De beste lippenbalsem voor droge lippen (met ervaringen)

Weet je van jezelf dat je regelmatig last van droge lippen hebt? Wil je daar graag iets aan gaan doen? Dan heb je tegenwoordig de keus tussen meerdere hulpmiddelen. Feit is echter dat vrij veel vrouwen tegenwoordig kiezen voor lippenbalsem; met de beste lippenbalsem kun je moeiteloos jouw lippen omturnen van droge lippen tot zachte en vochtige lippen.

beste lippenbalsem

Ontdek de beste lippenbalsem, lees snel verder!

Maar, wat is dan de beste lippenbalsem? En waar moet je op letten bij het uitkiezen van een nieuwe lippenbalsem? Die twee vragen staan eigenlijk centraal in dit artikel, waarbij we ook expliciet bespreken wat de beste hydraterende lippenbalsem is. Na het lezen van dit artikel kun je in ieder geval direct een goede lippenbalsem aanschaffen, waardoor je afscheid kunt gaan nemen van jouw droge lippen!

Top 3 beste lippenbalsem

Vind je het de hoogste tijd om een nieuwe lippenbalsem aan te gaan schaffen? Dan ben je in ieder geval al op de goede weg; met een lippenbalsem geniet je al snel van meerdere voordelen. Maar, hoe kun je nou direct de beste lippenbalsem gaan vinden? En wat zijn überhaupt de beste lippenbalsems van dit moment? Op die vraag geven wij hieronder antwoord.

Wij hebben namelijk het uitgebreide aanbod van lippenbalsems aan een strenge keuring onderworpen. Gedurende onze test zijn wij in aanraking gekomen met zéér veelbelovende lippenbalsems, waardoor we uiteindelijk een top 3 samen hebben weten te stellen. Over deze drie beste lippenbalsems vind je hieronder meer informatie!

1. Maybelline Babylips - Cherry Me

Droge lippen zien er niet alleen minder fraai uit, maar brengen ook nog een vervelend gevoel met zich mee. De lippen voelen namelijk echt hard aan en hebben niet de gewenste hydratatie. Gelukkig kun je dat relatief makkelijk oplossen dankzij deze lippenbalsem van Maybelline. In onze ogen is dit de beste lippenbalsem die je op dit moment kunt kopen.

Zoals de naam van deze balsem al doet vermoeden, kun je met deze balsem weer heerlijke en zachte lippen krijgen. Je smeert een kleine hoeveelheid balsem op jouw lippen, waarna de balsem direct voor de gewenste hydratatie zorgt. Ondertussen worden jouw lippen qua structuur ook hersteld, waardoor je in de toekomst minder last van droge lippen gaat krijgen.

8 uur durende hydratatie

Volgens Maybelline geniet je maar liefst 8 uur lang van hydratatie. Indien je een hele lange dag hebt, hoef je dus eigenlijk maar twee keer jouw lippen te voorzien van een laagje lippenbalsem. Nadat je dat hebt gedaan, worden jouw lippen binnen een week of 4 volledig hersteld. Dat is althans de belofte die Maybelline doet.

6 verschillende kleuren

Bijkomend voordeel: je kunt uit zes verschillende tinten kiezen. Wij prefereren deze rode tint (Cherry Me), maar je kunt ook kiezen voor vijf andere, fraaie kleuren. Ongeacht voor welke kleur je gaat kiezen, geniet je van zijdezachte lippen. Lippen die heerlijk zacht aanvoelen en dus ook snel hersteld worden!

beste lippen balsem

2. Dior Addict Lip Glow (met spf)

Waarom wil jij een nieuwe lippenbalsem aanschaffen? Wil je dit doen omdat je met de lippenbalsem jouw lippen een stuk vochtiger kunt maken? Of wil je de lippenbalsem aanschaffen omdat je jouw lippen van een fraai kleurtje wilt voorzien? Ongeacht wat jouw wens is; met deze beste lippenbalsem van Dior geniet je van vochtige én fraai gekleurde lippen. Wat wens je nog meer?

Beste lippenbalsem met spf

Nou, om het helemaal af te maken: dit is volgens ons ook de beste lippenbalsem met spf (zit ook in zonnebrand crème). Dior heeft namelijk gekozen voor extracten van wilde mango en Luffa cylindrica. Door deze extracten heeft deze lippenbalsem niet alleen een lekkere geur, maar worden jouw lippen ook nog perfect beschermd. Deze lippenbalsem komt zodoende ook uitstekend van pas tijdens een zonnige vakantie.

Volgens Dior kun je met deze lippenbalsem jouw lippen ‘accentueren en verfraaien’. Ondertussen zorgen de verschillende extracten ervoor dat de vochtigheidsgraad van de lippen geoptimaliseerd wordt, waardoor de lippen al vrij snel níet meer droog aanvoelen. 

Lekkere smaak en meerdere kleuren

Al met al zijn wij zeer te spreken over deze lippenbalsem van Dior. De verpakking is geweldig, de werking is geweldig, de kleur is geweldig en de balsem heeft ook nog een lekkere smaak. Daarbij heb je ook nog de keus uit meerdere kleurtinten, waardoor je jouw lippen altijd perfect naar wens weet te maken!

beste lippenbalsem tegen droge lippen

3. Vaseline Lip Therapy Aloë Vera

Deze lijst met beste lippenbalsems sluiten we graag af met de welbekende vaseline. Dit is wellicht niet het meest sprankelende product, maar het is wel een prima product voor het bevochtigen van jouw lippen. Mocht je last van droge lippen hebben, kun je dat probleemloos oplossen door gebruik van vaseline te maken.

Goede prijs-kwaliteit verhouding

Deze vaseline is betaalbaar, heeft een lekkere geur (Aloë Vera) en hydrateert de lippen tot in perfectie. Je neemt hierdoor ook al snel afscheid van jouw droge lippen. Al met al is dit qua werking én op het gebied van prijsstelling een zeer interessante lippenbalsem.

Wel willen wij je op het volgende wijzen: vaseline is in principe niet te vergelijken met de lippenbalsems van Maybelline en Dior. Dat zie je al direct aan de verpakking terug, maar ook deels aan de werking. Ons advies is om beide soorten lippenbalsems eens uit te proberen; je merkt dan al direct de verschillen!

goede lippenbalsem

Is lippenbalsem goed voor je lippen?

Wil je afscheid van jouw vochtige lippen gaan nemen? Dan heb je dus de keus uit meerdere mogelijkheden, waarbij veel vrouwen kiezen voor lippenbalsem. Spreekt jou de lippenbalsem ook aan? Dan is het goed om te weten dat niet alle lippenbalsems even goed voor jouw lippen zijn.

Recent onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat sommige lippenbalsems chemische stoffen bevatten. Die chemische stoffen kunnen jouw lippen beschadigen, kunnen een allergische reactie oproepen of kunnen een andere bijwerking hebben.

Ons advies is dan ook om altijd goed onderzoek naar de lippenbalsem te doen. Probeer de ingrediëntenlijst te doorgronden en probeer te achterhalen of de lippenbalsem chemische stoffen bevat. Let daarbij ook goed op de beoordelingen die je online kunt vinden. Als online met veel positieve woorden over een bepaalde lippenbalsem geschreven wordt, kun je ervan uitgaan dat de lippenbalsem de gewenste werking biedt.

Waar moet je denken bij een lippenbalsem kopen?

Welke lippenbalsem is goed? Dat is een vraag die door menig vrouw aan ons gesteld wordt. In onze ogen bevat een goede lippenbalsem sowieso géén chemische of schadelijke stoffen; daar heb je hierboven al iets meer over kunnen lezen.

Daarnaast moet je goed kijken naar de extractie van de lippenbalsem. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kun je voor vaseline kiezen óf voor een andere soort lippenbalsem. Vaseline brengt absoluut voordelen met zich mee, maar dat geldt ook voor de hierboven genoemde lippenbalsems van Maybelline en Dior. Het is aan jou om te achterhalen welke variant jij het meest prettigst vindt.

Daarbij is het ook zaak om altijd de prijs-kwaliteitsverhouding goed in de gaten te houden. Ga op het internet op zoek naar beoordelingen over lippenbalsem en stel voor jezelf een budget vast. Binnen dat budget kun je vervolgens op zoek gaan naar de beste lippenbalsem.

Let tot slot ook goed op de kleur van de lippenbalsem, op de dekking van de lippenbalsem en op de smaak van de lippenbalsem. Met name de smaak is van groot belang; soms proef je de lippenbalsem immers vrij goed. Je hebt in ieder geval de keus tussen allerlei lippenbalsems en allerlei verschillende smaken!

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>