De beste huidolie – ook voor je gezicht (met ervaringen!)

Wil je jouw huid van de beste verzorging en bescherming voorzien? Dan is het advies om huidolie te kopen. In veel gevallen biedt huidolie namelijk de gewenste verzorging, hydratatie en bescherming. Maar, wat is nou de beste huidolie en de beste gezichtsolie? Wij zijn voor jou op onderzoek uitgegaan.

beste huidolie

Ontdek de beste huidolie die ook goed is voor je gezicht

In dit artikel kan je meer informatie over de beste huidoliën vinden. We bespreken waar je huidolie voor kunt gebruiken, welke soorten huidolie er zijn en we geven het antwoord op de vraag ‘Welke huidolie is het beste?’.

Wanneer moet je een huidolie gebruiken? (en op welke lichaamsdelen)

Door de jaren heen hebben behoorlijk veel beautymerken zelf een huidolie, ook wel gezichtsolie genoemd, ontwikkeld. Waarom dit gedaan is? Omdat gebleken is dat onwijs veel vrouwen baat hebben bij het gebruik van de huidolie. Deze huidolie zorgt namelijk voor herstel van een verouderde en droge huid.

Naarmate je ouder wordt, neemt de natuurlijke productie van olie af. De huidolie wordt normaliter door het lichaam zelf geproduceerd, maar de hoeveelheid hiervan neemt af naarmate je ouder wordt. Dit resulteert uiteindelijk in een droge huid, huiduitslag, fijne lijntjes en zelfs diepere rimpels. Het gebrek aan olie zorgt in principe voor een onbalans van de huid; door een huidolie te gebruiken, kan je deze onbalans weer herstellen.

In principe is het mogelijk om de huidolie voor verschillende lichaamsdelen te gebruiken. In de praktijk zien we echter dat de beste huidolie met name voor het gezicht gebruikt wordt. Dat is ook niet geheel verwonderlijk, aangezien de huid op het gezicht met de meeste externe factoren in aanraking komt. De kans dat je last van een droge gezichtshuid hebt, is daardoor een stukje groter.

Heb je last van een droge huid? Heb je last van acne? Of heb je last van een hele vette huid? Dan komt de beste huidolie prima van pas!

Top 3 beste huidolie en beste gezichtsolie

Ben je op zoek naar de beste huidolie voor jouw gezicht of voor andere lichaamsdelen? Wij zijn alvast voor jou op onderzoek uitgegaan en hebben vele soorten oliën aan een strenge keuring onderworpen. Hieronder vind je korte reviews over de 3 beste huidoliën.

Bio Oil Huidverzorgingsolie

Deze huidverzorgingsolie valt niet alleen bij ons in de smaak, maar ook bij veel andere mensen. De olie heeft een perfecte samenstelling van vitamines en plantenextracten. Doordat er geen parfum, parabenen en sulfaten toegevoegd zijn, is deze olie zeer bevorderlijk voor de conditie van jouw huid.

Met deze Bio Oil huidverzorgingsolie neem je afstand van littekens, huidstriemen, pigmentplekken en rimpels. Ook is het mogelijk om een droge huid of een verouderde huid weer van de juiste impuls te voorzien. Al met al is dit in onze ogen de beste huidolie.

huidolie kopen

Nuxe Huile Prodigieuse Multi Huidolie

Ook deze huidolie van het merk Nuxe is bij ons in de smaak gevallen. Dat komt onder meer door de multifunctionaliteit van deze beste huidolie. Met de olie kan je namelijk jouw huid van de gewenste verzorging en bescherming voorzien, maar óók je haren. Door de unieke samenstelling van deze huidolie is het namelijk mogelijk om droge haarpunten te voeden.

Als je deze beste huidolie op je huid smeert, voelt je huid nadien heerlijk zacht aan. Daarnaast voed je ook de huid, waardoor de aanmaak van nieuwe huidcellen gestimuleerd wordt. Al met al kan je hierdoor afscheid nemen van striemen, littekens en rimpels.

natuurlijke huidolie

Weleda Olie Wilde Rozen Bodyolie

Ben je op zoek naar de beste biologische huidolie? Dan kan je wat ons betreft ook prima voor deze huidolie van Weleda kiezen. Deze olie kan gebruikt worden op een vochtige huid, zorgt voor een gladde, soepele en fluweelzachte huid en heeft ook nog eens een heerlijke geur.

Bij het ontwikkelen van deze huidolie heeft Weleda gekozen voor louter biologische ingrediënten. Dankzij de unieke spanning is de olie ook uiterst geschikt om verschillende lichaamsdelen (nek, schouders en voeten) te masseren.

huidolie droge huid

Bonus: beste baby huidolie

Wij zijn ook nog voor jou op zoek gegaan naar de beste baby huidolie. De huid van baby’s is namelijk behoorlijk gevoelig en moet bij voorkeur dus goed gehydrateerd en gevoed worden. Dat is in onze ogen absoluut de Neutral Baby Parfumvrij Huidolie

Deze huidolie is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid van de baby’s. De olie trekt snel in de huid van de baby, zorgt voor een perfect herstel van de vetbalans en bevat 0% kleurstof en 0% parfum. De olie is dermatologisch getest, is gemakkelijk in gebruik en zorgt voor een perfecte voeding/hydratatie van de babyhuid.

De huid van een baby blijft zacht, de huid wordt soepel en de olie kan ook nog als massageolie gebruikt worden. Al met al is dit in onze ogen de beste huidolie voor baby’s.

beste baby huidolie

Welke soorten huidolie en gezichtsolie zijn er? En wat is het verschil?

Het is goed om te weten dat er meerdere soorten huidoliën bestaan. Zo kan je kiezen voor een neutrale huidolie, een huidolie zonder parfum, een huidolie zonder toevoegingen en een lavendel/amandel huidolie. Al deze verschillende oliën hebben een unieke samenstelling en komen daardoor prima van pas in bepaalde situaties.

Heb je last van een vette huid? Dan kan je het beste een huidolie met jojoba gebruiken. Als je last van een acnegevoelige huid hebt, is een olie met granaatappel de beste keuze. Met rozebottelolie ben je in staat om roodheid van de huid te verminderen en met hazelnootolie kan je afscheid nemen van donkere vlekken in het gezicht.

Als je een droge huid hebt, kan je het beste voor een zachte amandelolie of marula-olie kiezen. Voor een oudere huid zijn er ook twee mogelijkheden: borageolie en arganolie. Deze twee oliën werken prima tegen het ouder worden van de huid.

De verschillen tussen de huidoliën komt met name tot stand door de samenstelling van de ingrediënten. Het advies is in ieder geval om voor de beste huidolie zonder toevoegingen van bijvoorbeeld parabenen, sulfaten en parfum te kiezen.

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>