Een top 3 beste daglichtlampen met veel ervaringen

Merk jij in de wintermaanden ook dat je een stuk minder energie hebt? Voel je je lusteloos of ben je gewoon simpelweg heel erg vermoeid? Deze vermoeidheid kan tot stand komen door een gebrek aan daglicht. Daglicht bevat namelijk meerdere vitamines die jouw lichaam en geest van energie voorzien. Daarnaast is het daglicht ook bevorderlijk voor de gemoedstoestand van een persoon; het is niet voor niets dat een winterdepressie bij veel mensen een serieus probleem is.

beste daglichtlamp

Ontdek de beste daglichtlamp, lees snel verder!

Maar, wat kun je nou tegen een winterdepressie doen? Op welke manier kun je alsnog daglicht in jouw leven gaan creëren? Dat is mogelijk met behulp van de beste daglichtlamp. Een daglichtlamp weet het daglicht perfect na te bootsen, waardoor jouw lichaam de indruk krijgt dat het buitengewoon ‘licht’ is.

Er bestaan ook daglichtlampen die infrarood licht uitstralen. Met dit licht is het mogelijk om pijnlijke spieren te laten ontspannen, waardoor je afscheid van jouw klachten kunt gaan nemen. Al met al zijn de mogelijkheden van een daglichtlamp veelbelovend, maar wat is nou de beste daglichtlamp? En waar moet je op letten bij het uitkiezen van een nieuwe daglichtlamp? Op onder meer die twee vragen vind je in dit artikel het antwoord!

Top 3 beste daglichtlampen

Heb je interesse om een daglichtlamp aan te schaffen? Merk je aan jezelf dat je in de wintermaanden een stuk minder energie hebt en dat je een stuk minder vrolijk hebt? Het is mogelijk om deze problemen op te lossen met behulp van een daglichtlamp. Daarbij is het uiteraard wel wenselijk dat je voor de beste daglichtlamp gaat kiezen.

In dit artikel vind je meer informatie over de drie beste daglichtlampen. Wij hebben namelijk het uitgebreide aanbod van daglichtlampen aan een strenge keuring onderworpen, waardoor wij een top 3 samen hebben kunnen stellen. Over de drie beste daglichtlampen lees je hieronder meer; per lamp vind je namelijk een korte review met daarin de belangrijkste eigenschappen en voordelen.

1. Beurer TL30 - 20x12cm

Tijdens onze test kwamen wij al relatief snel met de Beurer TL30 in aanraking. Deze daglichtlamp trok direct onze aandacht vanwege de afmetingen, vanwege de positieve beoordelingen en vanwege het prijskaartje. Al snel kwamen wij er achter dat deze daglichtlamp ook aan onze verwachtingen voldoet; dit is volgens ons dan ook de beste daglichtlamp.

Compact en handzaam

Met behulp van deze daglichtlamp weet je simpelweg daglicht in jouw leven te creëren. Doordat deze beste daglichtlamp zo compact uitgevoerd is, kun je de lamp bovendien overal mee naartoe nemen. Handig als je ook op jouw werk van daglicht wilt genieten of als je op reis gaat.

Goede specificaties

Deze daglichtlamp werkt tegen een vermoeid gevoel, werkt tegen een gevoel van stress, geeft je een energieboost en zorgt voor een verbetering van jouw stemming. De lamp is verder CE gecertificeerd, heeft een lichtsterkte van 10.000 lux, is flikkervrij, is UV-vrij en is makkelijk te bedienen. Dankzij een meegeleverde standaard kun je bovendien de lamp in elke gewenste hoek neerzetten; al met al een geweldige lamp met een relatief scherp prijskaartje!

beste daglichtlamp

2. Luminette 3 lichttherapiebril

Als we het over een daglichtlamp hebben, denk je mogelijk direct aan een variant zoals hierboven besproken. Feit is echter dat in de afgelopen jaren allerlei soorten daglichtlampen ontwikkeld zijn door verschillende merken. Het merk Luminette heeft zich onder meer toegelegd op het ontwikkelen van een lichttherapiebril; over deze bril zijn wij echt heel erg te spreken.

Kijken door een bril van daglicht

Je hoeft deze bril alleen maar op te zetten, waarna je geniet van veel daglicht om je heen. Hierdoor weet je afscheid te nemen van jouw vermoeide gevoel, van jouw stress en van jouw lusteloosheid. Dankzij deze bril krijg je namelijk een hoop energie, ervaar je een uitgerust gevoel en kun je de winter probleemloos doorkomen.

20 minuten per dag

Wel is het van belang om deze bril op de juiste manier te gebruiken. Zo adviseert Luminette om deze bril dagelijks maximaal 20 minuten op te doen. Tijdens deze periode kun je overigens wel van alles doen; je kunt namelijk gewoon door deze bril heen kijken. Door een slim ontwerp is deze lichttherapiebril ook geschikt voor mensen die lenzen dragen of mensen die een bril dragen.

Als we het over een unieke daglichtlamp hebben, hebben we het absoluut over deze lichttherapiebril van Luminette. Dat is echter – helaas – ook terug te zien in het prijskaartje. Deze daglichtlamp is echt fors duurder dan de hierboven genoemde variant van Beurer. 

beste daglichtlampen

3. Beactiff daglichtlamp met timer

Gaat jouw voorkeur uit naar een relatief voordelige daglichtlamp? Wil je daarbij ook nog een daglichtlamp hebben waarbij je volledig zelf de lichtsterke kunt bepalen? Dan is het interessant om naar deze daglichtlamp van Beactiff te gaan kijken. Dit merk heeft echt subliem werk afgeleverd met deze daglichtlamp.

360 graden standaard

Deze daglichtlamp is uitgevoerd in de vorm van een staande spiegel. Dankzij een standaard kun je de lamp bovendien in alle gewenste hoeken neerzetten; deze standaard is namelijk 360 graden instelbaar. Heb je uiteindelijk de gewenste hoek uitgekozen? Dan kun je ook nog de lichtsterkte volledig zelf bepalen; je kunt daarbij kiezen tussen een lichtsterkte van 2.000 lux tot aan een lichtsterkte van maar liefst 12.000 lux.

Inclusief timer

Lijkt het jou heerlijk om op bepaalde momenten van de dag van extra daglicht te genieten? Vergeet je echter wel eens om een daglichtlamp aan te zetten? Ook dan biedt deze Beactiff daglichtlamp een ideale oplossing; een timer. Dankzij deze timer kun je bijvoorbeeld op vaste tijdstippen genieten van extra daglicht. Ideaal!

Onder aan de streep zijn wij over deze daglichtlamp van Beactiff te spreken. De lamp doet prima zijn werk, je kunt zelf de sterkte en kleur van het licht aanpassen en de lamp is ook nog relatief voordelig geprijsd. Wat wens je nog meer?

goede daglichtlamp

Helpt een daglichtlamp echt en hoe werkt het?

Is het echt zo dat een daglichtlamp werkt? Ja, dat is zeker zo. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de positieve beoordelingen van bovengenoemde daglichtlampen. Je ziet dan direct dat veel mensen zich een stuk beter voelen door de daglichtlamp.

Met de beste daglichtlamp kun je eigenlijk daglicht nabootsen. Je weet hierdoor eigenlijk afscheid te nemen van een winterdepressie. Tijdens de koude en donkere wintermaanden voelen veel mensen zich namelijk uitgeblust, lusteloos en ook een stuk ongelukkiger. Door het daglicht van de beste daglichtlamp weet je jouw gevoelens echter om te keren. Je gaat dankzij het daglicht echt meer van het winterse leven genieten, aangezien je een stuk meer energie dankzij de licht krijgt. Wij zijn ervan overtuigd dat een daglichtlamp echt voor heel veel mensen verlichting in de donkere wintermaanden brengt.

Aandachtspunten bij een daglichtlamp of bril kopen

Wil je graag een daglichtlamp of daglicht bril gaan kopen? Dan is het eerst zaak om een keus tussen deze twee verschillende varianten te maken. Heb je die keus gemaakt? Dan kun je het uitgebreide aanbod met elkaar gaan vergelijken. Ons advies is om hierbij voornamelijk naar de instelmogelijkheden, de lichtsterkte en het prijskaartje te kijken.

Ook is het aan te raden om goed naar de afmetingen te kijken, naar de (positieve) beoordelingen en naar algehele kwaliteit. Let bovendien goed op de gevolgen die door de fabrikant aangegeven wordt; niet alle daglichtlampen helpen bijvoorbeeld tegen stress of tegen spierpijn. Bepaal dus ook voor jezelf wáár je de beste daglichtlamp specifiek voor wilt gaan gebruiken.

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>