achteruit kan gaan. Gelukkig kan je jouw gezicht weer in oude glorie herstellen met dank aan een gezichtssauna.

beste gezichtssauna

Ontdek de beste gezichtssauna en waarom ze zo goed werken

In dit artikel laten we je graag kennis maken met de beste gezichtssauna’s. We hebben meerdere modellen aan een strenge keuring onderworpen, waarna we uiteindelijk een top 2 samen hebben kunnen stellen. De top 2 van beste gezichtstomers worden in dit artikel uitgebreid met elkaar vergeleken. Heb je interesse om een gezichtssauna apparaat aan te schaffen? Neem dit artikel op je gemakje door en schaf vervolgens één van de beste gezichtssauna’s aan.

Wat doet een gezichtssauna en werkt het?

Een gezichtssauna werkt op basis van stoom. Bij het apparaat zit een waterreservoir met daarin water. Dit water wordt door het apparaat opgewarmd, waarna je het apparaat op je hoofdhuid kunt zetten. Het apparaat levert nu stoom; dankzij deze stoom wordt de huid perfect gereinigd. Het gevolg? Alle poriën worden leeggezogen, waardoor je ook afscheid neemt van bijvoorbeeld mee-eters en poriën.

Bijkomend voordeel is dat de bloedsomloop in je gezicht gestimuleerd wordt. Daardoor is de kans op nieuwe puistjes en mee-eters weer een stukje kleiner geworden. Om de hoofdhuid in goede conditie te behouden, is het gebruik van een gezichtssauna absoluut aan te raden.

Tot slot zorgt dit apparaat er ook nog voor dat alle poriën ontdaan worden van zweet. Je gaat hierdoor minder snel zweten; prettig als je hier relatief snel last van hebt.

Het is al met al om meerdere redenen dus aan te raden om een gezichtssauna te gebruiken. Maar, wat is nou de beste gezichtssauna? En waar moet je op letten bij het uitkiezen van een nieuwe gezichtssauna? De antwoorden op die vragen vind je in het restant van dit artikel.

De 2 beste gezichtssauna’s vergeleken

Is het aanbod van gezichtssauna’s uitgebreid te noemen? Dat valt mee. Is het kwaliteitsverschil tussen de verkrijgbare gezichtssauna’s groot te noemen? Ja, dat is absoluut het geval. wij hebben veel werk voor jou uit handen genomen door allerlei dergelijke apparaten te testen. Uiteindelijk hebben we op basis daarvan de twee beste apparaten kunnen selecteren:

  • Plastimea Measteam gezichtssauna
  • Carmen Perfect Steam FS2800

Deze twee apparaten bespreken we hieronder tot in detail. Na het lezen van de twee korte reviews kan je direct voor jezelf bepalen naar welke variant jouw voorkeur uit gaat.

1. Plastimea Measteam gezichtssauna

Dit apparaat van het merk Plastimea wordt door een grote groep gebruikers als bijzonder goed gewaardeerd. Met dit apparaat geniet je eigenlijk van drie voordelen:

  1. De huid wordt grondig gereinigd, waardoor je weer een jonge, stralende en gezonde huid verkrijgt
  2. De poriën worden grondig gereinigd, waardoor mee-eters, puisten en andere oneffenheden verwijderd worden. De huid ziet er daardoor strakker uit én de bloedsomloop wordt gestimuleerd.
  3. De stoom zorgt ervoor dat een verstopte neus hersteld kan worden en dat alle luchtwegen weer open komen te staan.

Door bovenstaande gevolgen is het gebruik van deze gezichtssauna absoluut aan te raden. Bij aanschaf van dit apparaat krijg je verschillende opzetstukken meegeleverd. Met bijvoorbeeld de aparte neus inhalator kan je jouw neus en luchtwegen weer volledig open maken. Onwijs prettig als je veel last hebt van een (langdurige) verkoudheid.

Plastimea heeft absoluut goed werk afgeleverd met dit apparaat. In onze ogen is het één van de beste gezichtssauna’s. Dat is ook terug te zien in de positieve beoordelingen van veel gebruikers.

beste gezichtssauna meastream


2. Carmen Perfect Steam FS2800

Het merk Carmen heeft ook één van de beste gezichtssauna’s afgeleverd. Deze Carmen Perfect Steam FS2800 kan op veel vlakken prima concurreren met de hierboven beschreven variant van Plastimea.

Met dit apparaat kan je ook van meerdere voordelen genieten. Je kunt je huid zeer grondig reinigen, waardoor je bijvoorbeeld afscheid neemt van mee-eters, puistjes en andere oneffenheden. Je huid komt er daardoor weer strak en vitaal uit te zien. Het apparaat valt echter ook te gebruiken als een neusmasker. Met die functie ben je in staat om jouw luchtwegen en verstopte neus weer ‘open’ te maken. Je neemt daardoor snel afscheid van een langdurige verkoudheid en/of verstopte neus.

Ook over deze gezichtsstomer zijn wij uitermate te spreken. In onze ogen zit er weinig kwaliteitsverschil tussen beide varianten. Ook hebben beide varianten nagenoeg hetzelfde prijskaartje.

Helpt een stoomapparaat voor het gezicht ook tegen verkoudheid?

Ja, dat is absoluut het geval. Bij de hierboven genoemde gezichtsstomers kan je van speciale functies gebruik maken, waardoor je je luchtwegen weer volledig open kunt krijgen. Je kunt hierdoor weer vrij ademen en hebt veel minder last van verkoudheid. Als je luchtwegen eenmaal weer open zijn, behoort de verkoudheid ook al snel tot de verleden tijd.

Een stoom gezicht apparaat helpt dus absoluut tegen verkoudheid. Dat is dan ook één van de belangrijkste voordelen van een dergelijk apparaat; het is onwijs veelzijdig te noemen.

Waar moet je op letten bij een gezichtssauna kopen?

Wil je een gezichtssauna kopen? Dan is het uiteraard wenselijk dat je voor de beste gezichtssauna gaat kiezen. Maar, op welke criteria kan je dergelijke apparaten nou het beste met elkaar vergelijken? Deze criteria hebben wij in onderstaande lijst opgesomd:

  • Meegeleverde accessoires
  • Toepassingsmogelijkheden
  • Prijskaartje
  • Kwaliteit

Niet alle gezichtssauna’s worden standaard met meerdere accessoires meegeleverd. Ons advies is om wel voor apparaten te gaan waarbij je meerdere accessoires standaard meegeleverd krijgt; dat is ook het geval bij de hierboven genoemde apparaten. Door die meegeleverde accessoires (bijvoorbeeld het neusmasker en vergelijkbare opzetstukken) kan je het apparaat voor verschillende doeleinden gebruiken. Onwijs prettig!

Uiteraard is het ook aan te raden om goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding te kijken. Het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ gaat bij de gezichtstomers absoluut op. Durf daarom net die paar extra euro’s uit te geven, zodat je langer naar tevredenheid gebruik kunt maken van het apparaat.

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>