Het beste lip masker voor volle en zachte lippen? Een top 3!

Wil jij je lippen wat beter verzorgen? Er zijn veel verschillende manieren om dat te doen, waarvan af en toe een lip masker nemen er één is. Welke het beste lip masker is voor jouw lippen en huidtype hangt af van wat je ermee wilt bereiken. Wil je graag optisch vollere lippen? Zijn je lippen erg droog? Of wil je echt scheurtjes en wondjes in je lippen herstellen?

beste lip masker

Ontdek het beste lip masker, lees snel verder!

Het beste lip masker is het exemplaar dat specifiek gericht is op een van deze zaken. Is de conditie van je lippen van zichzelf al erg goed? Dan maakt het natuurlijk niks uit welke je kiest, ze hebben allemaal een positief effect op de huid van je lippen.

De top 3 beste lip maskers

Natuurlijk hangt het wel af van de conditie van jouw lippen welke voor jou het beste lip masker is, maar we lichten er hier toch vast graag een aantal uit. Twee van deze favorieten zijn lipmaskers die je met een speciale patch op de lippen aanbrengt, de derde is een goede kwaliteit lip scrub, want je lippen voeden doe je natuurlijk pas na het scrubben, want dan nemen de voedingsstoffen veel beter op.

1. Bioaqua Luxury Pink

Als je je lippen flink wilt hydrateren en voeden dan is het Luxury Pink BIOAQUA Lipmasker echt iets voor jou. Deze bestaat uit een speciale, hydraterende gel die de huidstructuur verbeteren en elastischer maken. Daardoor voorkom je scheurtjes en droge lippen.

Voeden + vollere lippen

Naast het voeden maakt die lipmasker je lippen ook voller. Dus ook alleen daarvoor zou je het kunnen gebruiken. Het masker bestaat uit een speciale gel waardoor je lippen gehydrateerd worden en langer zacht blijven. Na het aanbrengen worden de voedende stoffen direct door de lippen opgenomen. Ook worden dode lipcellen verwijderd. 

Lekker geurtje

Je zult dit lipmasker zo’n 15 tot 20 minuten moeten dragen om de juiste resultaten te bereiken. Het masker komt ook helemaal om je lippen heen, dus de huid eromheen wordt ook meegenomen in het proces. Er zit geen smaak aan, dus vies is het niet. Er zit trouwens wel een lekker geurtje aan wat de ervaring fijner maakt bij het gebruiken. 

beste lipmasker

2. Beauu Beauty Lipscrub & Masker 

Het Beauu Beauty lipscrub/lip masker maakt een einde aan droge lippen door ze ’s nachts te herstellen. Hij bestaat uit 8 krachtige ingrediënten die elkaar versterken en samen het uiterlijk van droge en gescheurde lippen verbeteren.

Scrub en masker

Je kan het dus zowel als scrub en als masker gebruiken waarbij je net even een andere methode gebruikt. Als scrub gebruik je het bijgeleverde spateltje en breng je een behoorlijke laag op vochtige lippen aan. Daarna masseer je het zachtjes met je vingers. Dit kan je 2 tot 3 keer per week doen.

Als masker breng je een egaal laagje met het spateltje aan. Dit laat je 10 minuten intrekken om het vervolgens met lauw water af te spoelen. Ook dit kan je 2 tot 3 keer per week toepassen. 

Dierproefvrij en zonder chemicaliën

De ingrediënten zijn overigens 100% veilig en natuurlijk. Het is helemaal dierproefvrij en er zitten geen schadelijke chemicaliën in zoals sulfaten en parabenen. 

beste lip masker ervaringen

3. L’Oréal Paris Spa Lip Scrub

Als laatste vinden we de L’Oréal Paris Spa Lip Scrub een echte aanrader. Dit is geen lip masker maar een scrub, maar minstens net zo belangrijk. Door hem over je lippen te wrijven verwijder je dode huidcellen, waardoor zelfs het beste lip masker nog beter werkt.

Als lippenstift te gebruiken

In deze scrub is Shea boter verwerkt wat je lippen hydrateert. Hierdoor worden je lippen heerlijk zacht. Het is als een soort lippenstift te gebruiken waarbij je het aanbrengt op je lippen met ronddraaiende bewegingen. Je hoeft het dus niet eerst op je vingers te smeren, wat het makkelijker en schoner maakt. Ook kan je beter doseren op deze manier.

Goede prijs-kwaliteitverhouding

Zo masseer je het geleidelijk aan in je lippen voor de juiste werking. Als je klaar bent kan je de restjes van je lippen deppen. Voor een optimale verzorging is het aan te raden om na deze behandeling een lip olie te gebruiken. Daarmee kan je de werking flink verlengen, maar het is niet noodzakelijk. Deze lipscrub heeft een hele goede prijs-kwaliteitverhouding.  

goede lip masker

Hoe gebruik je een lip masker?

De meeste mensen weten wel hoe ze een normaal gezichtsmasker gebruiken, maar niet hoe ze een lip masker toepassen. Dit is gelukkig helemaal niet ingewikkeld. Een lip masker komt doorgaans met een speciale patch (wordt ook wel pleister genoemd) die je simpelweg op de lippen plakt. Deze patch heeft dan ook de vorm van een stel lippen, zodat je duidelijk ziet hoe je hem op moet plakken.

Supermakkelijk zou je denken, maar het is wel slim om je lippen goed voor te bereiden op dit masker. Dit kun je doen door ze te scrubben. Als je je lippen voordat je een lipmasker gebruikt voorzichtig scrubt dan verwijder je alle dode huidcellen. Daardoor worden de voedingsstoffen van het lip masker veel beter opgenomen en kan het beter zijn werk doen. De huid van je lippen vernieuwt zich namelijk net zoals de rest van je gezichtshuid om de zoveel tijd.

Ondanks dat dat proces iets minder snel gaat dan bij bijvoorbeeld de wangen of het voorhoofd zitten er toch vrijwel altijd dode huidcellen op je lippen. Deze verwijderen verbetert de werking van een masker en van de verzorging die je er daarna op smeert. 

Een vloeibaar lip masker gebruiken

Welke het beste lip masker is daar zijn de meningen natuurlijk over verdeeld, maar de kans is groot dat het om een lipmasker gaat met een zogeheten patch. Deze plak je op de lippen en is heel makkelijk in gebruik.

De reden dat deze lipmaskers zo populair zijn is dat je er niet mee kunt knoeien en je ook niks in je mond krijgt. Ze smaken immers niet per se lekker. Sommige lip maskers zijn echter vloeibaar, en je moet ze zelf aanbrengen op je lippen, bijvoorbeeld met een kwastje of met je vingers.

Dit type lipmaskers is doorgaans verrijkt met een lekker smaakje zodat je je er niet aan stoort als je het per ongeluk in je mond krijgt. Het is echter niet de bedoeling dat je ervan gaat snoepen want het is niet bedoeld voor consumptie. Enkel als het lipmasker 100% natuurlijk is kan het geen kwaad.

De beste verzorging voor je lippen

Waar veel mensen bijna elke dag aandacht besteden aan hun gezichtshuid vergeten de meesten van hen hun lippen. Heel vreemd eigenlijk, als je bedenkt dat deze zo zichtbaar zijn. De verzorging van je lippen is bovendien helemaal niet moeilijk.

Zorg ervoor dat je ze zo nu en dan scrubt, gebruikt een voedende crème (zowel overdag als ’s nachts) en wanneer ze wat extra liefde kunnen gebruiken pak je er het beste lip masker bij dat je kunt vinden. Lip maskers zijn helemaal niet duur, dus het is zeker geen overbodige luxe. Koop ze in de lokale drogisterij of bestel ze online, net wat je het fijnste vindt.

En als je dan toch je lippen beter aan het verzorgen bent dan bestel je daar natuurlijk gelijk een mooie lipgloss of lippenstift bij. Die mooie lippen mogen immers gezien worden, niet?

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>